• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Proscar

Finasteride of Proscar is oorspronkelijk een medicatie tegen prostaathyperplasie. Later bleek dat dit medicijn zorgde voor minder haaruitval en zelfs haargroei. Het wordt vaak in 5mg tabletvorm toegediend en is ontwikkeld door het farmaceutisch bedrijf Merck, Sharp en Dohme. Omdat bij gebruik van het medicijn Proscar veel bijwerkingen waren heeft het bedrijf een nieuwe formule […]

Finasteride of Proscar is oorspronkelijk een medicatie tegen prostaathyperplasie. Later bleek dat dit medicijn zorgde voor minder haaruitval en zelfs haargroei. Het wordt vaak in 5mg tabletvorm toegediend en is ontwikkeld door het farmaceutisch bedrijf Merck, Sharp en Dohme. Omdat bij gebruik van het medicijn Proscar veel bijwerkingen waren heeft het bedrijf een nieuwe formule ontwikkeld met 1mg finasteride.

Hoe werkt Proscar?

Propecia of Proscar gaat de transformatie van testosteron in dihydrotestosteron (DHT) tegen. Het mannelijke hormoon DHT is verantwoordelijk voor het uitvallen van hoofdhaar.

Na enkele dagen doet Proscar zijn intrede en neemt men een daling van de DHT waarde met zeventig procent waar. Tegelijkertijd neemt je testosteronspiegel iets toe. Bij tachtig procent van de patiënten is er stabilisatie of terugkeer van haren te zien. Bij ongeveer twintig procent is niet of nauwelijks resultaat zichtbaar.

Omdat het middel enige tijd gebruikt moet worden heeft niet elke patiënt in de gaten dat het medicijn werkt en de haaruitval stabiliseert. Het nieuwe haar door Proscar is wat betreft volume en kleur niet verschillend met de rest van het haar.

Niet stoppen

Wanneer je stopt met het middel dan gaan alle voordelen van de kuur verloren. Je bent dus weer terug bij af als voor gebruik van Proscar.

Jonge mannen hebben het meest baat bij gebruik van het middel. In combinatie met een haartransplantatie het ideale middel omdat het efficiënt is ter hoogte van de vertex.

Bijwerkingen van Proscar?

  • Daling van de libibido (2%)
  • Pijn in de borst (gyneocomastie)
  • Erectiestoornissen (1,4%)

Vaak zijn deze bijwerkingen van korte duur. Raadpleeg altijd een arts wanneer bijwerkingen voortduren. In een vroeg stadium levert het medicijn nog weinig op. Meer haarverlies zal dan ook niet voorkomen.

Synergie met andere medicijn tegen haaruitval

De combinatie van Proscar en finasteride is uiterst effectief omdat er een synergie tussen de twee middelen bestaat. Los van elkaar werken ze minder goed.

Voor wie is Proscar geschikt?

Proscar mag enkel door mannen worden gebruikt. Voor vrouwen werkt het medicijn Proscar niet. De stof finasteride is namelijk schadelijk voor de mannelijke foetus wanneer een vrouw zwanger is. Een condoom is verstandig om te gebruiken.

U kunt het middel laten voorschrijven door uw arts of de arts van haartransplantatie kliniek Zantman. Wanneer u een haartransplantatie heeft ondergaan zullen wij het in sommige gevallen aanraden.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij