Haartransplantatie kruin

Het ontstaan van haaruitval op de kruin is een eerste teken van mannelijke haaruitval. Vanuit het midden van de kruin ontstaat er een steeds groter wordende kale plek in het haar. Soms in combinatie met haaruitval aan de voorzijde. Bij sommige mannen begint de haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen is dit pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijk hormoon. De inhammen haarzakjes zijn gevoelig voor het mannelijk DHT hormoon. Daardoor gaan de haarzakjes een steeds slechtere kwaliteit haren, maar ook steeds minder haren produceren. Tot uiteindelijk het haar op de kruin alleen uit minuscule donshaartjes bestaat. Een haartransplantatie kruin voor mannen kan in deze gevallen een passende oplossing zijn. In sommige gevallen is een haartransplantatie kruin voor vrouwen ook mogelijk.

Haartransplantatie kruin voor/na

’Het behandelen van een kruin met een haartransplantatie is een blijvende oplossing om de schade van haaruitval te herstellen. De kruin opvullen is een behandeling die veel impact heeft op het model van het kapsel.’

Behandelgrootte voor de haartransplantatie kruin

Een behandeling van de kruin varieert tussen de 1250 en 2500+ grafts. Dit is afhankelijk van het beschikbare donormateriaal en de grootte van het uitvalsgebied. Het komt vaker voor dat de gevolgen van haaruitval eerder behandeld wordt. Er wordt dan niet gewacht tot al het haar is uitgevallen voordat de kruin haartransplantatie plaatsvindt. Om daarin een goede afweging te maken, is goed advies belangrijk. Een behandeling heeft ook invloed op de mogelijkheden en onmogelijkheden in de toekomst. Het voordeel van vroegtijdig advies inwinnen, is dat er soms ook nog mogelijkheden zijn om verdere haaruitval te voorkomen.

Zonder scheren, haarsparend

Een haartransplantatie bij de kruin is een behandeling die haarsparend uitgevoerd wordt. Dit is afhankelijk van de behandelgrootte mogelijk tot 1500 grafts per haartransplantatie kruin behandeling. Door een kruin te behandelen volgens de FUE haarsparende methode, hoeft niet het hele haar geschoren te worden. Een haartransplantatie kruin zonder te scheren is een groot voordeel.

‘Na 5 jaar vond ik het tijd, omdat ik steeds kaler werd en het geld ervoor opzij had gezet.’

Christian Visser

Haartransplantatie kruin behandeling in 4 stappen

Met een haartransplantatie kruin worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd), naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie bij de kruin is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

01

Het consult

Tijdens het consult legt een specialist u de verschillende behandeltechnieken voor de haartransplantatie kruin uit, en wordt met u besproken welke methode het beste bij uw wensen past. Daarbij wordt ook de kwaliteit van het donormateriaal meegenomen in de overweging.

02

Donormateriaal

Een behandeling begint met het voorbereiden van het donorgebied voor de haartransplantatie kruin met plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van circa 0,5 millimeter tot 0,75 millimeter dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

03

Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten van de kruin maken we met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van de kruin met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast na de haartransplantatie bij de kruin.

04

Nazorg & controle

Na de behandeling van de haartransplantatie kruin krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Daarnaast kunt u, indien gewenst, een controleafspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de haartransplantatie kruin voor/na foto’s beoordeeld. Er zijn aan de controleafspraken geen extra kosten verbonden.

Heeft u nog vragen?

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over de haartransplantatie bij de kruin? Of wilt u bijvoorbeeld meer weten over de kosten van een haartransplantatie kruin? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!

Is het ontstaan van inhammen een voorteken van volledige kaalheid?

Nee

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen. In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Welke haartransplantatiemethode is het beste voor de inhammen?

Een inhammen haartransplantatie kan zowel als FUT als FUE behandeling worden gedaan. De FUE is wereldwijd de meest populaire behandelmethode. Bij de FUE methode is het voor de inhammen vaak mogelijk om de behandeling haarsparend (zonder scheren) uit te voeren.

Zijn er risico’s verbonden aan een haartransplantatie behandeling?

De kans op medische complicaties bij een haartransplantatie is minimaal. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig. Een kanttekening daarbij is dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en volgens de juiste behandelprotocollen. Bij een goede haarkliniek zal dit op orde zijn.

Hoe lang is het zichtbaar dat er een inhammen haartransplantatie heeft plaats gevonden?

Direct na de haartransplantatie
Direct na de behandeling zijn er kleine korstjes zichtbaar tot ongeveer 7 tot 10 dagen na de behandeling. Daarna kunnen anderen niet meer zien dat u een behandeling aan de hoofdhuid heeft ondergaan.
Daarop volgende maanden
Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de behandeling is het resultaat volledig zichtbaar.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie van de inhammen?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.
De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie‘ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een inhammen haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd).
Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.
Ontvang vandaag nog een persoonlijke behandelindicatie
Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.
U hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist