<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1057282981511170&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
www.zantmankliniek.nl / Haartransplantatie /
Haartransplantatie kruin

Haartransplantatie kruin

Het ontstaan van haaruitval op de kruin is een eerste teken van mannelijk haaruitval. Vanuit het midden van de kruin ontstaat er een steeds groter wordende kale plek in het haar. Soms in combinatie met haaruitval aan de voorzijde. Bij sommige mannen begint het haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijk hormoon. De inhammen haarzakjes zijn gevoelig voor het mannelijk DHT hormoon. Daardoor gaan de inhammen haarzakjes een steeds slechtere kwaliteit haren en steeds minder snel haren produceren. Tot uiteindelijk het inhammen haar alleen uit minuscule donshaartjes bestaat.

MEER INFORMATIE OVER HET CONSULT

'Het behandelen van een kruin met een haartransplantatie is een blijvende oplossing om de schade van haaruitval te herstellen. De kruin opvullen is een behandeling die veel impact heeft op het model van het kapsel. '

Voor-en-na Zantman kliniek

Behandelgrootte

Een behandeling van de kruin varieert tussen de 1250 en 2500+ grafts. Dat is afhankelijk van het beschikbare donormateriaal en de grootte van het uitvalsgebied. Het komt vaker voor dat de gevolgen van haaruitval eerder behandeld wordt. Er wordt dan niet gewacht tot al het haar is uitgevallen voordat er behandeld wordt. Om daarin een goede afweging te maken, is goed advies belangrijk. Een behandeling heeft ook invloed op de mogelijkheden en onmogelijkheden in de toekomst. Het voordeel van vroegtijdig advies inwinnen, is dat er soms ook nog mogelijkheden zijn om verdere haaruitval te voorkomen.

Zonder scheren, haarsparend

Bij de kruin haar opvullen is een behandeling die haarsparend uitgevoerd worden. Dit is afhankelijk van de behandelgrootte mogelijk tot 1500 grafts per behandeling. Door een kruin te behandelen volgens de FUE haarsparende methode hoeft niet het hele haar geschoren te worden. Een behandeling zonder scheren is bij de kruin een groot voordeel. 

‘Na 5 jaar vond ik het tijd, omdat ik steeds kaler werd en het geld ervoor opzij had gezet.’

Christian Visser
LEES DE ERVARING VAN CHRISTIAN
Zantman-1000x666

HAARTRANSPLANTATIE BEHANDELING VAN KRUIN IN 4 STAPPEN

Met een kruin haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

01

doc

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie van de kruin. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het best bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens van de inhammen, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

flask

Donormateriaal

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van ca 0,5 mm tot 0,75 mm dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

03

injection

Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten van de kruin maken we met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van de kruin met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast.

04

hands

Nazorg & controle

Na uw behandeling van uw kruin krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Verder kunt u indien gewenst een controle afspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de voor- en nafoto’s beoordeeld. Er zijn aan de controle afspraken geen extra kosten verbonden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb nu last van haaruitval op de kruin, word ik nu helemaal kaal?

De kruin is soms een voorteken van doorzettende kaalheid. Het haarverlies volgt vaak een vast patroon waarbij de kruin of inhammen het eerst zichtbaar zijn. De snelheid waarmee het haaruitval zich ontwikkelt is per persoon verschillend. Bovendien is het zo dat lang niet bij iedereen het haaruitval doorzet. Om te bepalen waar u rekening mee moet houden, is een consult afspraak met een specialist behulpzaam.

Is het haaruitval op de kruin te herstellen?

Het is met medicatie niet mogelijk om haaruitval te herstellen. De enige methode om haaruitval dat heeft plaatsgevonden te herstellen is door middel van haartransplantatie. Medicatie kan wel een oplossing zijn om verdere haaruitval te voorkomen. Laat u daarin wel goed voorlichten door een specialist.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen.  

In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Wat kost het laten transplanteren van de kruin?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.

De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina 'kosten haartransplantatie' die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Welke haartransplantatiemethode wordt het meest toegepast voor de kruin?

Een inhammen haartransplantatie kan met zowel de FUT als de FUE methode worden uitgevoerd hoewel de FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste methode.

Hoe lang is een haartransplantatie op de kruin zichtbaar?

 

Direct na de haartransplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan. 

Daarop volgende maanden

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd).

Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.

Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie

Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto's van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.

U hoort dan zo snel mogelijk van ons.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET EEN SPECIALIST

DIRECT CONSULT PLANNEN