• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Wimpertransplantatie of wimperextensions?

Het wordt steeds bekender en steeds vaker toegepast, de wimpertransplantatie behandeling. Er wordt ook wel eens gesproken van wimperhaartransplantatie behandeling. Er zijn daarnaast ook steeds meer mensen die kiezen voor wimperextensions. Wat is een wimpertransplantatie precies en lijkt dit op wimperextensions? Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee behandelingen en hoe werkt het? […]

Het wordt steeds bekender en steeds vaker toegepast, de wimpertransplantatie behandeling. Er wordt ook wel eens gesproken van wimperhaartransplantatie behandeling. Er zijn daarnaast ook steeds meer mensen die kiezen voor wimperextensions. Wat is een wimpertransplantatie precies en lijkt dit op wimperextensions? Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee behandelingen en hoe werkt het?

Waarom kiezen voor wimpertransplantatie?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kunnen kiezen voor een wimpertransplantatie. Sommige mensen hebben erg korte, fijne wimpers. Het is een schoonheidsideaal om volle, lange wimpers te hebben. Hier is dankzij een wimpertransplantatie dus iets aan te doen.

Hoe werkt een wimpertransplantatie?

Voor een wimpertransplantatie worden haren gebruikt van de achterkant van het hoofd. De haren die hiervoor worden gebruikt, komen van hetzelfde gebied als bij een normale haartransplantatie. De grafts worden dus volgende de FUE haartransplantatie methode één voor één uitgenomen. Er worden vervolgens bij de ogen wimper geplaatst. Deze haren zullen in eerste instantie langer worden dan de normale wimpers. De wimpers zullen dan ook regelmatig moeten worden bijgeknipt.

Waarom kiezen voor wimperextensions?

Er zijn verschillende manieren om wimperextensions te zetten. De mooiste manier wordt ook wel de ‘one-by-one’ methode genoemd. De naam zegt het eigenlijk al. Er wordt handmatig aan iedere natuurlijke wimper een synthetische wimperhaar geplakt. Ieder oog krijgt op deze manier gemiddeld zo’n 100 lange wimperharen extra. Er wordt onderscheid gemaakt tussen korte, middellange en lange wimpers. Daarnaast bestaan er verschillende diktes. Hierdoor lijkt het altijd alsof u opgemaakt bent. Mascara is dan meestal niet langer nodig.

Houd er rekening mee dat wimperextensions regelmatig moeten worden bijgewerkt. De natuurlijke wimpers vallen net als hoofdhaar uit en groeien vervolgens weer opnieuw aan. Om het resultaat echt mooi te houden, wordt daarom vaak aangeraden om minimaal eenmaal per twee weken een zogenaamde ‘re-fill’ te doen. Voor wimperextensions wordt vaak ook de term ‘celebrity-look’ gebruikt.

Voordelen van wimpertransplantatie t.o.v. wimperextensions

Een belangrijk voordeel van een wimpertransplantatie t.o.v. wimperextensions, is dat deze behandeling na één keer is afgerond. Het resultaat is dus blijvend. Dit is niet het geval met wimperextensions. De wimperextensions moeten iedere paar weken opnieuw worden geplaatst. Een wimpertransplantatie is een eenmalige investering, maar is uiteindelijk goedkoper dan het gebruik van wimperextensions. Een voordeel van wimperextensions is dat er direct resultaat te zien is. Een nadeel van wimperextensions is dat dit slecht kan zijn voor uw eigen wimpers, wanneer de wimpers niet goed worden gezet of wanneer de verkeerde wimpers worden gebruikt 
 

Heeft u vragen over haaruitval preventie en haartransplantatie?

Neemt u dan contact met ons op of plan eenvoudig een gratis en vrijblijvend consultgesprek in onze online agenda. Dan kunnen wij u een persoonlijk advies en prijsopgave geven.
 

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij