HAARSPAREND

Met de komst van de FUE haartransplantatie haarsparend, is het mogelijk om met lang haar een FUE behandeling uit te voeren. Hierbij wordt alleen het donorgebied geschoren. Het lange haar valt er na de behandeling overheen en op die manier kan het bestaande kapsel behouden worden. Het is zeker voor voor vrouwen een grote verbetering dan een haartransplantatie op de manier zonder scheren uitgevoerd kan worden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk
Een belangrijk voordeel van de FUE methode ten opzichte van de FUT methode is dat er ook de mogelijkheid is om de behandeling met lang haar uit te voeren. Zeker voor vrouwen is dit een grote verbetering op de FUT methode waarbij het haar altijd gemillimeterd wordt. Afhankelijk van de grootte van uw haartransplantatie wordt alleen een strook van het haar op het achterhoofd kort geschoren. As het haar voldoende lengte heeft, is dit na de behandeling goed te camoufleren.

 

Resultaat-Zantman

 

Voor-en-na Zantman kliniek

 

Ons advies
Doordat de ingreep minder ingrijpend is en door de optie voor een haarsparende behandeling, adviseren we als kliniek bijna altijd de FUE methode (Folliculair Unit Extractie). Dit komt vooral doordat er geen strook huid weggehaald hoeft te worden bij de FUE methode en daardoor de behandeling veel minder ingrijpend is en het herstel sneller. Toch kan het soms zijn dat een behandeling met de FUT methode beter past bij de wensen van een cliënt. We bepalen graag samen met u wat voor u persoonlijk de beste methode is.

‘Geweldig dat deze behandelingen vandaag de dag mogelijk zijn’

Sjors Ultee
LEES DE ERVARING VAN SJORS
Zantman_20200424_-8LowRes

HAARTRANSPLANTATIE BEHANDELING IN 4 STAPPEN

Met een haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

Is haartransplantatie een pijnlijke ingreep?

Nee. Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. In een heel enkel geval kan er de eerste dagen na een behandeling wel sprake zijn van napijn. Deze pijn kan verlicht worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

 

Hoe lang duurt een behandeling?
Een haartransplantatie is in de meeste gevallen een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 5 tot 8 uur. De ervaring leert dat de duur van de behandeling soms oncomfortabel kan zijn. Anderen ervaren het juist als een dag om tot rust te komen. Een haartransplantatie behandeling vraagt behalve de eerste twee weken en de nacontrole afspraken met de arts, niet om verdere nazorg.

 

Wat zijn de kosten voor deze behandeling?
Voordat u een haartransplantatie overweegt, is het prettig om op de hoogte te zijn van de kosten. Zo kunt u er zeker van zijn dat de behandeling in uw budget past. De kosten van een haartransplantatie behandeling zijn afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste is het aantal grafts dat getransplanteerd moet worden. De haartransplantatie kosten liggen gemiddeld rond de 2.000 tot 5000 euro voor een kleine behandeling. Bij een grotere behandeling, dan is het 5.000 tot 10.000 euro.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wordt een haartransplantatie vergoed door de verzekeraar?

Er zijn enkele verzekeraars dit een haartransplantatie vergoeden, maar dat is meestal tegen hoge premies. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden. Soms is het een overweging waard in combinatie met andere cosmetische behandelingen.

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Bij Zantman Kliniek adviseren we een minimumleeftijd van 20 jaar. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie voorschrijven.

Nog vragen over deze behandelingen?
Vraag het aan een specialist.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN