• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Voordelen van een haartransplantatie t.o.v. een pruik

Wanneer iemand last krijgt van haaruitval, zijn er een aantal mogelijkheden om weer het haar op de gewenste plekken terug te krijgen. Denkt u aan een haartransplantatie behandeling? Of overweegt u misschien wel een pruik? Op beide manieren kunt u het kapsel dat u wilde mogelijk terug krijgen. Daarnaast is er uiteraard nog de mogelijkheid […]

Wanneer iemand last krijgt van haaruitval, zijn er een aantal mogelijkheden om weer het haar op de gewenste plekken terug te krijgen. Denkt u aan een haartransplantatie behandeling? Of overweegt u misschien wel een pruik? Op beide manieren kunt u het kapsel dat u wilde mogelijk terug krijgen. Daarnaast is er uiteraard nog de mogelijkheid om haargroeimiddelen te gebruiken. Deze haargroeimiddelen zorgen echter meestal niet voor hergroei.

Als haartransplantatie kliniek is goede en betrouwbare voorlichting erg belangrijk. Om deze reden wordt uw haarsituatie altijd bestudeerd, voordat advies kan worden gegeven over wat voor u de beste manier is om het haar weer terug te krijgen.

Pruik of haartransplantatie?

Twijfelt u tussen een pruik en haartransplantatie? Het is dan verstandig om naar zowel een haarwerkspecialist als een haartransplantatie kliniek te gaan. Op deze manier krijgt u van beide specialisten voorlichting over wat voor u mogelijk de beste optie is. Wanneer een pruik een betere optie is, zullen goede haarklinieken en haarwerkspecialisten een pruik adviseren. Indien een haartransplantatie behandeling een betere optie is, zal niet alleen de haarkliniek deze behandeling aanraden, maar ook de haarwerkspecialist.

Eerlijke voorlichting is erg belangrijk

Het is dus erg belangrijk om eerlijke voorlichting te krijgen. Twijfelt u alsnog? Dan kunt u wellicht bij meer specialisten op consult komen, om alles goed af te kunnen wegen.

Wat zijn de voordelen van een haartransplantatie t.o.v. een pruik?

Een haartransplantatie heeft verschillende voordelen ten opzichte van een pruik. Deze zijn als volgt:

 • Een haartransplantatie behandeling zorgt voor een blijvend resultaat. Getransplanteerde haren zullen in de toekomst niet uitvallen.
 • Het betreft eigen haar dat getransplanteerd wordt. Hierdoor mag het haar hetzelfde worden gestijld, gekamd en verzorgd als het normale haar.
 • Een haartransplantatie geeft vaak een natuurlijker resultaat. Voorwaarde is hiervoor uiteraard wel dat het door een ervaren en goede haartransplantatie arts wordt uitgevoerd.
 • Uiteindelijk is een haartransplantatie vaak goedkoper. Om dat bij een pruik eenmaal per 3 tot 12 maanden een nieuwe pruik moet worden aangeschaft.
 • Sporten, douchen en zwemmen zijn geen probleem bij een haartransplantatie. Dit is bij een haarwerk of pruik vaak wel het geval.
 • Er kan gewoon mee worden geslapen. Bij een pruik moet deze vaak ’s nachts worden afgezet.
 • Minder confrontatie met kaalheid. Bij een pruik moet deze vaak worden afgezet, waardoor u toch de kale of kalende plekken ziet.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een haartransplantatie

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een haartransplantatie. In sommige gevallen is een pruik daarom toch een betere oplossing. In de volgende gevallen is een haartransplantatie geen goede oplossing:

 • Wanneer u kaal bent geworden door een haarziekte.
 • Indien u geen goed of niet voldoende donorgebied heeft.

Gratis en vrijblijvend consult bij Zantman kliniek

Er kunnen ook nog andere, minder vaak voorkomende, oorzaken van haarverlies zijn. Om te bepalen wat voor u de beste optie is, nodigen we u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. We kunnen u dan laten zien wat u van het haartransplantatie resultaat mag verwachten.
Neem contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij