Wat kunnen we verwachten van haartransplantatie in 2016?

De tijd vliegt vaak. Het lijkt soms wel alsof u met uw ogen knipperde en het alweer een jaar later is. In 2015 hebben we als haartransplantatie kliniek honderden mensen naar alle tevredenheid behandeld. Het jaar 2016 doet nu zijn intrede. Wat kunnen we precies van dit jaar verwachten op haartransplantatie gebied?

Wat kunnen we verwachten van haargroeimiddelen in 2016?

Er zijn momenteel 2 wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen. Het gaat om Finasteride en Minoxidil. Finasteride wordt gebruikt om de DHT in het haarzakje te verlagen. Hierdoor kan haaruitval in veel gevallen worden gestabiliseerd. Minoxidil is een lotion of een foam en kan zorgen voor een betere doorbloeding. Dankzij de betere doorbloeding kunnen bepaalde voedingsstoffen beter worden aangevoerd. Dit kan leiden tot een verbeterde haarsituatie. Houd er echter rekening mee dat deze haargroeimiddelen niet bij iedereen even goed aanslaan.

Er zijn verschillende haargroeimiddelen in ontwikkeling. Veel van dergelijke haargroeimiddelen zijn gebaseerd op het aanwakkeren van stamcellen die niet meer goed hun werk doen. Naar verwachting gaat het echter nog minimaal 5 jaar duren, voordat deze haargroeimiddelen op de markt komen. Daarnaast is het nog de vraag in hoeverre deze haargroeimiddelen zullen werken. In 2016 en op de korte termijn kunt u dus helaas nog weinig nieuwe haargroeimiddelen verwachten.

Haartransplantatie in 2016

Afgelopen jaren hebben zich verschillende ontwikkelingen voorgedaan in de haartransplantatie branche. In het jaar 2000 werd de FUT haartransplantatie nog erg vaak toegepast. Hierbij werd een reep huid weggenomen van het achterhoofd. Hierdoor bleef er altijd een litteken achter. Omdat dit litteken erg ongewenst was, heeft een andere haartransplantatie methode zijn opmars gedaan. Het gaat om de FUE haartransplantatie methode. Bij de FUE haartransplantatie methode worden de zogenaamde grafts één voor één weggehaald. Hierdoor blijven er geen zichtbare littekens achter, wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd.

In 2016 zal de FUE haartransplantatie methode bijna alleen nog maar worden toegepast. Dit heeft te maken met de voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie methode.

In 2016 zal er online nóg meer voorlichting plaatsvinden. Daarnaast zullen meer mensen foto’s opsturen en op basis van deze informatie advies krijgen voor een haartransplantatie. De mogelijkheden om een consult via bijvoorbeeld Skype te laten plaatsvinden, zullen evenenens toenemen.

Een haartransplantatie in 2016 ondergaan?

Veel mensen denken jarenlang na over het ondergaan van een haartransplantatie. Overweegt u in 2016 een haartransplantatie te ondergaan? U kunt bij onze haartransplantatie kliniek in Barendrecht gratis en vrijblijvend op consult komen. We nodigen u hier graag voor uit. Er zijn wekelijks verschillende mogelijkheden om op consult te gaan.
 

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.