• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Vrouwen en kaalheid

Het aantal vrouwen haartransplantatie dat bij Zantman kliniek een behandeling ondergaat is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Van het totale aantal mensen die een haartransplantatie ondergaan, is zeker twintig procent vrouw. We behandelen in deze blog een aantal oorzaken waar kaalheid bij vrouwen door ontstaat. Vrouwen en haarverlies Haaruitval wordt vaak onder de noemer mannen […]

Het aantal vrouwen haartransplantatie dat bij Zantman kliniek een behandeling ondergaat is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Van het totale aantal mensen die een haartransplantatie ondergaan, is zeker twintig procent vrouw. We behandelen in deze blog een aantal oorzaken waar kaalheid bij vrouwen door ontstaat.

Vrouwen en haarverlies

Haaruitval wordt vaak onder de noemer mannen problematiek geschaard. Toch zijn er ook erg veel vrouwen die met haaruitval te kampen hebben. Vaak zijn hormonen de oorzaak van vrouwelijk haarverlies. Tijdens de zwangerschap of in de menopauze zien we vaak een sterke toename van haaruitval. Ook een slechte gezondheid, eenzijdige voeding of stress kunnen een oorzaak zijn van haaruitval bij vrouwen.

Wanneer je haar begint te verliezen, kan je hier van schrikken. In veel gevallen is er echter niets aan de hand, wanneer dit bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap gebeurt. De dunner wordende haardos wordt vanzelf weer dikker zodra de oorzaak van haaruitval is weggenomen. Er is geen reden om een haartransplantatie te overdenken. Wel zou u eens kunnen kijken welke medicijnen wellicht helpen.

Wanneer u het idee heeft dat er kale of dun behaarde plekken beginnen te ontstaan is er mogelijk iets anders aan de hand. Het betreft hier de mannelijke of erfelijke kaalheid. Alopecia Androgenetica is de Latijnse naam voor de meest voorkomende vorm van haarverlies bij zowel vrouwen als mannen. Dit kan op iedere leeftijd gebeuren. Zo hebben we in onze haartransplantatie kliniek vrouwen variërend van 25 tot 60 jaar oud.

In tegenstelling tot mannen hebben vrouwen vaker te maken met diffuus haarverlies. U kunt tijdens een consult gesprek met een van onze haarspecialisten kijken wat bij u de beste remedie is bij haarverlies.

Ziekte en haaruitval

Een andere oorzaak kan zijn dat er iets speelt, zoals een haarziekte, waarbij er onderscheid kan worden gemaakt tussen verschillende vormen. Alopecia areata is een haarziekte die vaak voorkomt. Bepaalde kale gebieden op de hoofdhuid komen pleksgewijs voor. Een haartransplantatie is hierbij helaas geen optie. De nieuwe haarwortels zullen door de ontsteking aangevallen worden, waardoor er geen kan op slagen is. Toch zijn er recent ontwikkelingen op het gebied van middelen tegen alopecia areata.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij