• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Slits

Slits noemen we de incisies die worden gemaakt tijdens een haartransplantatie. Hierin worden de grafts geplaatst die van uw achterhoofd (donorgebied) zijn genomen. Het woord “slit” (dat in het Nederlands “spleet” of “snede” betekent) wordt in de context van haartransplantaties gebruikt om de kleine sneden of openingen te beschrijven die in de hoofdhuid worden gemaakt […]

Slits noemen we de incisies die worden gemaakt tijdens een haartransplantatie. Hierin worden de grafts geplaatst die van uw achterhoofd (donorgebied) zijn genomen.

Het woord “slit” (dat in het Nederlands “spleet” of “snede” betekent) wordt in de context van haartransplantaties gebruikt om de kleine sneden of openingen te beschrijven die in de hoofdhuid worden gemaakt om de haarfollikels te transplanten.

Tijdens een haartransplantatieprocedure, zoals de Follicular Unit Extraction (FUE) of Follicular Unit Transplantation (FUT), worden gezonde haarfollikels van een donorplaats op het hoofd (meestal de achterkant van het hoofd) verwijderd. Deze follikels worden vervolgens getransplanteerd naar gebieden van het hoofd die kalend of dunner worden.

De arts maakt kleine “slits” of sneden in de ontvangstgebieden om de haarfollikels te plaatsen. Deze slits zijn meestal zeer klein en worden gemaakt met een speciaal instrument om de follikels op de juiste diepte en hoek te plaatsen, wat zal helpen om een natuurlijk ogend resultaat te bereiken.

Voor het maken van de kleine incisies (of “slits”) in de hoofdhuid tijdens een haartransplantatieprocedure, gebruikt de arts een speciaal instrument dat bekend staat als een incisie-instrument, scalpel of microscalpel. Dit instrument is zeer scherp en klein om nauwkeurige en minimale incisies te kunnen maken.

In sommige gevallen, met name bij de FUE-methode (Follicular Unit Extraction), kan de arts ook een micromotor of een geautomatiseerd apparaat gebruiken om de haarfollikels te extraheren. Dit apparaat heeft een klein rond mes dat draait om individuele haarfollikels uit de donorzone te halen.

Na het extraheren van de haarfollikels, worden ze dan geïmplanteerd in de incisies die in de ontvangstgebieden zijn gemaakt. Deze implantatie kan handmatig worden gedaan met een pincet-achtig instrument, of met een geautomatiseerd apparaat dat bekend staat als een implanter pen.

Het Engelse woord “slit” komt oorspronkelijk uit het Oudengels. Het is afgeleid van het woord “slitan”, wat “splitsen” of “scheiden” betekent. Door de eeuwen heen heeft het woord zich ontwikkeld en in het moderne Engels verwijst “slit” meestal naar een lange, smalle snede of opening. Het kan zowel als een zelfstandig naamwoord (“a slit in the fabric”) of als een werkwoord (“to slit open a letter”) worden gebruikt.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij