Kaalheid bij vrouwen


Helaas overkomt het dagelijks honderden vrouwen, intredende kaalheid. Kaalheid bij vrouwen kan door verschillende aspecten worden veroorzaakt. Voordat een behandeling tegen deze haaruitval kan worden ingezet, moet eerst worden vastgesteld waardoor deze haaruitval veroorzaakt wordt. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. De ene oplossing spreekt u waarschijnlijk beter aan dan de andere. Het is echter wel verstandig om alle oplossingen in overweging te nemen en u goed voor te laten lichten door een specialist. Bij Zantman kliniek werken verschillende specialisten. Met onze arts of het medisch team kunt u bespreken wat er aan de hand is en wat uw wensen precies zijn.

Haaruitval oorzaken bij vrouwen

Haaruitval wordt niet veroorzaakt door slechts 1 factor. Er kunnen een groot aantal zaken zijn die uw haaruitval veroorzaken. Kaalheid bij vrouwen gebeurt meestal in een vrij traag tempo. Het gebeurt slechts zelden dat dit binnen zeer korte tijd gebeurt. Mocht dit wel het geval zijn, dan is er waarschijnlijk sprake van een haarziekte. Wanneer een vrouw kaal wordt, is er mogelijk sprake van haaruitval door medicijngebruik, een ziekte, een tekort aan voedingsstoffen of door hormonen. De huisarts of dermatoloog kan voor u onderzoeken waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt. Soms is het moeilijk om dit vast te stellen. Bovendien is het vaak erg lastig om een passende oplossing te vinden.

Kaalheid bij vrouwen behandeling

Bent u op zoek naar een kaalheid bij vrouwen behandeling? Er zijn slechte weinig medicijnen en haargroeimiddelen die hierbij worden voorgeschreven. Een belangrijke reden is dat er hier slechts weinig wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Bij een haarziekte is een pruik vaak de beste oplossing. Een haar transplantatie heeft namelijk meestal geen zin wanneer iemand een haarziekte heeft.

Haartransplantatie vrouwen

Haartransplantatie bij vrouwen is afgelopen jaren sterk toegenomen in populariteit. Steeds meer vrouwen krijgen last van haaruitval en kiezen voor deze behandeling. Kaalheid bij vrouwen wordt vaak veroorzaakt door erfelijke haaruitval. In dat geval is haartransplantatie vaak een goede oplossing. Is de oorzaak van haaruitval bij u vastgesteld? En overweegt u een haartransplantatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt online of via de telefoon een gratis en geheel vrijblijvend consult inboeken.

Er zijn goede argumenten om het intake proces bij vrouwen anders te laten verlopen dan bij mannen. De oorzaak van het haarverlies bij vrouwen kan zeer uiteenlopend en gecompliceerd zijn. Haatransplantatie is dan ook niet altijd een goede oplossing.

Consult

Na een eerste consult verwijzen wij u vaak door naar een dermatoloog voor een second opinion of verder onderzoek. Het definitieve advies omtrent een eventuele haartransplantatie komt dan in nauw overleg met de dermatoloog tot stand. Zo zijn wij 100% zeker dat ons advies en voorstel een goede oplossing biedt voor uw haaruitvalprobleem. Zantman Kliniek onderhoudt goede contacten met een uitgebreid netwerk van dermatologen.

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.