• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Welke kapsels staan het beste bij dun haar?

Miljoenen mensen in Nederland hebben er last van: dun haar. Dun haar komt vaker voor, naarmate iemand ouder wordt. De volgende vuistregel wordt vaak gebruikt, voor het kaal worden: 30% van de 30-jarigen is kaal aan het worden 40% van de 40-jarigen is kaal aan het worden 50% van de 50-jarigen is kaal aan het […]

Miljoenen mensen in Nederland hebben er last van: dun haar. Dun haar komt vaker voor, naarmate iemand ouder wordt. De volgende vuistregel wordt vaak gebruikt, voor het kaal worden:

  • 30% van de 30-jarigen is kaal aan het worden
  • 40% van de 40-jarigen is kaal aan het worden
  • 50% van de 50-jarigen is kaal aan het worden
  • 60% van de 60-jarigen is kaal aan het worden

Heeft u ook last van dun haar? Weet u dan wat het beste kapsel is voor u, zodat het dunne haar zo min mogelijk opvalt?

Er zijn uiteraard verschillende gradaties van dun haar. Indien het haar zo dun is geworden, dat men de hoofdhuid ziet, is het vaak bij mannen aan te raden het haar te millimeteren. U moet zich hier uiteraard wel prettig bij voelen.

Kapsels bij dun haar – voor mannen

Wanneer een man dun haar krijgt, zijn er meestal twee opties. Het haar kort maken is vaak een goede optie. Bij lang haar valt dun haar namelijk meer op. Bij kort haar is dit vaak minder goed te zien.

Het is ook mogelijk het haar naar een bepaalde plek toe te kammen, bijvoorbeeld van de linkerkant van uw hoofd naar de rechterkant van uw hoofd. Op deze manier bedekt het haar een zo groot mogelijk gedeelte van de hoofdhuid. Houd er echter wel rekening mee dat het haar niet té dun moet worden. Het wordt meestal afgeraden om haar over een kalend gebied te kammen, om dit gebied te kunnen bedekken.

Kapsels bij dun haar – voor vrouwen

Net als bij mannen wordt het bij vrouwen vaak ook afgeraden om erg lang haar te houden. Hierdoor valt het namelijk extra op dat het haar dun is. Sommige vrouwen kiezen ervoor het haar in een staart te dragen. Op deze manier bedekt het haar vaak ook het beste de hoofdhuid. Houd er rekening mee dat de staart niet te strak mag zitten. Vooral bij dun haar kan dit leiden tot tractie alopecia.

Wat kunt u nog meer doen tegen dun haar?

Er zijn verschillende manieren om dun haar dikker te maken. Een belangrijke mogelijkheid is uiteraard de haartransplantatie. Door haar te transplanteren van het achterhoofd, waar het wel vrijwel altijd nog dik is, kan het dunne haar weer voller worden gemaakt.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om haarverdikkingsproducten te gebruiken. Vaak is dit een spuitbus of poeder dat u op de hoofdhuid of het haar kunt aanbrengen. Hierdoor valt het dunne haar ook minder op. Houd er rekening mee dat dit slechts van tijdelijke aard is.

Wilt u iets aan uw dunne haar doen en overweegt u een haartransplantatie behandeling? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult in onze haartransplantatiekliniek in Rotterdam.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij