• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Wat mag een haartransplantatie kosten?

Wat is een haartransplantatie? Naarmate men ouder wordt, wordt het haar vaak dunner of verdwijnt het zelfs geheel. Soms verdunt het haar ook in die mate dat er kale plekken ontstaan op het hoofd. Vooral bij mannen is er vaak sprake van kaalheid bovenop het hoofd terwijl er aan de zij- en achterkant nog haar […]

Wat is een haartransplantatie?

Naarmate men ouder wordt, wordt het haar vaak dunner of verdwijnt het zelfs geheel. Soms verdunt het haar ook in die mate dat er kale plekken ontstaan op het hoofd. Vooral bij mannen is er vaak sprake van kaalheid bovenop het hoofd terwijl er aan de zij- en achterkant nog haar groeit. Sommige mensen kiezen ervoor het restant eraf te scheren, anderen verlangen weer naar die jeugdige bos haar en gaan voor een haartransplantatie. Ook als haaruitval een medische oorzaak heeft of u last heeft van erfelijke haaruitval is een haartransplantatie een meer dan geschikte oplossing.

Bij een haartransplantatie worden simpel gezegd de haarzakjes uit een donorgebied verwijderd en teruggeplaatst in het kale of kalende gebied. Om dit te bewerkstelligen zijn verschillende methodes in het leven geroepen. Welke methode geschikt is hangt af van de wensen van de cliënt.

Wat zal een haartransplantatie kosten?

Één van de grote vragen wanneer iemand een haartransplantatie overweeg is: wat kost een haartransplantatie?  Ondanks dat het een veel voorkomende vraag is en tevens een hele logische, is het een heel lastig te beantwoorden vraag. De kosten van een haartransplantatie zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren die per persoon erg kunnen verschillen. Wat een haartransplantatie kost hangt af van onder andere:

  • Het aantal grafts dat moet worden getransplanteerd.
  • De gekozen haartransplantatie kliniek.
  • Het land waar u de haartransplantatie behandeling wilt laten uitvoeren.
  • De gekozen methode voor de haartransplantatie.
  • Eventuele aanbiedingen van de kliniek.

Om het aantal grafts dat moet worden getransplanteerd te achterhalen zult u een afspraak moeten maken in een kliniek. Dit is namelijk enkel in te schatten door een specialist. Dit aantal is sterk afhankelijk van de grootte van de kale plekken, de gewenste haardichtheid, de haarstructuur en de haarkleur. De overige punten zijn voornamelijk afhankelijk van uw eigen voorkeur.

Een keuze maken

Welke haartransplantatiekliniek u zou moeten benaderen hangt voor een groot gedeelte af van uw voorkeuren. De beste methode om te starten met het maken van een keuze is het bekijken van foto’s die zowel de situatie van voor de haartransplantatie als na de haartransplantatie weergeven. Zo kunt u bekijken of er foto’s tussen zitten met een vergelijkbare beginsituatie als uw eigen huidige situatie. Mocht dit het geval zijn dan is het goed uw af te vragen welke methode de betreffende kliniek hanteert. Bij de ene kliniek hoeven er minder grafts getransplanteerd te worden door bepaalde methodes waardoor een haar schuin gaat groeien en dus een groter gebied bedekt waar bij de andere kliniek de haren een kleiner oppervlakte bedekken. Dit kan enorm schelen in de kosten.

Wat een haartransplantatie nou precies kost is niet te zeggen. Om toch antwoord op deze vraag te kunnen krijgen kunt u het beste contact opnemen met een haartransplantatie kliniek. Bij Zantman kliniek kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een adviesgesprek met een van de specialisten. Benieuwd of Zantman kliniek iets voor u is? Bekijk dan eens de ervaringen van anderen.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij