• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Tijdsduur testen van geneesmiddelen

WAAROM DUURT HET TESTEN VAN EEN NIEUW GENEESMIDDEL ZO LANG? De laatste tijd hoor je steeds meer over nieuwe vindingen die verband houden met haaruitval. We noemen er hier een paar: Haar klonen Haarwortelvermeerdering Haarstamcellen PRP Acell Vitamine D Etc. De reden dat het testen zo lang duurt is de veiligheid en de doelmatigheid van […]

WAAROM DUURT HET TESTEN VAN EEN NIEUW GENEESMIDDEL ZO LANG?

De laatste tijd hoor je steeds meer over nieuwe vindingen die verband houden met haaruitval. We noemen er hier een paar:

 • microscoop

  Haar klonen

 • Haarwortelvermeerdering
 • Haarstamcellen
 • PRP
 • Acell
 • Vitamine D
 • Etc.

De reden dat het testen zo lang duurt is de veiligheid en de doelmatigheid van die middelen. Nadat een nieuw middel op proefdieren is getest, en ook hiervoor gelden regels, zijn er nog 4 fasen te gaan:

 1. De eerste fase op gezonde proefpersonen. Deze heeft als hoofddoel de veiligheid te testen, eventueel met een oplopende dosis, en om eventuele bijwerkingen in kaart te brengen.
 2. De tweede fase met een kleine groep mensen die lijden aan de aandoening waarvoor het middel bestemd is.
 3. Bij fase 3 wordt het middel op een grotere groep getest in combinatie met het gebruik van een zogenaamd placebo. Een deel van de groep krijgt het echte middel en het andere deel een placebo. Aan het einde van die fase moet er een significant verschil zijn tussen de twee groepen.
 4. In fase 4 kan het middel worden geregistreerd en worden voorgeschreven. Maar ook daarna is er verder onderzoek nodig, om waar mogelijk het middel te verbeteren.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij