• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Mag ik alcohol drinken voor en na de haartransplantatie?

Het wordt afgeraden om alcohol te drinken voor een haartransplantatie. Alcohol kan het bloed verdunnen, wat kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen tijdens en na de ingreep. Bovendien kan alcohol de genezing en het herstel na de operatie negatief beïnvloeden.

Zantman kliniek raadt aan om ten minste 7 dagen voor de haartransplantatie procedure te stoppen met het drinken van alcohol. Het is ook belangrijk om na de ingreep gedurende een bepaalde periode geen alcohol te drinken, meestal ten minste een week, om een optimale genezing en het beste resultaat te garanderen.

Volg de instructies en aanbevelingen van uw arts op met betrekking tot alcoholgebruik en andere voorzorgsmaatregelen voor en na de haartransplantatie. Zorg ervoor dat u uw arts op de hoogte stelt van uw alcoholgebruik en eventuele andere medicijnen of supplementen die u gebruikt, zodat zij u de juiste begeleiding kunnen geven om de beste resultaten te behalen.

Verdunt bloed kan niet goed stollen

Alcohol heeft een bloedverdunnend effect omdat het de manier waarop bloedplaatjes werken beïnvloedt. Bloedplaatjes zijn kleine bloedcellen die een cruciale rol spelen bij het stollingsproces. Wanneer er een verwonding optreedt en er bloedingen zijn, klonteren bloedplaatjes samen om een stolsel te vormen en de bloeding te stoppen.

Alcohol kan de productie van tromboxaan remmen, een stof die helpt bij het samenklonteren van bloedplaatjes. Dit leidt tot een verminderde stollingscapaciteit, waardoor het bloed “verdund” wordt en de tijd die nodig is om een stolsel te vormen langer wordt. Hierdoor kan het risico op bloedingen toenemen, vooral tijdens en na chirurgische ingrepen zoals haartransplantaties.

Bovendien kan alcohol de leverfunctie beïnvloeden, wat kan leiden tot een verminderde productie van stollingsfactoren, die ook nodig zijn voor een normale bloedstolling.

Matig alcoholgebruik heeft slechts een mild bloedverdunnend effect, terwijl overmatig alcoholgebruik kan leiden tot ernstigere stollingsproblemen. Om mogelijke complicaties te voorkomen, is het aan te raden om de consumptie van alcohol volkomen te vermijden voor en na een haartransplantatie of andere chirurgische ingrepen, zoals geadviseerd door uw arts.

Mag ik alcohol drinken voor de haartransplantatie?

Nee, u mag tot 7 dagen voor de haartransplantatie geen alcohol drinken.

Mag ik alcohol drinken na de haartransplantatie?

U mag in elk geval tot een week na de haartransplantatie geen alcohol drinken en u wordt geadviseerd dit nog tot 3 weken na de operatie vol te houden.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc
Haartransplantatie arts
BIG 49929106401
Drs. F.Y van Osnabrugge werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. "Het persoonlijke contact met mensen en de precieze manier van werken, spreken mij erg aan in het haartransplantatie vak." Met haar eerdere ervaring als huisarts, begrijpt ze hoe belangrijk vertrouwen en zekerheid is voor mensen die een medische behandeling ondergaan. De artikelen die ze schrijft, dragen bij aan een goede voorbereiding op een haartransplantatie en maken duidelijk wat belangrijk is voor de nazorg. Daarnaast schrijft ze over belangrijke onderzoeken op het gebied van haar, haaruitval en haartransplantatie.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij