• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Mannen doodsbang voor coupe monnik

AMSTERDAM – Vraag een meid van twintig wat haar spookbeeld voor de toekomst is en geheid hoor je: rimpels, een steeds groter wordende zwemband om de buik, putjes in de benen. Maar wat zouden mannen zeggen? Simpel: de Monnik. De wat? De Monnik! Zo’n kaal wordende plek op het achterhoofd. Onderzoek van PanelWizard onder 514 […]

AMSTERDAM – Vraag een meid van twintig wat haar spookbeeld voor de toekomst is en geheid hoor je: rimpels, een steeds groter wordende zwemband om de buik, putjes in de benen. Maar wat zouden mannen zeggen? Simpel: de Monnik.

De wat? De Monnik! Zo’n kaal wordende plek op het achterhoofd. Onderzoek van PanelWizard onder 514 Nederlandse mannen van 18 jaar en ouder toont aan dat een op de vier mannen dat de ergste plek vindt om kaal te worden. Ook kaal worden vanaf het voorhoofd recht naar achter wordt gevreesd; een op de zes mannen wil absoluut niet op die manier kaal worden.

mannen-kaalheidAngsten: kaalheid en bierbuik

Vooral jonge knullen zijn angstig om hun dikke haardos te verliezen aan Vadertje Tijd. Bijna de helft gaf aan écht niet kaal te willen worden. Oudere mannen hebben andere zorgen: zij raken Spaans benauwd als ze denken aan het verliezen van hun eens zo strakke lijf. Een bierbuik is hun grootste angst. Slechts een op de tien van de jonge mannen haalt zijn schouders op bij de uiterlijke gevolgen van het ouder worden.

Oorzaak: testosteron

De meeste mannen weten overigens dat kaalheid veroorzaakt kan worden door erfelijkheid (82%). Dat testosteron hier een rol in speelt, weet echter slechts 17 procent, terwijl bijna een kwart onterecht gelooft dat het dragen van hoedjes of petten kaalheid bevordert.

Wat veroorzaakt dan wel kaalheid?

In werkelijkheid zorgt het hormoon dihydro-testosteron (DHT) bij mannen voor een remmende werking op de hoofdhaargroei, terwijl datzelfde DHT een aantal jaar eerder, in de puberteit, nog verantwoordelijk was voor de groei van mannelijke lichaamsbeharing en baardgroei.

Doei, haarzakjes!

DHT kan ervoor zorgen dat haarzakjes krimpen en zelfs totaal verschrompelen, waardoor er geen haargroei meer mogelijk is. Hoe sterk de haarzakjes reageren op DHT is erfelijk bepaald en verschilt dus per persoon.

Helaas hoeft een vader die op latere leeftijd nog een bos haar heeft niet te betekenen dat kaalheid een man bespaard wordt: de erfelijkheid geldt zowel voor vaders- als moederskant en kan een generatie overslaan.

Oplossing: kaalheid tegengaan

De oplossing voor kaalheid lijkt dan ook simpel: de werking van DHT terugdraaien. Helaas is dat niet zo eenvoudig; als haarzakjes eenmaal verschrompeld zijn, kan er geen haar meer in ontstaan.

Bron: Telegraaf

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij