• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Wanneer verloopt het patent op Propecia®?

Wanneer verloopt het patent op Propecia®? Veel mannen gebruiken Proscar ® met finasteride 5 mg. en delen dat op in 4 stukken om ongeveer 4 x finasteride 1 mg. te krijgen, een sterkte die gelijk is aan Propecia ®. Dit vanwege de hoge kosten voor Propecia ®. Dat heeft echter wel wat nadelen zoals onder […]

Wanneer verloopt het patent op Propecia®?

Veel mannen gebruiken Proscar ® met finasteride 5 mg. en delen dat op in 4 stukken om ongeveer 4 x finasteride 1 mg. te krijgen, een sterkte die gelijk is aan Propecia ®.

Dit vanwege de hoge kosten voor Propecia ®. Dat heeft echter wel wat nadelen zoals onder andere:

  • Een vervuild medisch dossier. Proscar ® wordt namelijk voorgeschreven bij mannen met een vergrote prostaat en niet voor haaruitval.
  • Als het middel Proscar ® wordt geclaimd bij de ziektekostenverzekeraar is dat eigenlijk fraude omdat het voorgeschreven middel voor andere doeleinden wordt gebruikt

Verlopen patent

Nu is het wel zo dat ieder geneesmiddel een aantal jaren de tijd krijgt om als enige geneesmiddel de kans te krijgen om de researchkosten, die miljoenen kunnen bedragen, terug te verdienen. Voor Propecia ® breekt het tijdstip aan dat iedere andere geneesmiddelenfirma het middel mag namaken in de herfst van 2013 aan. (Generiek)

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij