• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Wanneer mislukt een haartransplantatie?

Er worden jaarlijks duizenden haartransplantaties uitgevoerd. Op internet zijn vooral goede haartransplantatie ervaringen te vinden. Vooral bij bekende Nederlanders en bekende buitenlanders worden vaak prachtige resultaten getoond. Het is echter ook mogelijk dat de resultaten tegenvallen. Sterker nog, in sommige gevallen is de haartransplantatie mislukt. De vraag komt nu op hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit eventueel had kunnen worden voorkomen. In eerste instantie wordt aangegeven, wanneer er sprake is van een mislukte haartransplantatie en wanneer men eventueel denkt dat dit zo is, maar dat dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn.

Haartransplantatie voorlichting en consult

Voordat iemand besluit een haartransplantatie te laten uitvoeren, leest deze persoon zich vaak goed in in de materie. Er komt namelijk veel kijken bij een haartransplantatie. Wanneer goed is ingelezen en een haartransplantatie mogelijk een goede oplossing is tegen de (beginnende) kaalheid, gaan mensen vaak op zoek naar een goede haarkliniek. Er kunnen hiervoor online ervaringen worden bestudeerd. Vervolgens wordt er bij één of bij meerdere haartransplantatie klinieken een consult ingepland.

Wij raden altijd aan bij minimaal twee klinieken op consult te gaan, zodat u de klinieken goed kunt vergelijken. Tijdens het haartransplantatie consult wordt uw situatie onderzocht. U krijgt voorlichting en er wordt een bepaald eindresultaat van de haartransplantatie voorgespiegeld. Houd er rekening mee dat het eindresultaat onder andere afhankelijk is van het aantal grafts dat getransplanteerd kan worden in één of meerdere sessies. Wanneer u een beperkt budget heeft, is het mogelijk dat niet het maximaal aantal grafts kan worden getransplanteerd.

Tijdens het consult moet een reëel beeld worden gecreëerd van het resultaat dat u mag verwachten na de haartransplantatie. Het is vaak ook interessant om haartransplantatie foto’s te bestuderen van personen die ongeveer de zelfde situatie hadden voor de haartransplantatie werd uitgevoerd. Als u kijkt naar de na foto’s, krijgt u een beter beeld van hoe het haartransplantatie resultaat er mogelijk uit gaat zien. Door hier goed naar te kijken, kunt u ook beter zien of de haartransplantatie mislukt of gelukt is.

Wanneer is een haartransplantatie mislukt?

Er zijn verschillende manieren, waardoor een haartransplantatie mislukt is of kan mislukken. Wanneer de haartransplantatie daadwerkelijk mislukt is, is het soms moeilijk om te achterhalen wie hieraan de schuldige is. Het is namelijk mogelijk dat dit komt door onkunde of voldoende ervaring van de haarkliniek, de arts en/of het medisch team. Echter is het ook mogelijk dat u zich niet goed aan de instructies heeft gehouden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om u zich goed aan de voorzorg-instructies te houden van een haartransplantatie. Het is bijvoorbeeld verboden om te roken en alcohol te drinken voor de haartransplantatie. Afhankelijk van de haarkliniek, wordt meestal aangeraden dit minimaal 1 tot 2 weken niet te doen.

Na de haartransplantatie moet het donor- en ontvangstgebied op de juiste manier worden verzorgd. Wanneer dit niet goed gedaan wordt, kan dit ook een negatieve invloed hebben op het eindresultaat van de behandeling. Wanneer er bijvoorbeeld aan de korstjes wordt gekrabd, te snel met de eigen shampoo of haargroeimiddelen wordt begonnen of wanneer u uw hoofd stoot, kan dit ten koste gaan van het resultaat.

Een mislukte haartransplantatie of een haartransplantatie die mislukt is, is daarom eigenlijk moeilijk te definiëren. Wij spreken daarom liever van een matig of slecht eindresultaat.

Er is sprake van een matig of slecht eindresultaat, wanneer:

  • De dekking op het hoofd lager is dan van tevoren werd aangenomen. Er zijn dan mogelijk minder haren gaan groeien. Dit kan verschillende oorzaken hebben.
  • Het haar is niet evenredig gaan groeien. Op sommige plekken is het haar beter aangeslagen dan op andere plekken. Daarom is de groeigarantie van Zantman kliniek voor veel mensen interessant.
  • Het overige haar is snel uitgevallen. Het is belangrijk dat niet alleen een haartransplantatie goed wordt uitgevoerd, maar dat ook een behandelplan wordt gemaakt om het overige haar zo veel mogelijk te behouden. Het is mogelijk dat de haartransplantatie goed is uitgevoerd, maar dat het overige haar in rap tempo is uitgevallen, waardoor het eindresultaat van de haartransplantatie alsnog niet mooi is.

Wat kunt u doen na een mislukte haartransplantatie?

Mocht er sprake zijn van een mislukte haartransplantatie, dan kan dit mogelijk worden opgelost. Omdat er allerlei oorzaken ten grondslag kunnen liggen aan een haartransplantatie, moet iedere situatie apart van elkaar worden bekeken. Neemt u daarom gratis en vrijblijvend contact met ons op, zodat we kunnen bepalen of we u toch nog naar alle tevredenheid een haartransplantatie behandeling, met mooi eindresultaat, kunnen aanbieden.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij