• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Populariteit baardgroei afhankelijk van percentage mannen met baard

Steeds meer mannen op straat hebben een volle baard. Uit onderzoek is echter gebleken dat de populariteit van baardmannen afhankelijk is van een aantal factoren. Australische evolutie-biologen voorspellen op basis van hun onderzoek dat de “baardmannen” mooi zijn, zolang ze in de minderheid blijven. Wanneer bijna alle mannen hun baard zouden laten staan, zouden ze […]

Steeds meer mannen op straat hebben een volle baard. Uit onderzoek is echter gebleken dat de populariteit van baardmannen afhankelijk is van een aantal factoren. Australische evolutie-biologen voorspellen op basis van hun onderzoek dat de “baardmannen” mooi zijn, zolang ze in de minderheid blijven.

Wanneer bijna alle mannen hun baard zouden laten staan, zouden ze daardoor minder aantrekkelijk worden. Wanneer het aantal mannen met baard schaars is, worden ze aantrekkelijker gevonden. Dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Bilology Letters.

Indien mannen hun baard zouden afscheren, wordt het gezichtshaar weer aantrekkelijker. Dit zou mogelijk verklaren waarom het vroeger ook al een trend was om je baard te laten staan.

Dit onderzoek was een serieuze studie. Maar liefst 1.664 mensen hebben deelgenomen aan deze studie. Vooral hetero vrouwen werden pasfoto’s voorgeschoteld van mensen met en zonder baard. Afhankelijk van het percentage baarden dat de deelnemers voorgeschoteld kregen, daalden of stegen de schoonheidscijfers. Pas boven de 50% baarden slaat de stemming om. Het zal voorlopig echter niet gebeuren dat in de winkelstraat net zo veel mannen met als zonder baard te zien zijn. En zelfs dan nog zien vrouwen én mannen nog steeds liever iemand met baard dan zonder baard. Baardtransplantatie zal voorlopig dus naar verwachting nog erg populair blijven.
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij