• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Kaalhoofdigheid bij kinderen

Kaalhoofdigheid bij kinderen Haaruitval bij kinderen wordt gewoonlijk veroorzaakt door een van deze 5 factoren. Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid) Tinea Capitis (ook wel ringworm genoemd) Tractie Alopecia (veroorzaakt door strakheid op het haarzakje) Trichotillonamia (dwangmatig bij de haren trekken) Telogeen Effluvium (vaak tijdelijke haaruitval waarbij de groeifase langduriger uitblijft) Alopecia Areata Er vormen zich kale […]

Kaalhoofdigheid bij kinderen

Haaruitval bij kinderen wordt gewoonlijk veroorzaakt door een van deze 5 factoren.

 • Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
 • Tinea Capitis (ook wel ringworm genoemd)
 • Tractie Alopecia (veroorzaakt door strakheid op het haarzakje)
 • Trichotillonamia (dwangmatig bij de haren trekken)
 • Telogeen Effluvium (vaak tijdelijke haaruitval waarbij de groeifase langduriger uitblijft)

Alopecia Areata

Er vormen zich kale plekken op het hoofd die bij kinderen vaak weer vanzelf weer gaan aangroeien. De redenen zijn nog immer duister.

Tinea Capitis

Deze verschijning van haaruitval wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie van de hoofdhuid. De aandoening is besmettelijk maar kan goed behandeld worden door een arts.

Tractie Alopecia

Deze verschijning van haaruitval heeft te maken met het behandelen van het haar. Het is momenteel mode om het haar in vlechtjes te dragen evenwel dat is een heel karwei om te doen. Bijgevolg dat men die vlechtjes heel strak aantrekt zodat een vervolgbehandeling langer kan uitblijven. Ook krulijzers, ontkroezen en andere behandelingen waarbij aanhoudend aan het haar wordt getrokken kan Tractie Alopecia veroorzaken.

Trichotillomania

Het dwangmatig trekken aan het haar. Veelal gebeurt dit onbewust. Je ziet iemand nog al eens geconcentreerd zijn in een boek en dan het haar om de vingers wikkelen. Daarbij kan men het haar uit de hoofdhuid trekken. Als men een haar uitrekt komt deze meestal weer terug. Gebeurt dit desondanks regelmatig dan zegt de natuur: “Je wilt deze haar niet? Dan stoppen we met groeien”. Het kan ook voorkomen bij de wimpers en wenkbrauwen. Mogelijk gaat die aandrang over maar een bezoekje aan de huisarts/huidarts is hier toch wel op zijn plaats.

Telogeen Effluvium

Ons haar groeit in 3 fasen:

 • Groeifase
 • Uitvalfase
 • Rustfase

Hier is het probleem dat de rustfase langer duurt dan gangbaar is. Daardoor wordt het haar dunner.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij