• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Wat wordt verstaan onder een ‘natuurlijke haartransplantatie’?

Er zijn afgelopen jaren honderdduizenden mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan. Tegenwoordig wordt in Nederland de FUE haartransplantatie methode het meest toegepast. Dit heeft verschillende redenen. Onder andere het snelle herstelproces en het uitblijven van littekenvorming zijn voor veel mensen belangrijke redenen om voor deze methode te kiezen. Wij geven op onze website duidelijk aan […]

Er zijn afgelopen jaren honderdduizenden mensen die een haartransplantatie hebben ondergaan. Tegenwoordig wordt in Nederland de FUE haartransplantatie methode het meest toegepast. Dit heeft verschillende redenen. Onder andere het snelle herstelproces en het uitblijven van littekenvorming zijn voor veel mensen belangrijke redenen om voor deze methode te kiezen. Wij geven op onze website duidelijk aan dat wij gespecialiseerd zijn in deze behandelmethode en dat u kunt rekenen op een optimaal en ‘natuurlijk resultaat’. Maar wat wordt hier precies mee bedoeld? Wellicht dat dit nog niet helemaal helder is voor u. Om deze reden leggen we dit graag aan u uit.

Een onnatuurlijke haartransplantatie

Om uit te kunnen leggen wat een natuurlijke haartransplantatie is, moet ook duidelijk worden wat een onnatuurlijke haartransplantatie is. Er zijn verschillende redenen waarom een haartransplantatie er onnatuurlijk uit kan zien. Helaas gebeurt dit nog regelmatig bij andere klinieken, door een gebrek aan ervaring en expertise. Hier is onder andere sprake van in de volgende gevallen:

 • Een te lage haardichtheid

  Er kunnen per vierkante centimeter een bepaald maximaal aantal grafts worden getransplanteerd. Niet iedere haartransplantatie arts is echter in staat om het maximale aantal grafts per vierkante centimeter te realiseren. Hierdoor kan men vaak direct zien dat er een haartransplantatie is gedaan en dat de haardichtheid niet natuurlijk is.

 • Verkeerde haargroeirichting

  Niet alleen de haardichtheid bepaalt of een haartransplantatie er natuurlijk of onnatuurlijk uit ziet. De haargroeirichting is ook erg belangrijk. De haartransplantatie arts maakt meestal de incisies. In deze incisies worden de nieuwe haren geplaatst. De groeirichting bepaalt hoe het haar uiteindelijk oogt. Hierbij moet rekening worden gehouden met de groeirichting van het haar dat u heeft. De haargroeirichting is bij de haarlijn vaak anders dan op bijvoorbeeld de kruin.

 • Onnatuurlijke haarlijn

  Een erg belangrijk onderdeel van de haartransplantatie, is het bepalen van de haarlijn. De haarlijn is uw aangezicht. Hier kijkt men dus naar, wanneer u bijvoorbeeld in gesprek bent met iemand. Bij ieder gezicht en bij iedere persoon hoort een andere haarlijn. Daarnaast is ook de afkomst van invloed op de haarlijn. Iemand met een Turkse afkomst kiest bijvoorbeeld vaak voor een andere haarlijn dan iemand met een Nederlandse afkomst. De haarlijn is ook afhankelijk van uw leeftijd. Wanneer u een haartransplantatie ondergaat, moet u er rekening mee houden dat het er nog steeds natuurlijk uit moet zien, wanneer u ouder wordt.

 • Er wordt geen rekening gehouden met de toekomst

  Het is ook erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de toekomstige ontwikkeling van de haaruitval. Is er bijvoorbeeld nu alleen nog sprake van een terugtrekkende haarlijn en inhammen? De kans bestaat dat in de toekomst ook het overige haar dunner zal worden. Om deze reden is het meestal belangrijk om ook een haaruitval preventie plan op te stellen. Op deze manier kunt u zo lang en optimaal mogelijk van het haartransplantatie resultaat genieten.

Een natuurlijke haartransplantatie bij Zantman kliniek

Kiest u voor een haartransplantatie bij haarkliniek Zantman kliniek, dan kiest u voor een haartransplantatie met een natuurlijk resultaat. Voor mooie voorbeelden kunt u onder andere terecht op de pagina met haartransplantatie voor en na foto’s. We bepalen met u graag samen hoe het resultaat er zeer natuurlijk uit kan zien.

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij