HAARSPAREND

Met de haarsparende FUE haartransplantatie is het mogelijk om de FUE behandeling uit te voeren zonder het hele haar te millimeteren. Bij deze behandeling wordt alleen een smalle strook haar in het donorgebied geschoren. Of soms zelfs twee smallere stroken. Het lange haar valt er na de behandeling overheen en op die manier kan het bestaande kapsel behouden worden. Voor mensen met lang haar is de FUE haarsparende methode een uitkomst. Deze behandeling is mogelijk tot 1500 grafts.

Semi-haarsparend

Een variatie op de fue haarsparende behandeling is de semi-haarsparende behandeling waarbij het donorgebied opgeschoren wordt. Het haar bovenop het hoofd kan tijdens de behandeling lang gehouden worden. Voor mensen met een opgeschoren kapsel is de FUE semi-haarsparende behandeling een goede keuzen. Het donorgebied wordt hoog opgeschoren tot de kruin. Deze behandeling is mogelijk tot 1500 of soms 1750 grafts. 

‘Geweldig dat deze behandelingen vandaag de dag mogelijk zijn’

Sjors Ultee
LEES DE ERVARING VAN SJORS
Zantman_20200424_-8LowRes

HAARTRANSPLATATIE GARANTIES

Met een haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen. Met een haartransplantatie bij Zantman Kliniek bent u zeker van de volgende garanties:

Meer dan 45 jaar ervaring: de behandelingen worden verricht door een team van zeer ervaren artsen en assistentes. Zantman Kliniek is al meer dan 45 jaar specialist in haartransplantatie behandelingen.

Zekerheid van goed resultaat: op iedere behandeling geven wij een 100% tevredenheidsgarantie.

Een advies voor de toekomst: we gaan zorgvuldig om met het beschikbare donorgebied en implanteren met een natuurlijk resultaat.

Deskundige nazorg: wij vinden het belangrijk dat u ook na de behandeling altijd bij ons terecht kunt met vragen. Uw behandelend arts blijft ook in de jaren na uw behandeling beschikbaar voor advies en controle afspraken.

Een uitstekende haartransplantatie ervaring: Klanten beoordelen ons met een 9,6. Bekijk de ervaringen van anderen hier.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een haartransplantatie?

Bij een FUE haartransplantatie - wereldwijd de meest toegepaste methode - worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één verwijderd uit het donorgebied. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Dit is een gebied dat ongevoelig is voor het DHT hormoon - de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. De grafts (groepjes haarzakjes) worden daarna geplaatst in het te behandelen gebied. De haarzakjes gaan in het nieuwe gebied haren produceren en biedt daarmee een blijvende oplossing voor het haaruitval.

Hoe lang duurt een haartransplantatie behandeling?

Een haartransplantatie is een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 8 tot 9 uur. 

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Voor een eventuele behandeling heeft Zantman Kliniek een ondergrens van 18 jaar en tot 21 jaar vragen wij om betrokkenheid van de ouders bij de beslissing om te behandelen. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie adviseren.

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Tijdens de behandeling wordt u plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. Eigenlijk zijn de verdovingsprikjes het meest pijnlijk van de hele behandeling.

Na een behandeling kunt u in een heel enkel geval, last krijgen van napijn of jeuk. Deze pijn of jeuk kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van het te behandelen gebied en het beschikbare donormateriaal (op de achterzijde van uw hoofd). Door foto's in te sturen naar info@zantmankliniek.nl kunt u een behandelindicatie opvragen. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een advies per mail. Daarnaast kunt u een vrijblijvend consult plannen met één van onze specialisten om uw situatie te beoordelen. In het algemeen is een kleine behandeling 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000 tot 3000 grafts.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie behandeling?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts. In het algemeen geldt dat grote behandelingen zijn in verhouding (prijs per graft) goedkoper dan kleine behandelingen. Een kanttekening daarbij is dat een haartransplantatie met onnodig veel grafts, kan resulteren in onzorgvuldigheid en te weinig donormateriaal voor toekomstige problemen. 

De haartransplantatie kosten beschreven per aantal grafts staan overzichtelijk op een de pagina kosten haartransplantatie die te vinden is in het hoofdmenu. U kunt ook per mail een prijsindicatie opvragen. Wanneer u foto's instuurt van het te behandelen gebied en het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) ontvangt u binnen 1 werkdag een prijsindicatie per mail. U kunt de foto's mailen naar info@zantmankliniek.nl.

Worden haartransplantatie kosten vergoed door een zorgverzekeraar?

Er zijn enkele verzekeraars die een haartransplantatie vergoeden, maar dat is meestal tegen een hoge premie. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden. Soms is het een overweging waard in combinatie met andere cosmetische behandelingen.

Persoonlijk advies en een oplossing die bij u past?

PLAN EEN CONSULT GESPREK