www.zantmankliniek.nl / Haartransplantatie /
Haartransplantatie kruin

Haartransplantatie kruin

Het ontstaan van haaruitval op de kruin is een eerste teken van mannelijk haaruitval. Vanuit het midden van de kruin ontstaat er een steeds groter wordende kale plek in het haar. Soms in combinatie met haaruitval aan de voorzijde. Bij sommige mannen begint het haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijk hormoon. De inhammen haarzakjes zijn gevoelig voor het mannelijk DHT hormoon. Daardoor gaan de inhammen haarzakjes een steeds slechtere kwaliteit haren en steeds minder snel haren produceren. Tot uiteindelijk het inhammen haar alleen uit minuscule donshaartjes bestaat.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN

'Het behandelen van een kruin met een haartransplantatie is een blijvende oplossing om de schade van haaruitval te herstellen. De kruin opvullen is een behandeling die veel impact heeft op het model van het kapsel. '

Voor-en-na Zantman kliniek

Behandelgrootte

Een behandeling van de kruin varieert tussen de 1000 en 2000 grafts. Dat is afhankelijk van het beschikbare donormateriaal en de grootte van het uitvalsgebied. Het komt vaker voor dat de gevolgen van haaruitval eerder behandeld wordt. Er wordt dan niet gewacht tot al het haar is uitgevallen voordat er behandeld wordt. Om daarin een goede afweging te maken, is goed advies belangrijk. Een behandeling heeft ook invloed op de mogelijkheden en onmogelijkheden in de toekomst. Het voordeel van vroegtijdig advies inwinnen, is dat er soms ook nog mogelijkheden zijn om verdere haaruitval te voorkomen.

Zonder scheren, haarsparend

Bij de kruin haar opvullen is een behandeling die haarsparend uitgevoerd worden. Dit is afhankelijk van de behandelgrootte mogelijk tot 1500 grafts per behandeling. Door een kruin te behandelen volgens de FUE haarsparende methode hoeft niet het hele haar geschoren te worden. Een behandeling zonder scheren is bij de kruin een groot voordeel. 

‘Na 5 jaar vond ik het tijd, omdat ik steeds kaler werd en het geld ervoor opzij had gezet.’

Christian Visser
LEES DE ERVARING VAN CHRISTIAN
Zantman-1000x666

HAARTRANSPLANTATIE BEHANDELING VAN KRUIN IN 4 STAPPEN

Met een kruin haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

01

doc

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie van de kruin. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het best bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens van de inhammen, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

flask

Donormateriaal

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van ca 0,5 mm tot 0,75 mm dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

03

injection

Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten van de kruin maken we met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van de kruin met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast.

04

hands

Nazorg & controle

Na uw behandeling van uw kruin krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Verder kunt u indien gewenst een controle afspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de voor- en nafoto’s beoordeeld. Er zijn aan de controle afspraken geen extra kosten verbonden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik heb nu last van haaruitval op de kruin, word ik nu helemaal kaal?

De kruin is soms een voorteken van doorzettende kaalheid. Het haar verlies volgt vaak een vast patroon waarbij de kruin of inhammen het eerst zichtbaar zijn. De snelheid waarmee het haaruitval zich ontwikkelt is per persoon verschillend. Bovendien is het zo dat lang niet bij iedereen het haaruitval doorzet. Om te bepalen waar u rekening mee moet houden, is een consult afspraak met een specialist behulpzaam.

Is het haaruitval op de kruin te herstellen?

Het is met medicatie niet mogelijk om haaruitval te herstellen. De enige methode om haaruitval dat heeft plaatsgevonden te herstellen is door middel van haartransplantatie. Medicatie kan wel een oplossing zijn om verdere haaruitval te voorkomen. Laat u daarin wel goed voorlichten door een specialist.

Wat kost het laten transplanteren van de kruin?

Dat hangt af van het aantal grafts. Gemiddeld ligt dit bij een kruin haartransplantatie tussen de 1000 en 2000 grafts. Lees ook onze pagina over kosten haartransplantatie.

Welk (donor) haar wordt gebruikt voor de kruin?

Het donorhaar voor de kruin komt bijna altijd van de achterzijde van uw hoofd. 

Welke haartransplantatiemethode wordt het meest gebruikt voor de kruin?

Een inhammen haartransplantatie kan met zowel de FUT als de FUE methode worden uitgevoerd hoewel de FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste methode.

Is het te zien dat er een kruin haartransplantatie heeft plaats gevonden?

Direct na de kruin transplantatie

Direct na de behandeling zijn er wondjes en korstjes zichtbaar bij de inhammen tot ca 10 tot 14 dagen na de behandeling. Dan zouden anderen inderdaad kunnen zien dat u een behandeling aan de kruin heeft ondergaan.

Na twee weken

Na twee weken zijn de wondjes bij de kruin verdwenen maar zal het getransplanteerde haar weer zijn verdwenen. Dat valt in sommige gevallen eerst uit. Daar hoeft u niet van te schrikken. De haarzakjes zijn er nog en die gaan in de komende maanden nieuwe haren produceren.

Volgende maanden

In de volgende maanden zal er weer haar beginnen te groeien op de kruin. Hoewel dit haar fijner en dunner is dan uw normale haar zijn dit de eerste resultaten. 

Na een jaar

In uw directe omgeving zullen mensen zich afvragen waarom u er weer jonger uitziet en hoe het komt dat u geen kalende kruin meer heeft. Maar het is aan het haar zelf niet te zien, dat u een haartransplantatie aan de kruin hebt ondergaan. Een gespecialiseerde kliniek als Zantman Kliniek kan de haartransplantatie zo uitvoeren dat het resultaat volkomen natuurlijk is en volledig opgaat in de natuurlijke haarimplant.

Niet te onderscheiden

Bij een haartransplantatie is het uw eigen haar dat op de plaats van de inhammen weer verder groeit. Wanneer de behandeling afgerond is, zal het getransplanteerde haar niet van uw oorspronkelijke haar te onderscheiden zijn. U hoeft er nooit meer iets aan te doen en kunt u nieuwe haren gewoon stylen en knippen zoals uw andere haren.

Hoeveel grafts heb ik nodig?

Dat hangt af van de mate van haarverlies. Als je er vroeg bij bent kan je meerdere sessies met een kleiner aantal grafts over meerdere jaren laten uitvoeren. Is het haarverlies al verder gevorderd dan zullen er meer grafts gebruikt moeten worden. Gemiddeld ligt dit bij een kruin haartransplantatie tussen de 1000 en 2000 grafts. Voor een indicatie van het aantal grafts kunt u foto's insturen naar info@zantmankliniek.nl. U ontvangt daarop binnen 1 werkdag een behandelindicatie per mail. 

Nog vragen over deze behandelingen?
Vraag het aan een specialist.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN