Spijt van haartransplantatie?

Of er wel eens iemand spijt heeft van een haartransplantatie? Zolang de haartransplantatie “geslaagd” is heeft er nog nooit iemand spijt gehad van een haartransplantatie. Maar wat is dan geslaagd? In de optiek van Zantman kliniek dat als over langere tijd er een aanzienlijke verbetering optreed in de individuele perceptie van de client op zijn of haar haardracht. Dat betekend dat een eerste haartransplantatie (lees meer) verbetering moet bieden maar ook dat er in het donorgebied nog genoeg grafts aanwezig blijven om indien nodig ook nog een 2e of 3e haartransplantatie uit te voeren.

Realistische verwachtingen

Sommige mensen verwachten na een haartransplantatie een volledig herstel van hun haarlijn en haardichtheid. Het is belangrijk te begrijpen dat haartransplantaties de haaruitval niet volledig kunnen stoppen en dat het resultaat afhankelijk is van de individuele situatie, zoals de mate van haarverlies en de beschikbaarheid van donorhaar.

Arts met ervaring

Er zijn uiteraard ook mensen die de haartransplantatie niet zo geslaagd vinden, zoals een onnatuurlijk uitziende haarlijn, ongelijkmatige haardichtheid of zichtbare littekens in het donorgebied. Vaak is dit vanwege onkunde van de haarkliniek in kwestie. In sommige gevallen is een haartransplantatie niet mogelijk, dan moet je dat ook kunnen aangeven als arts aan je client. In andere gevallen wordt er teveel haar getransplanteerd of in de verkeerder hoek zodat er een onnatuurlijk resultaat ontstaat: met spijt als gevolg.

Een goed advies gesprek van een deskundige arts met veel ervaring kan dit soort nare ervaringen voorkomen.

Liever naar een subtropisch eiland?

Daarnaast zij er misschien mensen die wat spijt hebben over het geld dat ze hebben uitgegeven en dat ze liever naar een tropisch eiland waren gegaan. Maar als ze daar hun geld aan hadden uitgegeven hadden ze spijt gehad dat ze het geld niet aan een haartransplantatie hadden uitgegeven.

Geen nare ingreep

Hoewel door bijna iedereen de haartransplantatie als dragelijk en prima wordt ervaren, zijn er een klein aantal mensen die de ingreep heftiger ervaren dan vooraf verwacht. Daarnaast kunnen er complicaties en bijwerkingen zijn. Hoewel haartransplantaties over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen er bijwerkingen en complicaties optreden, zoals infecties, zwelling, jeuk, tijdelijk haarverlies rond het transplantatiegebied (shock loss) en littekenvorming.

Conclusie

In bijna alle gevallen zijn cliënten tevreden met hun haartransplantatie. Tenminste als we voor onze eigen cliënten spreken die een haartransplantatie bij Zanman kliniek hebben ondergaan. Als ze niet tevreden zijn gaat om niet reeële verwachtingen over het resultaat of de behandeling. Laat u dus goed informeren door een BIG geregistreerde en ervaren arts.

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.