• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Maakt scheren het haar dikker?

Dat is weer een mythe. Het scheren van het haar levert geen dikker en donkerder haar op. Ook niet dat het haar dunner wordt zoals sommigen geloven. De mythe achterhaald Dr. M. Trotter van de Medische Universiteit uit Washington, Verenigde Staten heeft aangetoond dat het een mythe is. Drie meisjes scheerden hun benen twee keer […]

Dat is weer een mythe. Het scheren van het haar levert geen dikker en donkerder haar op. Ook niet dat het haar dunner wordt zoals sommigen geloven.

De mythe achterhaald

Dr. M. Trotter van de Medische Universiteit uit Washington, Verenigde Staten heeft aangetoond dat het een mythe is. Drie meisjes scheerden hun benen twee keer per week voor een half jaar. Microscopisch werd bekeken of er enige verandering in de structuur van het haar te zien was. Aan het einde van dat half jaar bleek dat het haar na het scheren precies hetzelfde haar was als voor dat half jaar. Dus geen verschil in diameter of haarkleur.

Wees gerust

Als u dacht dat scheren het haar dikker maakte of juist dunner kunt u gerust zijn. Scheren is hetzelfde als knippen met een schaar en heeft geen enkel effect op de structuur van het haar.

 

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij