• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Propecia

De werkzame stof in Propecia is Finasteride. Finasteride is een middel tegen haaruitval dat alleen getest is op mannen. Nu zijn er een aantal artsen in Nederland die het ook, onder voorwaarden, voorschrijven aan vrouwen. Daar wil de Inspectie van de Gezondheidszorg een stokje voor steken omdat er geen studies zijn gedaan op de werking van Finasteride bij vrouwen.

Het probleem van Finasteride is dat het doorlopend moet worden gebruikt. Het is geen kuur van een paar weken. Zantman Kliniek schrijft geen Finasteride voor aan vrouwen, totdat daadwerkelijk bewezen wordt dat het een werkend middel is en dat vrouwen het zonder restricties kunnen gebruiken. Vrouwen mogen, wanneer zij zwanger zijn of zwanger willen worden, niet in aanraking komen met Propecia of Finasteride.

Propecia en zwangerschap

Finasteride, het actieve bestanddeel in Propecia, is een medicijn dat wordt gebruikt om mannelijke kaalheid (androgene alopecia) en goedaardige prostaatvergroting te behandelen. Het werkt door het verminderen van de hoeveelheid dihydrotestosteron (DHT), een hormoon dat bijdraagt aan haaruitval en prostaatvergroting, in het lichaam.

Echter kan Finasteride schadelijk zijn voor zwangere vrouwen, vooral als het een mannelijke foetus betreft. Dit komt omdat Finasteride de ontwikkeling van de mannelijke geslachtsorganen bij een ongeboren baby kan beïnvloeden. Blootstelling aan Finasteride – zelfs het aanraken van gebroken of verpletterde tabletten – kan leiden tot aangeboren afwijkingen bij mannelijke baby’s.

Vanwege dit risico wordt Propecia als een categorie X-medicijn beschouwd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), wat betekent dat het absoluut gecontra-indiceerd is bij vrouwen die zwanger zijn of zwanger kunnen worden.

Daarom is het belangrijk dat vrouwen die zwanger zijn of van plan zijn zwanger te worden geen contact hebben met Propecia en dat mannen die Propecia gebruiken hun partners informeren over dit risico.

Er zijn ook bijwerkingen bekend bij het gebruik van dit middel.

Het geneesmiddel Propecia is ontwikkeld door het farmaceutische bedrijf Merck & Co., ook wel bekend als MSD (Merck Sharp & Dohme) buiten de Verenigde Staten en Canada. Merck & Co. is een Amerikaans multinational farmaceutisch bedrijf en een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Ze hebben een breed scala aan medicijnen en vaccins voor verschillende gezondheidsproblemen.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij