Welke soorten haar worden gebruikt voor een haartransplantatie?

U heeft er waarschijnlijk wel eens gehoord, van een haartransplantatie met haar dat niet van het hoofd kwam. Er worden in de wandelgangen wel eens grapjes over gemaakt. Maar wat is een haartransplantatie met lichaamshaar nu precies? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden?

Donorgebied

Normaal gesproken komt het haar voor een haartransplantatie uit het donorgebied aan de achterkant (haarkrans) van je hoofd. Omdat deze haarcellen minder gevoelig zijn voor DHT groeit daar het langst nog haar. Deze haren zijn uitstekend om te gebruiken en geven het beste resultaat. Maar soms kan het nodig zijn om ander lichaamshaar te gebruiken.

Waarom een haartransplantatie met lichaamshaar?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen voor een haartransplantatie met lichaamshaar kunnen kiezen. Over het algemeen zijn er 2 redenen:

  • Het donorgebied op het hoofd is niet voldoende om een goede dekking te geven. Het donorgebied kan uitgeput zijn door eerdere haartransplantatie behandelingen.
  • Er is vrijwel geen donorgebied, door een ongeluk dat eerder gebeurd is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn door brandwonden of een auto ongeluk.

Er wordt dus vaak niet zomaar voor gekozen om lichaamshaar te gebruiken om te transplanteren naar de hoofdhuid.

Baardhaar voor een haartransplantatie gebruiken

Vaak wordt er als eerste gekeken naar baardhaar, wanneer hoofdhaar niet voldoende is voor de haartransplantatie. De belangrijkste reden is dat baardhaar het meeste lijkt op hoofdhaard. Hierdoor slaat baardhaar vrij goed aan en lijk het veel op hoofdhaar, wanneer het gaat groeien.

Borsthaar voor een haartransplantatie gebruiken

Er wordt ook regelmatig borsthaar gebruikt voor een haartransplantatie. Dit haar is vaak minder dik en sterk dan hoofdhaar, hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook minder lang. Van de getransplanteerde borstharen slaat meestal niet meer dan 50 procent van het getransplanteerde haar aan. Dat wil zeggen dat van de 100 getransplanteerde haren er vaak maximaal 50 gaan groeien.

Scheenbeenhaar voor een haartransplantatie gebruiken

Soms wordt ook scheenbeenhaar gebruikt voor een haartransplantatie. Het gaat dan dus inderdaad om haar van het scheenbeen. Dit haar is, net als borsthaar, vaak minder sterk en dik dan hoofdhaar. Hierdoor slaat ook dit haar minder goed aan, wanneer het wordt getransplanteerd. Van scheenbeenhaar slaat vaak ook maximaal 50 procent aan.

Welk haar wilt u gebruiken voor de haartransplantatie?

Hoe is uw donorgebied? Is dit nog voldoende voor de haartransplantatie behandeling? Zantman kliniek heeft ervaring met alle vormen van haartransplantatie. Ook hebben we ervaring met transplanteren van de eerder genoemde haarsoorten.

Haartransplantatie: waar halen ze het haar vandaan?

“Haartransplantatie waar halen ze het haar vandaan?” is één van de meest gegoogelde vragen als het over haartransplantatie gaat. En terecht natuurlijk want dit is een prangende vraag als je een haartransplantatiebehandeling overweegt. We hopen

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.

P.s. we hebben gehoord dat sommige mensen zoeken naar “haartransplantatie konthaar”. We zijn heel erg benieuwd wat deze mensen daar mee bedoelen. Bent u benieuwd of konthaar ook gebruikt kan worden als donorgebied voor uw hoofd. Heeft u hier een vraag over mail dan gewoon naar ons. Geen vraag is ons te gek!

Haartransplantatie consultente
BIG Number: 79002390930

C.C.J.M. Jaspers-Bouma

C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 35 jaar werkzaam als haartransplantatie verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.