• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Waar moet u op letten met een haartransplantatie in de winter?

De winter is weer in aankomst. Winterjassen horen weer bij het huidige straatbeeld, de klok is een uur achteruit gegaan en het wordt steeds vroeger donker. Haartransplantaties worden het hele jaar door uitgevoerd. Dit geldt dus ook voor de winter. Overweegt u een haartransplantatie in de winter te laten uitvoeren? Of verkiest u liever de […]

De winter is weer in aankomst. Winterjassen horen weer bij het huidige straatbeeld, de klok is een uur achteruit gegaan en het wordt steeds vroeger donker. Haartransplantaties worden het hele jaar door uitgevoerd. Dit geldt dus ook voor de winter. Overweegt u een haartransplantatie in de winter te laten uitvoeren? Of verkiest u liever de lente, zomer of herfst? Ieder jaargetijde kent zo zijn voor- en nadelen om deze behandeling te ondergaan.

Voordelen van een haartransplantatie in de winter

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een haartransplantatie in de winter. In de winter zitten mensen vaker binnen. Het is tegenwoordig niet meer verplicht om het haar heel kort te scheren, voordat een haartransplantatie wordt uitgevoerd.

Dit is mogelijk geworden dankzij de haarsparende FUE haartransplantatie. Hierbij wordt een klein gedeelte van het achterhoofd kaal geschoren. Het overige haar valt over de kort geschoren plek heen. De haren worden naar een kale of dun behaarde plek getransplanteerd. Wanneer hier nog haren groeien, kunnen de haren uit het donorgebied ertussen worden geplaatst.

Wanneer mensen langer binnen zitten, hoeft het kort geschoren hoofd minder aan de buitenwereld te worden getoond.

Daarnaast hoeft minder rekening gehouden te worden met de zon. Wanneer u een haartransplantatie heeft ondergaan, moet minimaal een maand de zon zo veel mogelijk worden ontzien. Wanneer u in de scherpe zon toch actief bent, smeer het donorgebied en ontvangstgebied dan altijd goed in met minimaal factor 30.

Waar moet u op letten met een haartransplantatie in de winter?

Voor het haartransplantatie herstel zijn een aantal factoren erg belangrijk. Houd u altijd goed aan de nazorg instructies die u mee krijgt van de haarkliniek. Wij hebben uitgebreide nazorg instructies opgesteld. Lees deze altijd goed door en laat u goed voorlichten door de arts en het medisch team. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze altijd voorleggen aan de specialisten van Zantman kliniek.

Voor een goed herstel na de haartransplantatie behandeling, is het belangrijk dat de hoofdhuid goed verzorgd wordt. Extreme warmte en extreme koude zijn slecht voor onder andere de doorbloeding in de hoofdhuid. Deze doorbloeding is van essentieel belang voor een goed haartransplantatie herstel. Indien u naar buiten gaat en het is erg koud, zorg dan voor een bedekking van de hoofdhuid. Op deze manier blijft de hoofdhuid goed doorbloed.

Een haartransplantatie in de winter inplannen?

Overweegt u een haartransplantatie in de winter? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult bij ons haarkliniek in Rotterdam. Het is mogelijk om online of telefonisch een kennismakingsgesprek in te plannen.

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij