Kaal worden

Niemand vindt het leuk om kaal te worden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig medicijnen die het kaal worden vertragen en zijn de technieken voor een haartransplantatie zo enorm verbeterd dat steeds meer mensen daartoe overgaan.

Hoe merkt u dat u kaal wordt?

Vaak is aan het patroon van de haaruitval te zien dat iemand kaal begint te worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunt u kaal worden en haaruitval krijgen door een ziekte. Dit kan een haarziekte zijn, maar ook een andere ziekte. Ook kan het veroorzaakt worden door ziekte (medicijnen of andere behandelingen, zoals een chemo). Bij veel mensen is er sprake van erfelijke haaruitval. Verliest u in een korte tijd al uw haar? Dan is er waarschijnlijk meer aan de hand dan erfelijke haaruitval. In dat geval moet u contact opnemen met uw huisarts.

Bij mannen is er vaak sprake van erfelijke haaruitval. Er ontstaat in de meeste gevallen haaruitval bij de inhammen of kruin. Het haar wordt dunner, voordat het compleet uitvalt.

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.