• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Kaalheid bij mannen

De leeftijd waarbij kaalheid bij mannen intreedt, kan behoorlijk verschillen. Sommige mannen zien hun haar op jonge leeftijd al erg dun worden, hun haarlijn terug trekken, etc. Er zijn echter ook mannen waarbij kaalheid zijn intrede helemaal niet doet. Sommige mannen die ouder zijn dan 80 jaar hebben nog helemaal geen last gehad van haaruitval […]

De leeftijd waarbij kaalheid bij mannen intreedt, kan behoorlijk verschillen. Sommige mannen zien hun haar op jonge leeftijd al erg dun worden, hun haarlijn terug trekken, etc. Er zijn echter ook mannen waarbij kaalheid zijn intrede helemaal niet doet. Sommige mannen die ouder zijn dan 80 jaar hebben nog helemaal geen last gehad van haaruitval of dunner wordend haar. Dit is echter wel zeldzaam. Waarom krijgt de ene persoon hier nu wel mee te maken en de andere niet? Dit kan erg simpel worden uitgelegd. Haaruitval wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door testoseron. Dit hormoon wordt in de haarzakjes omgezet in DHT. Wanneer iemand hier gevoelig voor is, verzwakt het haar in rap tempo. De haarcyclus wordt verkort. Normaal gesproken duurt deze cyclus zo’n 3 jaar. Deze kan teruglopen tot enkele maanden. Iedere keer groeit de haar iets zwakker terug, totdat de haar zo dun en klein is geworden, dat men deze niet meer kan zien.

Haargroeimiddelen voor mannen

In tegenstelling tot vrouwen, zijn er voor de mannen een behoorlijk aantal haargroeimiddelen voor handen. Deze wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen kunnen de haaruitval vaak redelijk stabiliseren. Voorbeelden van haargroeimiddelen zijn Finasteride en Minoxidil. Vaak wordt geadviseerd deze medicatie te combineren met een haartransplantatie. Waarbij Finasteride een vorm van hormoonmedicatie. Minoxidil wordt meestal plaatselijk gebruikt als foam.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie kan een goede oplossing zijn voor kaalheid bij mannen. Er zijn verschillende haartransplantatie methoden. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt tussen de FUE methode en de FUT methode. De FUT methode wordt steeds minder toegepast in verband met het litteken dat op het hoofd achterblijft en de lange hersteltijd.

De FUE methode wordt daarentegen steeds meer toegepast. Bij deze methode worden de grafts 1 voor 1 uitgeboord of uitgenomen uit het donorgebied. Dit is de achterkant van het hoofd. Dit haar is niet gevoelig voor het mannelijk hormoon wat haaruitval veroorzaakt en zal nooit gaan uitvallen. De uitgenomen grafts worden getransplanteerd naar het ontvangstgebied. Het ontvangstgebied is het kale of kalende gebied waar de client zijn haar weer terug wilt hebben. Vaak valt het getransplanteerde haar eerst uit, voordat het weer opnieuw gaat groeien. Het resultaat is meestal na zo’n 9 tot 12 maanden volledig zichtbaar.

Kaalheid bij mannen behandeling

Wat is nu de beste kaalheid bij een mannen behandeling? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen moet worden vastgesteld, waardoor de haaruitval is veroorzaakt. Meestal is er sprake van erfelijke haaruitval, ook wel alopecia androgenetica genoemd. In dergelijke gevallen is een haartransplantatie vaak de beste oplossing. Wilt u weten of een haartransplantatie voor u een goede oplossing is? Dan nodigen we u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend consult.

TIP: Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie en prijsopgave
U kunt dit per e-mail opvragen, door foto’s te e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw naam- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een antwoord van één van onze specialisten.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij