• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Is haartransplantatie geschikt voor iedereen?

Is haartransplantatie geschikt voor iedereen met haarverlies? Welke zaken spelen een rol. Niet iedereen is een goede kandidaat voor een medische haaraanvulling. Bespreek al deze zaken met de behandelend arts. Misschien is een andere behandeling beter. Andere oplossingen Bij beginnend haarverlies kan preventie een oplossing zijn. Zo zijn er de medicijnen Minoxidil en Finasteride (Propecia). […]

Is haartransplantatie geschikt voor iedereen met haarverlies?

Welke zaken spelen een rol. Niet iedereen is een goede kandidaat voor een medische haaraanvulling.

 • Hoe groot is het gebied dat behandeld moet worden?
 • Is er geen haarverlies meer of valt het haar nog steeds uit?
 • Zijn er wellicht medische zaken die als een contra-indicatie voor haartransplantaties kunnen gelden?
 • Is de haaruitval niet erfelijk maar komt het door een of andere ziekte?
 • Ben je een man of een vrouw?
 • Verwacht je wellicht teveel van een haartransplantatie? ->

Bespreek al deze zaken met de behandelend arts. Misschien is een andere behandeling beter.

Andere oplossingen

geschikt-voor-haartransplantatie

Bij beginnend haarverlies kan preventie een oplossing zijn. Zo zijn er de medicijnen Minoxidil en Finasteride (Propecia). Het eerste is een lotion en het tweede is een tablet. Beide hebben bewezen verdere haaruitval te kunnen voorkomen en soms ook hergroei van haren te geven, maar daar moet je je niet teveel van voorstellen. Het voorkomen van haaruitval mag al als een succes worden aangemerkt. Dan is er ook nog de Low Level laser. In de vorm van een laserkam. Hiervoor is wel wat discipline nodig om dat twee maal per week gedurende 15 / 20 minuten zelf toe te passen. Maar ook daar is weer wat op gevonden. In de Verenigde Staten zijn nu Low Level Laser matjes te koop die je in een hoofddeksel kan doen, in een baseballcap bijvoorbeeld.

De kosten

Haartransplantatie is geen voordelige oplossing. Maar bedenk wel dat alle middelen tegen verdere haaruitval, naar de laatste inzichten, levenslang moeten worden gebruikt. Als je nog jong bent kan dat ook aardig oplopen. De kosten kunnen nog hoger worden als de haaruitval nog bezig is. In dat geval is het beter om naast een haartransplantatie ook preventie toe te passen om te voorkomen dat er na een tijdje weer een vervolg haartransplantatie nodig is. Eigen haar is goud waard. Een overzicht van de voordelige kosten haartransplantatie die wij hanteren ziet u wanneer u op de link klikt.

Niet iedere arts kan een haartransplantatie uitvoeren

Er zijn klinieken die schermen met het aantal jaren dat ze bestaan. Totaal onbelangrijk. Wat belangrijk is, is de ervaring die de behandelend arts heeft.

 • Waar heeft die arts haartransplantatie geleerd?
 • Hoeveel haartransplantaties heeft hij/zij al gedaan?
 • Is hij/zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?
 • Hoe houdt hij/zij de nieuwste ontwikkelingen bij?

Bijwerkingen

Zoals bij de meeste chirurgische behandelingen zijn er bijwerkingen mogelijk.

 • Een dik voorhoofd bij behandeling aan het voorhoofd. De zwelling kan uitlopen op een paar prachtige blauwe ogen.
 • Er kan een bloeding optreden.
 • Er kan een tijdelijke gevoelloosheid optreden.
 • Er kan een infectie optreden.

Al deze zaken verdwijnen vanzelf of kunnen gemakkelijk behandeld worden maar toch is het zaak dat men zich hiervan bewust is.

Tevredenheid kan niet worden gegarandeerd

Denk er aan dat je je eigen donor bent. Heb je dun slap haar dan zal het resultaat daarna ook zo zijn.

Het kan ook zijn dat een aantal haren niet opkomt. Ook daarop kan geen garantie worden gegeven. Wat wel kan is het gratis herplaatsen van haren die niet gepakt hebben. Dat doen de meeste klinieken. Als laatste weer even het verwachtingspatroon. Wees reëel. Je krijgt er geen haren bij. De bestaande haren worden alleen herverdeeld maar nu eerlijker. Dan is het dus logisch dat het haar nooit meer zo vol kan worden als voor de haaruitval want de nog overgebleven haren worden nu over een groter oppervlak geplaatst.

Doen of niet doen

Als je een reëel verwachtingspatroon hebt en er zijn geen contra-indicaties kan haartransplantatie een prima oplossing zijn. Gezond groeiend haar voor de rest van je leven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij