• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Spijt van haartransplantatie?

Of er wel eens iemand spijt heeft van een haartransplantatie? Zolang de haartransplantatie “geslaagd” is heeft er nog nooit iemand spijt gehad van een haartransplantatie. Maar wat is dan geslaagd?

In de optiek van Zantman Kliniek is een transplantatie geslaagd wanneer het resultaat overeenkomt met de verwachtingen die voor een behandeling geschetst zijn. Daarmede is het donorgebied waar de grafts (groepjes haarzakjes) uit gehaald zijn (meestal de achterzijde van het hoofd) niet onnodig belast. Dit betekent dat een haartransplantatie resultaat moet bieden, maar dat er ook in het donorgebied nog genoeg grafts aanwezig blijven om, indien nodig in de toekomst, ook nog een 2e of 3e haartransplantatie uit te kunnen voeren.

Realistische verwachtingen

Sommige mensen verwachten na een haartransplantatie een volledig herstel van hun haarlijn en haardichtheid. Het is belangrijk te begrijpen dat haartransplantaties de haaruitval niet volledig kunnen stoppen en dat het resultaat afhankelijk is van de individuele situatie, zoals de mate van haarverlies en de beschikbaarheid van donorhaar.

Arts met ervaring

Er zijn uiteraard ook mensen die de haartransplantatie niet zo geslaagd vinden, zoals een onnatuurlijk uitziende haarlijn, ongelijkmatige haardichtheid of zichtbare littekens in het donorgebied. Vaak is dit vanwege onkunde van de kliniek in kwestie. In andere gevallen wordt er teveel haar getransplanteerd of in de verkeerde hoek, zodat er een onnatuurlijk resultaat ontstaat. Dit resulteert vaak in spijt als gevolg.

Een goed adviesgesprek van een deskundige arts met veel ervaring kan dit soort nare ervaringen voorkomen.

Geen nare ingreep

Hoewel de haartransplantatie door bijna iedereen als dragelijk en prima wordt ervaren, zijn er een klein aantal mensen die de ingreep heftiger ervaren dan vooraf verwacht. Daarnaast kunnen er complicaties en bijwerkingen zijn. Hoewel haartransplantaties over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen er bijwerkingen en complicaties optreden, zoals infecties, zwelling, jeuk, tijdelijk haarverlies rond het transplantatiegebied (shock loss) en littekenvorming. Laat u goed voorlichten over de juiste voor- en nazorg om complicaties bij een haartransplantatie te voorkomen.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij