• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Tips voor na de haartransplantatie

Om een beter haartransplantatie resultaat te boeken, is het van belang goed zorg te dragen voor de getransplanteerde haren. Zeker in de weken vlak na de haartransplantatie is de nazorg van essentieel belang voor de hergroei. De snelheid waarmee uw haren gaan groeien, kan hiermee worden verhoogd. We bespreken in deze blog vijf interessante tips […]

Om een beter haartransplantatie resultaat te boeken, is het van belang goed zorg te dragen voor de getransplanteerde haren. Zeker in de weken vlak na de haartransplantatie is de nazorg van essentieel belang voor de hergroei. De snelheid waarmee uw haren gaan groeien, kan hiermee worden verhoogd. We bespreken in deze blog vijf interessante tips die u kunnen helpen aan een beter haartransplantatie resultaat.

Haren wassen

Na de haartransplantatie kan u een speciale shampoo worden meegegeven. Dit is voor de eerste paar dagen. Daarna is het verstandig om het haar met enige regelmaat te wassen. Op deze manier houdt u de minuscule wondjes schoon, waardoor het genezingsproces sneller verloopt. Normaliter bent u binnen een week al van de korstjes af. We raden af om te gaan scrubben. Schoonhouden van de hoofdhuid is wel van belang.

Overeind lopen en liggen

Wanneer u fier overeind loopt en zit kan dit van invloed zijn op uw haartransplantatie. U kunt wanneer u gaat slapen een extra kussen onder uw hoofd leggen. Immers groeit het zelfvertrouwen waardoor het opvolgen van deze tip niet heel moeilijk moet zijn.

Roken, alcoholische drank en pittig eten

Afgezien van het feit dat het altijd slim is om goed voor jezelf te zorgen en goed te eten en te drinken, is het zeker niet aan te raden te roken vlak na de haartransplantatie. Daarnaast is het goed de alcoholische inname te beperken. Omdat alcohol in het bloed gaat zitten kan te hoge consumptie een nadelig effect hebben op het genezingsproces. Een ander advies dat we u willen geven, is om een weekje pittig eten te vermijden. Het lichaam kan namelijk verstorend reageren op pittig eten.

Hoofddeksels hoeven niet meer

Nu uw kale plekken eerdaags bedekt zullen zijn met haar, kunt u zeker vlak na een haartransplantatie een pet, hoed of ander hoofddeksel dat strak op de huid zit beter vermijden. Een strak zittend hoofddeksel kan de bloedtoevoer beperken omdat dit wordt afgeknepen.

Voor meer tips over optimale haartransplantatie voor- en nazorg kunt u deze pagina raadplegen. Mocht u naast deze tips een persoonlijk advies willen of iets is nog niet geheel duidelijk, dan kunt u ons uiteraard bellen of mailen. Ook wanneer u een afspraak wilt maken voor een consult gesprek, kunt u ons bereiken. Wij staan voor u klaar.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc
Haartransplantatie arts
BIG 49929106401
Drs. F.Y van Osnabrugge werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. "Het persoonlijke contact met mensen en de precieze manier van werken, spreken mij erg aan in het haartransplantatie vak." Met haar eerdere ervaring als huisarts, begrijpt ze hoe belangrijk vertrouwen en zekerheid is voor mensen die een medische behandeling ondergaan. De artikelen die ze schrijft, dragen bij aan een goede voorbereiding op een haartransplantatie en maken duidelijk wat belangrijk is voor de nazorg. Daarnaast schrijft ze over belangrijke onderzoeken op het gebied van haar, haaruitval en haartransplantatie.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij