Ingezonden ervaringen haartransplantatie

Ingezonden ervaringen van mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan bij Zantman kliniek:

Ervaring van Gerard met Zantman kliniek

“Afgelopen maanden heb ik me zeer goed ingelezen over haaruitval, haartransplantaties en haarwerken.

Nadat was gebleken dat ik last heb van erfelijke haaruitval, heb ik me georiënteerd wat er allemaal mogelijk is. Omdat ik over de jaren heen licht kalend ben geworden en inmiddels 42 ben, heb ik ervoor gekozen geen haargroeimiddelen te gebruiken en alleen de inhammen te behandelen d.m.v. een FUE-haartransplantatie.

Een goede bekende van mij had positieve ervaringen met Zantman kliniek en een prachtig en natuurlijk resultaat, waardoor ik in ieder geval bij deze kliniek op consult wilde gaan. Na goed ingelezen te hebben over verschillende haartransplantatie klinieken, heb ik bij nog één kliniek een consult ingepland.

Bij beide klinieken werd ik zeer goed ontvangen en verliep het consult erg prettig. Bij Zantman kliniek voelde ik me erg op m’n gemak en kon ik precies uitleggen wat ik wilde. De 100% groeigarantie, positieve ervaring van de goede kennis en scherpe prijzen van Zantman kliniek hebben ertoe geleid dat mijn keuze voor de FUE-haartransplantatie naar Zantman kliniek ging.

De behandeldag was zo om. De verdoving prikte wel even, verder was het vrijwel geheel pijnloos. Binnen een dag was de zwelling nagenoeg verdwenen. Zoals voorgelicht, begon het haar na zo’n 8 dagen uit te vallen en begon het na 3,5 maand weer te groeien. Na 10 maanden was het resultaat volledig zichtbaar. Ik ben er enorm blij mee, volgens m’n vrouw zie ik er 10 jaar jonger uit. Waar ik zelf vooral blij mee ben, is dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over de zichtbaarheid van m’n inhammen.”

Ervaring van John met Zantman kliniek

“Op internet had ik gezocht welke haartransplantatieklinieken nog zowel de FUT als FUE haartransplantatie konden uitvoeren. Ik had een behoorlijk kalende kruin en wilde dit graag laten behandelen. Het gebruik van camouflage producten had ervoor gezorgd dat ik jaren een haartransplantatie had uitgesteld (van begin 30 tot eind 36 jaar), maar zelfs camouflage producten konden niet langer verbloemen dat ik écht kaal begon te worden..

Tijdens het consult liet de arts weten dat er zo’n 1700 grafts nodig waren om de kruin op te vullen. Voor mij was de FUE-haartransplantatie het meest geschikt. Het bedrag dat hiervoor moest worden betaald, kon in termijnen worden gedaan. Dat deze mogelijkheid werd geboden, was erg fijn, want ik heb helaas nog nooit meer dan 5.000 euro kunnen sparen. Tijdens de haartransplantatie zijn uiteindelijk ruim 1800 grafts getransplanteerd. Voor de ruim 100 grafts extra hoefde ik niets te betalen!

We zijn nu ruim een jaar verder en alle haren zijn doorgekomen. Ik ben erg te spreken over het resultaat. Omdat ik vrij dik haar heb van mezelf, heb ik weer dezelfde dichtheid van de kruin als toen ik 25 was! Het prutsen met allerlei camouflage producten is daarnaast gelukkig ook niet meer nodig, dit scheelt een hoop kopzorgen.”

Ervaring van Bas met Zantman kliniek

“Wat voor mij erg belangrijk was, is de privacy binnen een praktijk. Van tevoren had ik duidelijk aangegeven dat ik privacy in een hoog vaandel had staan. Hiermee kon door Zantman kliniek goed rekening worden gehouden, lieten ze weten.

Rond mijn 20e is mijn haaruitval begonnen denk ik. Toen ik 25 was begon ik al aardig kalend te worden op de kruin en had ik grote inhammen. Om deze reden ben ik begonnen met het gebruik van haargroeimiddelen. Dankzij de verschillende haargroeimiddelen is het haar op de kruin weer iets dikker geworden en heeft de rest van de haaruitval zich gestabiliseerd.

Ik woon zelf in de buurt van Rotterdam en kon gelukkig snel een consult inplannen nadat ik had besloten om een haartransplantatie te ondergaan. Tijdens het consult heb ik uitgebreid mijn wensen verteld. Al na 2 weken kon ik de FUE-haartransplantatie ondergaan. We hebben ervoor gekozen om eerst goed de voorzijde en inhammen van het hoofd te doen. Wanneer de kruin verder achteruit zou gaan, konden we de kruin altijd nog behandelen, aangezien ik een goed en vol donorgebied heb.

8 maanden na de haartransplantatie was het resultaat van de haartransplantatie al goed zichtbaar. Ik houd het haar nu goed kort, waardoor het er erg mooi en natuurlijk uitziet. Mocht het haar op de kruin toch verder uitvallen, dan kom ik zeker bij Zantman kliniek terug voor een tweede haartransplantatie.”

Ervaring van de haartransplantatie-arts Anil Mathoera bij Zantman kliniek.

Eind april van 2013 heb ik twee FUE-haartransplantaties ondergaan bij Zantman kliniek.

“De eerste dag werd mijn kruin behandeld, waarbij 1134 units werden geplaatst. Deze behandeling werd gevolgd door een behandeling aan de voorkant van 1150 grafts. Op mijn kruin was een ronde kale plek aanwezig ter grootte van een golfbal. Aan de voorkant in het midden was er een duidelijk verdunnende plek in de haarlijn te zien. Deze plekken zijn nu volledig met transplantaten gevuld met uitbreiding in aangrenzend behaard gebied.

Aangezien ik deze behandelingen ook zelf uitvoer in samenwerking met het medisch team bij Zantman kliniek, had ik vooraf een goed beeld van de resultaten die eerdere cliënten hadden van de ingreep. Dit was de voornaamste reden dat ik besloot om de haartransplantatie te ondergaan.

Ik vind het belangrijk dat de behandeling en het herstel daarvan zo weinig mogelijk tijd vragen en mij in mijn doen en laten zo min mogelijk belemmeren. Wat ik bij anderen zag was dat de behandeling, door de goede zorg, weinig belastend is en de tijd die de behandeling in beslag neemt, snel voorbij gaat.

Ik heb de normale procedure ondergaan, net als alle andere cliënten, en heb dat als erg prettig ervaren. Alle handelingen werden volgens protocol in volgorde uitgevoerd met de maximale aandacht voor mijn welzijn. De eerste behandeldag verliep nog voorspoediger dan de tweede behandeldag, mede doordat er twee dagen tussen de behandeling waren ingepland en ik op de tweede dag nog aan het herstellen was van de eerste ingreep.

Na de tweede ingreep heb ik slechts eenmaal paracetamol ingenomen. Aan het einde van de dag na de tweede behandeldag, deed ik alle dingen in en om mijn huis en gezin normaal. Twee dagen later liep ik zelfs weer met het gezin rond in een pretpark. Het resultaat verloopt zoals ik die ook bij andere cliënten van Zantman kliniek zie. We zijn inmiddels 3 maanden verder. De nieuwe, getransplanteerde haren worden duidelijk zichtbaar nadat het enkele weken na de haartransplantatie was uitgevallen, wat overigens normaal is. Mijn verwachting is dat het een mooie volle bos zal worden zoals ik bij vele cliënten op consulten heb gezien.”

Voor haartransplantatie ervaringen kan u ook een kijkje nemen op onze pagina haartransplantatie ervaringen.

ervaringen-haartransplantatie

haartransplantatie-ervaringen

haartransplantatie-ervaring

 

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.