• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Weer een stap verder in de celtherapie

WEER EEN STAP VERDER IN DE CELTHERAPIE Zoals u wellicht weet is het gebruik van embryonale stamcellen omstreden. Maar wat als ze zelf gemaakt kunnen worden. Dat zal voor veel mensen acceptabeler zijn. DNA en een eicel. Dat is alles wat ervoor nodig is. Een menselijke embryonale stamcel kan worden verkregen door met de techniek […]

WEER EEN STAP VERDER IN DE CELTHERAPIE

Zoals u wellicht weet is het gebruik van embryonale stamcellen omstreden. Maar wat als ze zelf gemaakt kunnen worden. Dat zal voor veel mensen acceptabeler zijn.

celtherapie

DNA en een eicel.

Dat is alles wat ervoor nodig is. Een menselijke embryonale stamcel kan worden verkregen door met de techniek die bij het schaap Dolly is gebruikt DNA te injecteren in een niet bevrucht eicel. Dit is de eerste keer dat wetenschappers hierin zijn geslaagd.

 

Dr. Dieter Egli en Dr. Scot Noggle

Deze twee leiders van het onderzoek hebben samen met een team deze studie verricht in de laboratoria van de ”New York Stem Cell Foundation”. Zij toonden aan dat het mogelijk was om een menselijke eicel van een gespecialiseerde cel te veranderen in een stamcel.

 

Het doel van de studie

Met deze wetenschap wordt het mogelijk om patiënt specifieke embryonale stamcellen te ontwikkelen met het DNA van die patiënten. Daarmee kunnen dan cellen worden vervangen bij bijvoorbeeld Parkinson’s, diabetes en vele andere ziektes.

 

Deze nieuwe studie

Na een eerdere desillusie door Koreaanse onderzoekers, die de data vervalsten, heeft deze nieuwe studie die gepubliceerd is in het tijdschrift “Nature” nu definitief aangetoond dat het mogelijk is om menselijke embryonale stamcellen te creëren. Voor het behandelen van patiënten is het nog te vroeg want de cellen zijn nog niet zoals ze moeten zijn. De stamcellen hebben 69 chromosomen in plaats van 46 maar wel kan hiermee verder worden gewerkt.

 

Wat heeft dit nu te maken met het klonen van haren?

Haarklonen. Haarstamcel transplantatie, Autoklonen, en nog meer vormen van onderzoek waarmee de haarwereld momenteel bezig is. Alle kennis op het gebied van celtherapie en stamcellen kunnen bijdragen tot het succesvol klonen van groeiende haren in de (nabije) toekomst.

 

Bron: CNN

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij