• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Tips voor gezonde haargroei

Op het moment dat haar goed zit, wordt hier vaak weinig aandacht aan geschonken. Wanneer het haar echter dunner begint te worden, kan iemand echter wel erg ongelukkig worden van het haar. Er bestaan geen wondermiddelen voor een gezonde of snellere haargroei, maar er zijn wel een aantal manieren om ervoor te zorgen dat u […]

Op het moment dat haar goed zit, wordt hier vaak weinig aandacht aan geschonken. Wanneer het haar echter dunner begint te worden, kan iemand echter wel erg ongelukkig worden van het haar. Er bestaan geen wondermiddelen voor een gezonde of snellere haargroei, maar er zijn wel een aantal manieren om ervoor te zorgen dat u een gezonde haargroei krijgt.

Hoe ziet de groeicyclus van haar eruit?

Wist u dat iemand gemiddeld vaak 100.000 tot 150.000 haren op het hoofd heeft? Deze haren groeien gemiddeld ongeveer een centimeter per maand. Een haar heeft een groeicyclus van ongeveer 3 jaar. De haargroeicyclus bestaat uit 3 fases. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de anagene fase (groeifase), de katagene fase (overgangsfase) en de telogene fase (rustfase).

Gelukkig lopen deze verschillende fases niet synchroon. Anders zou u tijdelijk helemaal kaal worden. Weet u hoe u een gezonde haargroei kunt realiseren?

Gezonde haargroei tips

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een gezonde haargroei. Wanneer iemand haaruitval heeft, wordt dit vaak veroorzaakt door erfelijke haaruitval. Erfelijke haaruitval en gezonde haargroei staan los van elkaar. Ondanks een gezonde haargroei kan iemand wel last krijgen van haaruitval.

  1. Zorg voor een goede verzorging van het haar. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dit is wel belangrijk.
  2. Probeer de hoofdhuid niet te beschadigen. Kijk onder andere uit met föhnen, kammen en andere activiteiten die de hoofdhuid kunnen beschadigen.
  3. Let goed op de voedingsstoffen die u binnen krijgt. Zorg voor een voldoende gevarieerd dieet, waarbij alle voedingsstoffen worden binnengekregen. Let er op dat u voldoende water drinkt, zodat uw lichaam gehydrateerd blijft.
  4. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Voldoende lichaamsbeweging is goed voor de gezondheid van uw hele lichaam, de doorbloeding, tegen stress, etc.
  5. Kijk uit met strakke elastiekjes, bijvoorbeeld het invlechten van het haar, het maken van een knot, etc. Hierdoor kan veel druk komen te staan op de haarwortels, waardoor de haarwortels kunnen verzwakken en uiteindelijk soms zelfs uitvallen.
  6. Rook niet en drink alcohol met mate. Het is bekend dat roken slecht is voor een gezonde haargroei. Dit geldt ook voor overmatig gebruik van alcohol.

Naleven van deze tips na een haartransplantatie behandeling

Indien u een haartransplantatie behandeling overweegt of heeft ondergaan, is het ook belangrijk dat u bovenstaande tips naleeft. Door dit goed na te leven, kunt u rekenen op een optimaal resultaat.

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij