Kaalheid bij mannen

De leeftijd waarbij kaalheid bij mannen intreedt, kan behoorlijk verschillen. Sommige mannen zien hun haar op jonge leeftijd al erg dun worden, hun haarlijn terug trekken, etc. Er zijn echter ook mannen waarbij kaalheid zijn intrede helemaal niet doen. Sommige mannen die ouder zijn dan 80 jaar hebben nog helemaal geen last gehad van haaruitval of dunner wordend haar. Dit is echter wel zeldzaam. Waarom krijgt de ene persoon hier nu wel mee te maken en de andere niet? Dit kan erg simpel worden uitgelegd. Haaruitval wordt in de meestem gevallen veroorzaakt door testosteron. Dit hormoon wordt in de haarzakjes omgezet in DHT. Wanneer iemand hier gevoelig voor is, verzwakt het haar in rap tempo. De haarcyclus wordt verkort. Normaal gesproken duurt deze cyclus zo’n 3 jaar. Deze kan teruglopen tot enkele maanden. Iedere keer groeit de haar iets zwakker terug, totdat de haar zo dun en klein is geworden, dat men deze niet meer kan zien.

Haargroeimiddelen voor mannen

In tegenstelling tot vrouwen, zijn er voor de mannen een behoorlijk aantal haargroeimiddelen voor handen. Deze wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen kunnen de haaruitval vaak redelijk stabiliseren. Voorbeelden van haargroeimiddelen zijn finasteride en Minoxidil. Vaak wordt geadviseerd deze te combineren met een haartransplantatie (lees meer).

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie kan een goede oplossing zijn voor kaalheid bij mannen. Er zijn verschillende haartransplantatie methoden. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen de FUE methode en de FUT methode. De FUT methode wordt steeds minder toegepast in verband met het litteken dat achterblijft op het hoofd en de lange hersteltijd.

De FUE methode wordt daarentegen steeds meer toegepast. Bij deze methode worden de grafts 1 voor 1 uitgeboord of uitgenomen uit het donorgebied. Dit is de achterkant van het hoofd. Dit haar kan gezien worden als lichaamshaar, dit haar zal nooit gaan uitvallen. De uitgenomen grafts worden getransplanteerd naar het ontvangstgebied. Het ontvangstgebied is het kale of kalende gebied waar de client zijn haar weer terug wilt hebben. Vaak valt het getransplanteerde haar eerst uit, voordat het weer opnieuw gaat groeien. Het resultaat is meestal na zo’n 9 tot 12 maanden volledig zichtbaar.

Kaalheid bij mannen behandeling

Wat is nu de beste kaalheid bij mannen behandeling? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen moet worden vastgesteld, waardoor de haaruitval is veroorzaakt. Meestal is er sprake van erfelijke haaruitval, ook wel alopecia androgenetica genoemd. In dergelijke gevallen is een haartransplantatie vaak de beste oplossing. Twijfelt u, wilt u meer weten of bent u zeker over het feit dat een haartransplantatie voor u de beste oplossingen is? Dan nodigen we u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend consult.

TIP: Het consultgesprek bij Zantman kliniek wordt door leden van het medisch team gedaan en niet door commerciële consulenten. Zo bent u zeker van een goed medisch en ethisch verantwoord advies. Wij willen graag de maximale grootte aan de cliënten bieden mits deze medisch verantwoord zijn. Samen met uw behandelend arts wordt het besluit genomen omdat deze arts ook verantwoordelijk is voor het afgesproken resultaat. Tijdens het eerste consult geven wij ook aandacht aan haaruitval preventie. De haaruitval stopt namelijk niet na een haartransplantatie en wij bieden onze cliënten dan ook gratis advies en recepten voor medicatie.

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.