Wat zijn uw goede haar-voornemens voor 2016?

Na de jaarwisseling hebben veel mensen weer goede voornemens. Afvallen en stoppen met roken zijn de meest voorkomende goede voornemens. Er zijn echter ook veel mensen die goede voornemens hebben met betrekking tot hun haar. Geldt dit ook voor u? We hebben de 3 meest voorkomende goede voornemens voor u op een rijtje gezet, die met ‘haar’ te maken hebben.

Gezonder leven

Waarschijnlijk had u dit al eens gehoord. Gezond leven is ook erg belangrijk voor de gezondheid van uw haar. Het is belangrijk dat u voldoende beweegt, dat u goed en gevarieerd eet en dat alcohol bijvoorbeeld met mate wordt gedronken. Dit heeft allemaal invloed op de gezondheid van uw haar. Wanneer iemand last krijgt van haaruitval, zijn dit vaak de eerste vragen die door de huisarts of dermatoloog worden gesteld. Op basis van een (bloed)onderzoek kan worden vastgesteld of er een tekort is aan bepaalde essentiële voedingsstoffen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een tekort aan ijzer of zink heeft. Hierdoor krijgen sommige mensen last van haaruitval.
Een ander veel voorkomend goed voornemen is stoppen met roken. Roken is sowieso natuurlijk slecht voor het lichaam. Het is echter ook slecht voor de doorbloeding en voor de aanvoer van essentiële voedingsstoffen in het lichaam. Hierdoor is de kans aanzienlijk groter om kaal te worden, wanneer u rookt.

Uw haar beter verzorgen

Op reclames van shampoos zien we veelal dames met prachtig, glanzend haar. Haarverzorging is erg belangrijk voor mooi, glanzend haar. Het haar daarom goed dat u uw haar verzorgt. Was het haar niet te vaak. Meestal wordt aangeraden 2 of 3 keer per week het haar te wassen. Anders kan het het haar en de hoofdhuid beschadigen. Gebruik bovendien een milde shampoo. Naast het gebruiken van een goede shampoo is een goede, voedende conditioner ook belangrijk. Sommige conditioners leggen een beschermend laagje om de haren. Hierdoor lijkt het niet alleen dikker. Op deze manier wordt het haar ook beschermd tegen zon, vuil en andere zaken die het haar kunnen beschadigen.

Meer haar?

Er zijn daarnaast ook veel mensen die graag meer haar zouden willen hebben. Wanneer u last heeft van kale plekken of dunner wordende plekken door erfelijke haaruitval, is haartransplantatie vaak een goede optie. De meeste mensen denken hier eerst een aantal maanden, soms zelfs jaren, over na. Is uw goede voornemen ook om uw dunner wordende plekken weer mooi te bedekken, met uw eigen haar? Kies dan voor een haartransplantatie bij Zantman kliniek in Barendrecht. We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. Dan kunnen we samen de opties en mogelijkheden bespreken. De kans is dan groot dat u al voor 2017 weer straalt met uw mooie, nieuwe kapsel!
 

Haartransplantatie arts
BIG Number: 59023398801

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.