• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haaruitval door gebruik van gel?

Kan haaruitval door gel komen? Wanneer mensen zich nog niet hebben ingelezen over haaruitval, denken ze vaak dat haaruitval op talloze manieren kan worden veroorzaakt. Er bestaan diverse haaruitval oorzaken. We vinden het als specialisten belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillende oorzaken van haaruitval. Dacht u bijvoorbeeld dat haaruitval door gel […]

Kan haaruitval door gel komen?

Wanneer mensen zich nog niet hebben ingelezen over haaruitval, denken ze vaak dat haaruitval op talloze manieren kan worden veroorzaakt. Er bestaan diverse haaruitval oorzaken. We vinden het als specialisten belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillende oorzaken van haaruitval. Dacht u bijvoorbeeld dat haaruitval door gel kon worden veroorzaakt? Lang niet iedereen gebruikt gel.

Sommige mensen gebruiken een beetje gel en sommige mensen smeren dagelijks of meerdere malen per dag een behoorlijke hoeveelheid gel in het haar.

Meest voorkomende haaruitval oorzaken

Er zijn verschillende haaruitval oorzaken. Wellicht dat u van sommige oorzaken al op de hoogte was. Sommige oorzaken kende u mogelijk nog niet. De meest voorkomende oorzaken:

– Erfelijke haaruitval

– Haaruitval door haarziekten

– Haaruitval door medicijnen

– Haaruitval door tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Haaruitval door gel of haaruitval door het dragen van een pet?

Er zijn bepaalde zogenaamde oorzaken van haaruitval die in werkelijkheid geen haaruitval veroorzaken. Het gaat hierbij onder andere bijvoorbeeld om het dragen van een pet. Jarenlang heeft men gedacht dat het dragen van een pet haaruitval kon veroorzaken. Wanneer iemand vaak een pet draagt, zal hij of zij vast wel eens deze opmerking te verwerken hebben gehad. Een andere zogenaamde oorzaak die regelmatig wordt genoemd, is haaruitval door gel. Gel kan echter niet zomaar haaruitval veroorzaken. In ongeveer 95% van de gevallen is erfelijke haaruitval de oorzaak van het kaal worden of dunner wordende haar.

Mocht u twijfelen over de oorzaak van uw haarverlies, dan is het raadzaam om dit te laten onderzoeken door uw huisarts of dermatoloog. Wanneer de oorzaak van haaruitval is vastgesteld, kan er gericht worden gezocht naar oplossingen. Verschillende bewezen haargroeimiddelen kunnen de haaruitval in bepaalde gevallen stabiliseren. Bent u al langer uw haar kwijt, dan kan het haar mogelijk terug worden gekregen door een FUE haartransplantatie.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij