Strengere regels cosmetische ingrepen.

Minister Edith Bos (Volksgezondheid) wil de regels voor cosmetische ingrepen strenger maken. Zij wil de mensen beter gaan beschermen tegen beunhazen in de snel groeiende “beauty branch”.

Alleen bevoegde artsen en zorgverleners mogen permanente rimpelvullers plaatsen. Voor laseren gaat waarschijnlijk hetzelfde gelden.

rimpelvullerEind dit jaar zal zij de Tweede Kamer de voorstellen sturen om puur esthetische ingrepen beter te regelen.

De bewindsvrouw kondigde vorig jaar al aan dat zij van het grijze gebied in deze sector af wil. Zij wil ook dat mensen beter geïnformeerd worden over de risico’s en dat de kwaliteit bij de behandelaren omhoog gaat.

Zij denkt hierbij aan waarschuwingen bij cosmetische televisieprogramma’s en voor niet-medisch noodzakelijke operaties gaat een leeftijdsgrens gelden van 18 jaar.

Schippers stelde eerder dat mensen ook alerter zouden moeten zijn, omdat velen ten onrechte denken dat het wel goed zit als ze iemand in een witte jas zien.

Wat betreft haartransplantaties speelt dit niet. Haartransplantaties mogen alleen uitgevoerd worden door BIG geregistreerde artsen.

Bron: nu.nl

Nieuwsberichten

Zantman Kliniek

Met de oprichting van Zantman Kliniek kwam haartransplantatie in 1976 voor het eerst naar Nederland. In de afgelopen 45 jaar heeft Zantman Kliniek zich gevestigd als specialist in haartransplantatie behandelingen. Via ons kenniscentrum delen we de laatste nieuwsberichten over de kliniek.