• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Zes mogelijke oorzaken voor haaruitval bij vrouwen

We weten dat hormonen heel veel te maken hebben met haaruitval. Anders dan bij mannen is onderzoek naar de oorzaken van haaruitval bij vrouwen nog in het beginstadium. Laten we eens kijken welke veranderingen er in het leven van de vrouw zijn gekomen die te maken hebben met hormonen. De vrouw is in de jaren […]

We weten dat hormonen heel veel te maken hebben met haaruitval. Anders dan bij mannen is onderzoek naar de oorzaken van haaruitval bij vrouwen nog in het beginstadium.

Laten we eens kijken welke veranderingen er in het leven van de vrouw zijn gekomen die te maken hebben met hormonen.

  • oorzaken-haaruitval-vrouwenDe vrouw is in de jaren 60 van de vorige eeuw de pil gaan gebruiken. De werking van de pil is gestoeld op hormonen.
  • De vrouw heeft nu ook evenveel stress als de man. Dat komt door de emancipatie. Stress geeft meer adrenaline dus ook hormoonwerking.
  • De hormoonmaffia. Weet u het nog? Wat werden die biggetjes toch snel groot na een injectie met mannelijke hormonen, soms zelfs toegediend door de veearts.
  • Heeft de milieuvervuiling er wellicht iets mee te maken?
  • Als laatste wil ik de mogelijkheid voor hormoonbalans verstoring noemen door medicijnresten in ons drinkwater. Veel van die medicijnresten bevatten restanten van de pil. Het blijkt dat er maar één water zuiveringsbedrijf in Nederland is dat een speciaal filter heeft om ook die laatste vervuiling uit ons drinkwater te halen.

Met betrekking tot het laatste wil ik nog even kwijt dat er momenteel veel publiciteit is met betrekking tot water uit flesjes. Water uit flesjes is niet nodig want ons drinkwater is goed genoeg, wordt er beweerd. Gezien de medicijnresten in ons drinkwater waag ik dat te betwijfelen.

Deze publicatie wordt u aangeboden door Zantman kliniek. Meer publicaties kunt u vinden op nieuws.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc.
Haartransplantatie arts
BIG 59023398801
Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc, werkt als haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. Met meer dan 35 jaar is zij de meest ervaren haartransplantatie specialist van Nederland. "De zorgvuldige manier van werken bij Zantman Kliniek spreekt mij aan. Daarmee haal je de best mogelijke resultaten met het beschikbare donormateriaal." Haar artikelen gaan over haaruitval in het algemeen en haaruitval preventie in het bijzonder.

Alles weten over haartransplantatie?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met één van onze specialisten.

Zantman Kliniek is aangesloten bij