• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Ontwikkelingen m.b.t. haartransplantatie bij vrouwen

Afgelopen jaren zijn steeds meer vrouwen gaan kiezen voor de haartransplantatie behandeling, om iets te doen tegen hun haaruitval. Hoe komt het dat steeds meer vrouwen hiervoor kiezen? En welke ontwikkelingen heeft de haartransplantatie bij vrouwen afgelopen jaren doorgemaakt? Deze vragen zullen worden behandeld en beantwoord in dit artikel over haartransplantatie bij vrouwen. Wanneer is […]

Afgelopen jaren zijn steeds meer vrouwen gaan kiezen voor de haartransplantatie behandeling, om iets te doen tegen hun haaruitval. Hoe komt het dat steeds meer vrouwen hiervoor kiezen? En welke ontwikkelingen heeft de haartransplantatie bij vrouwen afgelopen jaren doorgemaakt? Deze vragen zullen worden behandeld en beantwoord in dit artikel over haartransplantatie bij vrouwen.

Wanneer is een haartransplantatie een oplossing voor een vrouw?

Niet iedere vrouw is geschikt voor een haartransplantatie behandeling. Toch kan het voor veel vrouwen een manier zijn om weer de gewenste haarvolume te krijgen op dun behaarde plekken. Er zijn namelijk ook vrouwen die last kunnen hebben van haaruitval. Net als bij mannen komt dit door het hormoon testosteron, dat wordt omgezet in DHT.

Wanneer u om u heen kijkt, valt het u mogelijk op dat ook steeds meer vrouwen hier last van krijgen. Bij vrouwen uit zich dit vaak op een andere manier dan bij mannen. Het haar bovenop het hoofd wordt dunner en soms trekt de haarlijn iets terug. Vooral bij een terugtrekkende haarlijn kan een haartransplantatie een goede oplossing zijn, om weer een mooie haarlijn terug te krijgen. Maar ook bij dunner wordend haar kan een haartransplantatie een oplossing zijn. Omdat dit moet worden vastgesteld door een specialist, is het aan te raden te kiezen voor een gratis en vrijblijvend consult bij de kliniek. Op deze manier kan de specialist bepalen welk resultaat u van de haarbehandeling mag verwachten.

Bij vrouwen wordt het ook ‘normaal’ om iets te doen tegen haaruitval

De gêne omtrent haaruitval bij vrouwen neemt steeds verder af. Mede doordat het steeds normaler wordt om een haartransplantatie te ondergaan, tegen haaruitval. Bij mannen wordt er tegenwoordig vaak al vrij over gesproken. We merken dat het steeds ook een normaler gespreksonderwerp wordt voor vrouwen, omdat veel vrouwen met dit fenomeen te kampen hebben.

Welke ontwikkelingen hebben haartransplantatie afgelopen jaren meegemaakt?

Om te beginnen is er uiteraard de ontwikkeling van de FUE haartransplantatie behandeling. Hierbij worden de grafts, ook wel haarzakjes genoemd, één voor één uit het donorgebied verwijderd. Vroeger ging dit er heel anders aan toe. Er werd toen een reep huid uit het donorgebied verwijderd. Dit had vaak een lelijk litteken tot gevolg. Dit litteken wordt zichtbaar, wanneer het haar korter wordt. Bij de FUE haartransplantatie zijn er geen littekens te zien en is de hersteltijd bovendien veel korter. Hierdoor kiezen tegenwoordig veel mensen voor deze haartransplantatie methode.

Daarnaast is de haarsparende haartransplantatie methode verbeterd door haarkliniek Zantman Kliniek. Bij deze methode wordt slechts een klein gedeelte van het achterhoofd kaal geschoren. Hierdoor hoeft iemand niet meer helemaal kaal te worden geschoren, voordat hij of zij een haartransplantatie kan ondergaan. Voorheen was dit vooral voor vrouwen een beperking, omdat het zeker drie jaar kan duren, voordat het haar weer op de gewenste lengte is.

Heeft u interesse in een haartransplantatie? We nodigen u graag uit bij onze kliniek in Rotterdam. Maak kennis met onze kliniek en het medisch team, om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden omtrent deze behandeling.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij