• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Tien redenen om voor een FUE haartransplantatie boven een FUT haartransplantatie te kiezen

Er is op een moment in de haartransplantatie gemeenschap een discussie gaande wat de beste haartransplantatie methode is. Is dit de FUE of FUT haartransplantatie? Het antwoord daarop is moeilijk te geven en is mede afhankelijk van het aantal benodigde grafts, de kwaliteit en het aantal haren in het donorgebied. Dat gezegd te hebben zijn […]

Er is op een moment in de haartransplantatie gemeenschap een discussie gaande wat de beste haartransplantatie methode is. Is dit de FUE of FUT haartransplantatie? Het antwoord daarop is moeilijk te geven en is mede afhankelijk van het aantal benodigde grafts, de kwaliteit en het aantal haren in het donorgebied. Dat gezegd te hebben zijn er natuurlijk redenen waarom FUE haartransplantatie tegenwoordig veruit de meest populaire methode is.

We noemen graag de tien redenen waarom FUE haartransplantatie behandelingen steeds vaker worden uitgevoerd in vergelijking met FUT haartransplantatie.

 • U beoogt een resultaat met meer dichtheid en dekking.

Een van de meest belangrijke voordelen ten opzichte van de fut haartransplantatie is dat u met een fue haartransplantatie vaak meer haren per vierkante meter kunt behalen. Als u meer haren nodig hebt kan de behandelend arts donorharen van overal op de hoofdhuid haren onttrekken. Dit kan niet met een FUT haartransplantatie.

 • Wanneer u geen litteken wilt biedt FUE haartransplantatie methode uitkomst.

Een andere veelvoorkomende reden dat mensen (vooral jonge mannen) kiezen voor een fue haartransplantatie boven een fut haartransplantatie is dat u geen zichtbaar litteken overhoudt aan de behandeling.

 • Het genezingsproces is veel sneller dan wanneer je kiest voor FUT haartransplantatie.

De genezing bij een FUE haartransplantatie is veel sneller. Het betekent dat u niet dagenlang uw wond onder een hoofdeksel hoeft te verbergen.

 • U heeft vrijwel geen restricties verbonden aan het genezingsproces.

Tijdens het lange genezingsproces van een FUT mag u een heleboel niet doen om de wond zo goed mogelijk te laten genezen. Voorbeelden hiervan zijn intensief sporten , zwemmen etc.

 • Met FUE heeft u een veel groter donorgebied tot uw beschikking

Er zijn dan ook bijna altijd voldoende donorharen omdat de haren van elk plekje op de scalp kunnen worden geoogst.

 • Er zijn meer kapsels waaruit u kunt kiezen na een fue haartransplantatie.

U wil uw litteken niet laten zien. Wanneer u kiest voor gemillimeterd haar na een FUT behandeling zal het litteken te zien zijn. Met de FUE haartransplantatie methode heeft u dit probleem niet.

 • Snel weer aan het werk!

Omdat het genezingsproces sneller verloopt kunt u sneller weer aan het werk zonder vreemde reacties van uw collega’s. Ze zullen in veel gevallen niet eens zien dat u een haartransplantatie behandeling hebt ondergaan.. tot het moment dat het haar begint te groeien.

 • Er hoeft niet gesneden te worden

Met een FUE haartransplantatie worden de grafts een voor een uit de hoofdhuid gehaald met een speciale tool. Er wordt dus niet in uw hoofdhuid gesneden. Dit is voor veel mensen een fijne gedachte.

 • Minder pijn met de FUE haartransplantatie

In tegenstelling tot de FUT haartransplantatie is er tijdens en na de FUE haartransplantatie weinig tot geen pijn.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij