• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Wat wordt er binnen 10 jaar verwacht op het gebied van haar klonen?

We horen er steeds vaker over, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van haaruitval. In sommige gevallen gaat het om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van haargroeimiddelen. In een aantal gevallen wordt er ook gesproken over het klonen van haar. Er zijn organisaties die zich bezighouden met het klonen van haar. Zo nu en dan verschijnt […]

We horen er steeds vaker over, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van haaruitval. In sommige gevallen gaat het om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van haargroeimiddelen. In een aantal gevallen wordt er ook gesproken over het klonen van haar. Er zijn organisaties die zich bezighouden met het klonen van haar. Zo nu en dan verschijnt er een artikel in de krant of op internet over bijvoorbeeld een muis die voorheen volledig kaal was en door bepaalde handelingen plotseling weer haargroei krijgt. In hoeverre is dit ook mogelijk bij de mens? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Wij volgen het nieuws op dit gebied voortdurend en kunnen daarom de volgende terugkoppeling geven.

Haar klonen of haar ontwikkelen m.b.v. stamcellen

Het is inmiddels al meer dan 10 jaar geleden, voordat er een schaap was gekloond. Als dit al zo lang geleden kon, waarom is het dan zo lastig om een mensenhaar te klonen? In  de praktijk blijkt dit lastiger dan men denkt. Ondanks dat er jaarlijks miljarden in deze business omgaan, is nog steeds niet de heilige graal gevonden op dit gebied. Er zijn een aantal organisaties die zich hier mee bezighouden. Via de website en verschillende fora worden we hierover op de hoogte gehouden. Bij het klonen van haar wordt eigenlijk ook vaak gekeken of er m.b.v. stamcellen nieuwe haren kunnen worden gekweekt. Dit blijkt in de praktijk moeilijker dan u mogelijk zou verwachten.

Waarom duurt het zo lang dat het klonen van haar mogelijk is?

Er zijn verschillende redenen dat het zo lang duurt, voordat het klonen van haar mogelijk zal worden. Om te beginnen gaat het om zeer ingewikkelde procedures en nieuw te ontwikkelen technieken. Men weet inmiddels veel over stamcellen, maar nog lang niet alles. Dergelijke onderzoeken zijn opgedeeld uit verschillende fases. Al deze fases moeten succesvol worden doorlopen, voordat het op mensen mag worden toegepast. Iedere fase kan jaren duren. Daarnaast is één van de laatste fases, waarbij het op mensen wordt getest, ook van groot belang.

Bij stamcellen bestaat bijvoorbeeld het gevaar dat de stamcel zich niet als haar, maar als een ander orgaan ontwikkelt. Dit kan erg gevaarlijk zijn, wanneer het niet goed wordt getest.

Komende 10 jaar worden nog geen spraakmakende ontwikkelingen verwacht

Voor zover wij dit zelf kunnen inschatten en op basis van verschillende fora en andere professionals, wordt verwacht dat zich de komende 10 jaar nog geen spraakmakende ontwikkelingen zullen voordoen, op het gebied van haar klonen en het ontwikkelen van haar m.b.v. stamcellen.

Om deze reden kiezen de meeste mensen nog voor de bekende ‘FUE haartransplantatie’. Hierbij wordt eigen haar getransplanteerd van het donorgebied naar het kalende gebied. Meer weten? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek. Wij zijn gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie methode en houden de ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie constant in de gaten. Wij doen zelf bovendien ook veel onderzoek en ontwikkelen de FUE haartransplantatie methode verder.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

C.C.J.M. Jaspers-Bouma
Haartransplantatie consulente
BIG 79002390930
C.C.J.M. Jaspers-Bouma is werkzaam bij Zantman Kliniek als haartransplantatie consulente. Ze is al meer dan 40 jaar werkzaam als verpleegkundige. "Ik vind het belangrijk om met consulten de tijd te nemen voor mensen en hen echt een persoonlijk en compleet advies te geven." Ze schrijft artikelen over de vragen die ze frequent voorbij hoort komen tijdens haar consulten. Daarnaast schrijft ze over de verschillende haartransplantatie methoden en technieken.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij