• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Toppik

Toppik is een haarverdikkingsproduct dat bestaat uit microvezels van keratine; een eiwit dat van nature in menselijk haar voorkomt. Deze vezels zijn ontworpen om zich aan bestaand haar te hechten en zo het uiterlijk van voller en dikker haar te creëren. Toppik is voornamelijk bedoeld als een cosmetische oplossing voor mensen die te maken hebben […]

Toppik is een haarverdikkingsproduct dat bestaat uit microvezels van keratine; een eiwit dat van nature in menselijk haar voorkomt.

Deze vezels zijn ontworpen om zich aan bestaand haar te hechten en zo het uiterlijk van voller en dikker haar te creëren. Toppik is voornamelijk bedoeld als een cosmetische oplossing voor mensen die te maken hebben met dunner wordend haar of zichtbare hoofdhuid door haaruitval.


Het product werkt als volgt:

 1. De keratinevezels in Toppik zijn elektrostatisch geladen, waardoor ze zich aan het bestaande haar kunnen hechten. Wanneer de vezels op het dunner wordende haar worden aangebracht, klemmen ze zich vast aan het haar en blijven ze op hun plaats door hun natuurlijke statische lading.
 2. Toppik wordt gelijkmatig over het dunner wordende gebied gesprenkeld of aangebracht met behulp van een speciaal ontworpen applicator. De vezels mengen zich met het bestaande haar en zorgen voor een voller en natuurlijker ogend resultaat.
 3. Het product is bedoeld voor tijdelijk gebruik en moet dagelijks worden aangebracht. Het kan gemakkelijk worden verwijderd met water en shampoo tijdens het wassen van het haar.
 4. Toppik is verkrijgbaar in verschillende kleuren om te matchen met de natuurlijke haarkleur van de gebruiker. Het is belangrijk om de juiste kleur te kiezen voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Het is belangrijk op te merken dat Toppik geen permanente oplossing is voor haarverlies en alleen bedoeld is om het uiterlijk van voller haar te creëren. Het behandelt de onderliggende oorzaken van haarverlies niet en bevordert de haargroei niet. Voor mensen die op zoek zijn naar een langdurigere oplossing voor haarverlies, is het raadzaam om een arts of haarverliesdeskundige te raadplegen om de geschikte behandelingsopties te bespreken.

Veilig in gebruik

Toppik wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik door de meeste mensen. Het product bestaat uit natuurlijke keratinevezels die elektrostatisch geladen zijn, waardoor ze zich aan bestaand haar kunnen hechten zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën of agressieve lijm. Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het gebruik van Toppik:

 1. Allergische reacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor de ingrediënten in Toppik. Als u gevoelig bent voor bepaalde stoffen of eerder allergische reacties heeft gehad op haarproducten, is het raadzaam om eerst een klein gebied van de hoofdhuid te testen voordat u het product op grotere schaal aanbrengt.
 2. Ademhalingsproblemen: Tijdens het aanbrengen van Toppik kunnen fijne vezels in de lucht terechtkomen en mogelijk geïnhaleerd worden. Hoewel dit over het algemeen geen probleem is, kunnen mensen met astma of gevoelige luchtwegen voorzichtig zijn bij het gebruik van het product en proberen inademing van de vezels te vermijden.
 3. Uitwendig gebruik: Toppik is bedoeld voor uitwendig gebruik op de hoofdhuid en het haar en mag niet in de ogen, neus of mond komen. Zorg ervoor dat u het product voorzichtig aanbrengt en vermijd contact met gevoelige gebieden.
 4. Tijdelijke oplossing: Hoewel Toppik veilig is voor dagelijks gebruik, is het belangrijk op te merken dat het een tijdelijke, cosmetische oplossing is die het onderliggende probleem van haarverlies niet aanpakt. Een haartransplantatie daarentegen is een meer duurzame oplossing.

Over het algemeen is Toppik voor de meeste mensen veilig te gebruiken als een tijdelijke oplossing voor het camoufleren van dunner wordend haar.

Over Toppik

Toppik is echter een product van Spencer Forrest Inc., een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in haarverdikkings- en camouflagetechnologieën. Het bedrijf werd opgericht in 1981 en is sindsdien actief op het gebied van haarverzorgingsproducten en oplossingen voor haarverlies.

Toppik is een van hun bekendste producten en is ontwikkeld om mensen met dunner wordend haar of haarverlies te helpen het uiterlijk van een vollere haardos te krijgen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten en verkoopt Toppik en andere haarverzorgingsproducten in verschillende landen over de hele wereld.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij