• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Nieuwe naam Alopecia Vereniging

EEN NIEUWE NAAM VOOR DE ALOPECIA VERENIGING Naamswijziging omwille van een grotere vereniging. Samenvoeging van twee verenigingen met hetzelfde doel: De AAPV, voor personen met Alopecia Areata. De Vaap, voor personen met Alopecia Androgenetica.(erfelijke haaruitval) Een nieuwe vereniging. Al sinds 2007 werken deze twee organisaties nauw samen. Onlangs besloten zij het blikveld nog verder uit […]

EEN NIEUWE NAAM VOOR DE ALOPECIA VERENIGING

Naamswijziging omwille van een grotere vereniging.

Samenvoeging van twee verenigingen met hetzelfde doel:

  1. De AAPV, voor personen met Alopecia Areata.
  2. De Vaap, voor personen met Alopecia Androgenetica.(erfelijke haaruitval)

Een nieuwe vereniging.

Al sinds 2007 werken deze twee organisaties nauw samen. Onlangs besloten zij het blikveld nog verder uit te breiden. Vanaf nu zal de nieuwe vereniging heten: Alopecia-Vereniging -voor mensen met haarverlies’ wat de oorzaak dan ook is.

Er is ook een nieuwe website: www.alopecia-vereniging.nl .

Het doel van de nieuwe vereniging.

Het doel van de naamwijziging is vooral: méér mensen bereiken die zich aansluiten. Want er zijn veel voordelen te behalen bij groei. Meer leden betekent méér vrijwilligers en een beter gevulde verenigingskas. Daardoor zijn doelstellingen makkelijker te bereiken en kunnen bezuinigingsmaatregelen (minder subsidie) ondervangen worden.

De patiëntenverenigingen.

Tot het moment dat verlossende woorden vanuit de medische wereld kunnen worden gesproken is er dan nu één vereniging die de belangen gaat behartigen van hen die lijden aan haarverlies. De Alopecia Areata Patiënten Vereniging(AAPV) deed dat al sinds 1985 en de Vereniging voor Alopecia Androgenetica Patiënten (VAAP), een kleine organisatie die voornamelijk vrouwelijke leden telt, sinds 2000.

Een grotere en sterkere vereniging

Een grotere achterban maakt een vereniging sterker als gesprekspartner naar overheid, zorgaanbieders en haarwerkleveranciers.

Haar op je hoofd is geen vanzelfsprekendheid. Dat besef je pas goed als je het kwijtraakt. Kalende mensen zijn bereid veel geld uit te geven aan haargroeimiddelen, haartransplantaties en haarwerken. Want waar niet kan worden geaccepteerd, moet worden gecamoufleerd. De cijfers zijn indrukwekkend. Alopecia Areata of pleksgewijze haaruitval komt voor met een percentage van 1,7%, en Alopecia Androgenetica (‘mannelijke kaalheid’) met een gemiddelde van 70% van alle mannen boven de 30, en 25% van alle vrouwen boven de 50 jaar.

Alopecia Androgenetica

Deze meest voorkomende vorm van haaruitval is niet (alleen) een verouderingsverschijnsel; ook jonge mannen, en in toenemende mate jonge vrouwen, worden ermee geconfronteerd. Er bestaan daarnaast nog vele haaraandoeningen, met andere oorzaken maar met hetzelfde gevolg: tijdelijke of permanente kaalheid.

Wat te doen?

Middelen die kalende heren ten dienste staan zijn alleen of vooral voor hen geschikt. Voor de dames hebben hormoongerelateerde middelen teveel bijwerkingen. Haartransplantatie heeft bij vrouwen met Androgenetica (bij Areata is het zinloos) nogal eens een teleurstellend effect.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij