• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Medicijn (FDA goedgekeurd) herstelt haargroei bij patienten die lijden onder Alopecia Areata

Onderzoekers van de Columbia University in Amerika hebben de immuun cellen verantwoordelijk voor het vernietigen van haarfollikels bij alopecia areata geïdentificeerd. De resultaten van het onderzoek verschenen in de online editie van het vooraanstaande tijdschrift Nature’s Medicine. De onderzoekers rapporteerden de eerste positieve resultaten van een lopend klinisch onderzoek van het geneesmiddel. Het geneesmiddel, dat […]

Onderzoekers van de Columbia University in Amerika hebben de immuun cellen verantwoordelijk voor het vernietigen van haarfollikels bij alopecia areata geïdentificeerd. De resultaten van het onderzoek verschenen in de online editie van het vooraanstaande tijdschrift Nature’s Medicine.

De onderzoekers rapporteerden de eerste positieve resultaten van een lopend klinisch onderzoek van het geneesmiddel. Het geneesmiddel, dat gebruikt wordt bij de bestrijding van kanker, laat volledige haargroei bij een select aantal patiënten die lijden aan matige tot een ernstige vorm van alopecia areata zien.

Elke behandelde patiënt ervoer volledige haargroei binnen vijf maanden na de start van het onderzoek.

Raphael Clynes licht toe; “we staan nog maar aan het begin van het onderzoek en testen het medicijn bij een select aantal patiënten die lijden aan alopecia areata. De eerste resultaten laten al veel goeds zien en we verwachten dan ook dat dit een positieve impact zal gaan hebben op mensen met alopecia areata.

We moeten nog meer tests doen om vast te kunnen stellen dat ruxolitinib kan worden gebruikt in geval van alopecia areata. Wat de eerste onderzoeken laten zien is natuurlijk al erg spannend voor zowel artsen als patiënten.”

In de tijdlijn van vier jaar waarbij te zien is dat genetische bevindingen zich omzetten in positieve resultaten van een onderzoek is verbazingwekkend snel. Het laat ook zien dat het team onder leiding van Raphael Clynes een de potentie heeft om het onderzoek succesvol te voltooien.

Belangrijke stap

Praktiserend dermatoloog Dr Bickers zegt; er zijn weinig middelen in de behandeling tegen kaalheid bij alopecia areata welke positieve resultaten hebben laten zien. Dit is een belangrijke stap in verbetering van de levensstandaard van mensen die lijden onder deze verwoestende ziekte. De onderzoeken naar een oplossing tegen alopecia areata leken allemaal op niets uit te lopen.

Onderzoekers weten al jaren dat haaruitval bij alopecia optreedt wanneer cellen van het immuunsysteem het haarzakje aanvallen, haren vallen uit en komen vervolgens in een slaaptoestand. Het specifieke celtype was vooralsnog een groot mysterie. Een belangrijke aanwijzing werd vier jaar geleden gedaan toen dr Christiano’s genetische studie 1000 personen aan zijn onderzoek liet deelnemen.

Die studie suggereerde dat een “gevaar-signaal” in de haarzakjes van patiënten-,niet eerder gekoppeld aan de ziekte alopecia areata, trekt de immuuncellen naar de follikel wat ontaard in een aanval van de cellen.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij