• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Nieuwste ontwikkeling tegen haaruitval m.b.v. stamcellen

Wetenschappers boeken vooruitgang bij tegengaan kaalheid. Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar kaalheid en naar behandelmethoden. Geregeld worden er ontdekkingen gedaan die een oplossing dichterbij brengen. Het Sanford-Burnham Medical Research Institute, een non-profit onderzoeksinstituut in de VS, publiceerde onlangs een onderzoek waarin werd aangetoond dat stamcellen een belangrijke rol kunnen spelen in die […]

Wetenschappers boeken vooruitgang bij tegengaan kaalheid.

Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar kaalheid en naar behandelmethoden. Geregeld worden er ontdekkingen gedaan die een oplossing dichterbij brengen. Het Sanford-Burnham Medical Research Institute, een non-profit onderzoeksinstituut in de VS, publiceerde onlangs een onderzoek waarin werd aangetoond dat stamcellen een belangrijke rol kunnen spelen in die oplossing.

Haarfollikels uit stamcellen

Bij haartransplantaties worden haarfollikels gebruikt, die gevormd worden uit Dermale Papillae (DP)-cellen. Als die buiten het eigen lichaam gekweekt worden, verliezen deze cellen echter al snel het vermogen om haar te generen. De onderzoekers van het Sanford-Burnham instituut hebben echter DP-cellen gekweekt uit stamcellen. Stamcellen zijn pluripotent, dat wil zeggen dat ze tot elke soort cel kunnen uitgroeien, dus ook DP-cellen.

Ook cellen die ‘her-geprogrammeerd’ worden tot stamcel kunnen zich tot DP-cel vormen (iPS-cel). Het komt er dus op neer dat een huidcel van een volwassen man geprogrammeerd kan worden tot stamcel. Deze kan via de tussenweg van DP-cel, een haarfollikel kan vormen. Dit zou betekenen dat een patiënt onbeperkte hoeveelheden haarfollikels kan kweken.

Haargroei produceren via stamcellen

De onderzoekers hebben testen uitgevoerd op kale muizen, waarbij bleek dat de DP-cellen gekweekt uit menselijke embryo’s het meeste resultaat qua haargroei op de testdieren opleverde. Er is overigens nog wel een lange weg te gaan. Er is verder onderzoek nodig om de veiligheid en werkzaamheid op langere termijn van de cellen aan te tonen. De testen lieten ook een ander neveneffect zien, de haargroei bij de muizen was nogal warrig. Hoofdonderzoeker Alexey Terskikh: “Ik weet dat het een beetje rommelig is, maar ik kwam erachter dat mensen rommelig haar verkiezen boven een gebrek eraan”.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij