De FUE haartransplantatie

In de afgelopen 45 jaar zijn de technieken voor het verrichten van haartransplantaties steeds meer verfijnd en verbeterd. Op dit moment zijn er twee methoden die worden gebruikt om een haartransplantatie uit te voeren: de FUT haartransplantatie methode en de FUE haartransplantatie methode. We geven u graag meer informatie over de FUE haartransplantatie methode.

De opkomst van de FUE haartransplantatie methode

De FUE haartransplantatie (Follicle Unit Extraction) is de nieuwste haartransplantatie methode. Deze methode blijft terrein winnen op de oudere FUT (Follicular Unit Transplant) methode. De groeiende populariteit van de FUE haartransplantatie is te danken aan het feit dat deze methode minder ingrijpend is dan de FUT methode. Het genezingsproces verloopt sneller en men houdt er geen zichtbaar litteken aan over, zoals bij de FUT methode.

FUE haartransplantatie behandeling in 6 stappen

Bij Zantman Kliniek behandelen we voornamelijk volgens de FUE methode. Er is veel jargon binnen het spectrum van de FUE CT haartransplantatie, zoals Direct Hair Implantation (DHI), HaarStamcel Transplantatie (HST), micro FUE en andere veelgebruikte termen. Dit zijn voorbeelden van variaties op de FUE haarsparende methode. Bij Zantman Kliniek werken we met meerdere toepassingen van de FUE methode. De uitvoering van de behandeling wordt aangepast op uw wensen en op uw situatie. In onderstaand overzicht staan de verschillende stappen van FUE beschreven en de mogelijke variaties.

1. Het intakegesprek

Aan het begin van de behandeldag wordt opnieuw met u doorgenomen wat tijdens het eerdere consultgesprek besproken is over de FUE haartransplantatie. Daarnaast worden er voorfoto’s gemaakt en wordt het behandelgebied afgetekend door de behandelend arts. Ter voorbereiding op een FUE haartransplantatie behandeling wordt daarna het haar gemillimeterd. Bij een FUE haarsparende of een FUE haartransplantatie semi-haarsparende behandeling wordt alleen een strook haar in het donorgebied gemillimeterd. Hierdoor is FUE zonder scheren deels mogelijk bij de FUE haartransplantatie.

GARANTIES ZANTMAN KLINIEK

Meer dan
45 jaar ervaring

100%
tevredenheidsgarantie

Zorgvuldig
en persoonlijk

Natuurlijke
resultaten

FUE haarsparend

Het millimeteren van het haar was tot 2010 een reden dat er toch voor de FUT methode gekozen werd in plaats van voor de FUE haartransplantatie. Met de komst van de FUE haartransplantatie methode is het wel mogelijk om met behoud van lang haar een haartransplantatiebehandeling uit te voeren. Er wordt dan alleen een strook haar in het donorgebied gemillimeterd. Bij FUE zonder scheren valt de rest van het haar na de behandeling over het donorgebied heen.

FUE semi-haarsparend

Een variatie op FUE haartransplantatie haarsparend is de FUE haartransplantatie semi-haarsparend. Bij deze toepassing wordt het donorgebied tot de kruin opgeschoren en kan het gebied bovenop het hoofd lang gehouden worden. In beide gevallen worden de te transplanteren grafts (groepjes haarzakjes) tussen bestaande haren geplaatst. Het maximale aantal voor deze FUE haartransplantatie behandeling is 1500 grafts.

2. Het losmaken van de grafts

Na de voorbereiding begint het behandelgedeelte in de behandelkamer. Dit gebeurt nadat u plaatselijk verdoofd bent in het donorgebied. Tijdens het losmaken en het uithalen van de grafts ligt u bij de FUE haartransplantatie op uw buik; vergelijkbaar zoals bijvoorbeeld ook bij een massage gebruikelijk is.

Bij de FUE haartransplantatie methode worden de grafts één voor één met een ‘micro FUE punch’ losgemaakt. Dit is een instrument dat bestaat uit een holle micronaald met een klein motortje. De grootte van de punch varieert tussen de 0,5 tot 0,75 millimeter. Bij Zantman Kliniek wordt de punchgrootte bij de FUE haartransplantatie afgestemd op uw situatie.

De diameter van de ‘punch’

Er zijn klinieken die alleen met de kleinst mogelijke punch de grafts losmaken en die variatie een eigen naam geven, zoals bijvoorbeeld micro FUE of HaarStamcel transplantatie (HST). De grafts die op deze manier uitgehaald worden, zijn heel fijn en vaak enkele grafts. Dat is voor een ontvangstgebied als de voorlijn of bij een stevig haartype (zoals bijvoorbeeld Aziatisch haar) soms een geschikte methode. Voor een groot behandelgebied kan het een te fijn resultaat geven of het benodigde aantal grafts kan tot wel 30% hoger uitvallen. Een belangrijk voordeel is dat de impact op het donorgebied minimaal is.

3. Het uithalen van de grafts

Nadat de grafts zijn losgemaakt, worden ze met een uithaalpincet uit de huid gehaald en in petrischaaltjes met bewaarvloeistof gelegd. Als alle grafts geoogst zijn, is er tijd voor een uitgebreide lunch. Deze lunch wordt door Zantman Kliniek verzorgd. U kunt voorafgaand aan de FUE haartransplantatie behandeldag uw dieetwensen doorgeven.

Verschil met de FUT methode

Het grootste verschil met de FUT methode ten opzichte van de FUE haartransplantatie is het eerste gedeelte van de behandeling. Bij de FUT methode wordt er een strook huid uitgesneden en wordt de huid weer gehecht. De strook huid wordt vervolgens opgesneden in losse grafts.

Genezing

Het donorgebied kan na het oogsten van het donormateriaal bij een FUE haartransplantatie behandeling gevoelig zijn. Als het gaat om de FUE haartransplantatie nazorg, zijn hechtingen niet nodig. Dat komt omdat de minuscule gaatjes zeer snel dichtgroeien. Het verloop van de wondgenezing is goed te vergelijken met een schaafwond. Er blijven geen littekens achter op de huid. Gemiddeld is het herstel 10 dagen, maar er zijn ook vitale mensen waarbij de huid al na 5 dagen is hersteld. Dat wil zeggen dat alle korstjes verdwenen zijn.

4. Het sorteren van de grafts

Het is niet standaard, maar wel bij Zantman Kliniek, dat direct na het uithalen, de grafts gesorteerd worden op grootte en dikte. Dat betekent: de hoeveelheid haarzakjes per graft en de dikte van de haarzakjes. Door deze manier van werken, kan het beschikbare donormateriaal tijdens de behandeling optimaal ingezet worden.

5. Het maken van de incisies

Vervolgens worden, opnieuw onder plaatselijke verdoving, in het te behandelen gebied minuscule incisies gemaakt. Deze incisies worden gemaakt met een naald of een mesje, afhankelijk van de huid en het te behandelen gebied en de grafts. De breedte van de mesjes varieert van 1.0 tot 1.2 millimeter. Bij Zantman Kliniek wordt gebruik gemaakt van een naald, een chirurgisch mesje (blade) of saphir mesje, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Incisies met laser

De laser is een aantal jaren in trek geweest, maar heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken. Met name op precisie en natuurlijke inplant, laat deze methode het afweten. Daarnaast geeft een laser vaak onnodig veel schade aan het huidweefsel van het te behandelen gebied.

Incisies en implantaten combineren

Met het gebruik van een direct-hair-implanter (DHI) is het eenvoudiger om grafts te plaatsen. De implanter bestaat uit een houder, waar de graft in geplaatst wordt, met daaraan een holle naald, die de incisie maakt. Bij het maken van de incisies kan de graft direct in de huid worden geplaatst. Er kunnen daardoor meer handelingen tegelijkertijd gedaan worden door het medisch team. Het vullen van de implanter kan ook door iemand met weinig ervaring gedaan worden. Het grootste nadeel van deze methode is dat grafts onnodig beschadigen, omdat ze eerst in de implanter gedaan worden en daarna mechanisch in de huid geplaatst worden. Bij Zantman Kliniek wordt er daarom zelden gebruik gemaakt van deze manier van grafts plaatsen bij de FUE haartransplantatie.

Het maken van de incisies heeft een grote impact op het resultaat. Het mooiste resultaat sluit goed aan bij het bestaande haar en geeft een natuurlijk beeld. Bij een voorlijn is bijvoorbeeld een meer willekeurige zigzaglijn mooier dan een strakke, rechte lijn.

6. Het inzetten van de grafts

Na het maken van de incisies in het ontvangstgebied worden de grafts ingezet met een inzetpincet. De nieuw geplaatste haarwortels groeien binnen een paar dagen vast. De haartjes die meegetransplanteerd zijn, vallen soms na enkele weken uit, waarna na drie tot vijf maanden de haargroei zich hersteld en er nieuwe haren groeien op de plek die voorheen kaal was. Het definitieve resultaat van de FUE haartransplantatie behandeling is na een jaar te zien. Dat is ook het moment waarop de eindcontrole gepland wordt.

Genezingstijd

Het herstel van het ontvangstgebied verloopt vergelijkbaar als dat van het donorgebied. Het is voor een snel herstel belangrijk om de FUE haartransplantatie nazorg instructies goed op te volgen. Dat zorgt er ook voor dat er met de getransplanteerde grafts niets gebeurt wat het resultaat negatief kan beïnvloeden. Gemiddeld is de hersteltijd 10 dagen, waarbij de eerste 2 dagen echt rust gehouden moet worden.

Levenslange haargroei

In het gebied waar de grafts geplaatst zijn, zullen de haarzakjes nieuwe haren gaan produceren. Dit zullen ze levenslang blijven doen. Deze nieuwe haarzakjes zijn namelijk ongevoelig voor aantasting door het DHT-hormoon. De nieuw getransplanteerde haren zullen niet van de niet-getransplanteerde haren te onderscheiden zijn en kunnen ook op dezelfde manier verzorgd en gestyled worden.

Heeft u nog vragen over de FUE haartransplantatie?

Heeft u nog vragen over de FUE haartransplantatie Nederland bij Zantman Kliniek, of ontvangt u graag meer informatie over de FUE haartransplantatie kosten? Neem dan contact met ons op, we geven u graag meer informatie over de FUE haartransplantatie en we helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Zijn er risico’s aan een haartransplantatie verbonden?

De kans op medische complicaties bij een haartransplantatie is minimaal. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig.
Een kanttekening daarbij is dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en volgens de juiste behandelprotocollen. Bij een goede haarkliniek zal dit op orde zijn.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd). 
Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.
Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie
Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.
U ontvangt dan vandaag nog een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.
De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie’ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

De wachttijd voor een haartransplantatie is gemiddeld 2 maanden. Wanneer u een flexibele agenda heeft, kunt u in aanmerking komen voor een Last Minute datum. Dat betekent dat u bij beschikbaarheid van Last Minute datum binnen een paar weken terecht kunt. De Last Minute data zijn te vinden op de kosten pagina.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN SPECIALIST

29 maart 2023
Ik ben heel tevreden hoe het is verlopen. Iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Voor de behandeling heb ik 2x gebeld voor informatie, dit was zeer netjes en ik werd snel geholpen.
, Leiden
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
29 maart 2023
Goede begeleiding, aardige mensen en goede uitleg.
, Spijkenisse
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
28 maart 2023
Zeer vriendelijk en professioneel
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
28 maart 2023
Alles was perfect. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop ik werd ontvangen. De behandeling verliep zeer professioneel. Alles werd goed uitgelegd. Zeer vriendelijk personeel. Ik ben heel tevreden !!
, Oudenaarde
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
28 maart 2023
Uitstekende persoonlijke service. Geven eerlijk aan wat er wel/niet kan en een heel fijn team met lieve mensen. Top !
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
27 maart 2023
Es war ein angenehmer Aufenthalt. Alle Mitarbeiter waren sehr freundlich und meine Fragen wurden alle beantwortet. Die Op war problemlos and schmerzfrei. Das einzige was unangenehm ist, ist die Betäubung.
, Deutschland
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
27 maart 2023
Zeer prettig ontvangen. Goed voorbereid. Dag van de behandeling als zeer voorspoedig ervaren.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
24 maart 2023
Uitstekende behandeling. Duidelijke uitleg. Gezellige dag.
, Haarlem
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
20 maart 2023
Vakkundig - professioneel - servicegericht - vriendelijk - empatisch
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
17 maart 2023
Ik voelde me rustig. Alles werd uitgebreid besproken.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
17 maart 2023
Alles is zeer prettig verlopen
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
17 maart 2023
Ik heb me ook in 2021 al laten behandelen en 't was niet voor niets dat ik teruggekeerd ben voor de "finishing touch". Super goed gelukt !
, Bergschenhoek
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
16 maart 2023
Goed ontvangen, goed georganiseerd, heldere plaatjes, duidelijke antwoorden.
, Amsterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
16 maart 2023
Uitstekend.
, Naaldwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
16 maart 2023
De correctheid (aantal grafts) en zeer grondige uitleg door arts en team maakte het snel, pijnloos en heel fijn. Helemaal perfect.
, Vilvoorde (BE)
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
13 maart 2023
Ik vond het erg meevallen. Er wordt uitstekend voor je gezorgd door kundig personeel.
, Groningen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
10 maart 2023
Vriendelijk personeel, professioneel en snel. Ik werd van elke stap duidelijk op de hoogte gebracht wat er ging gebeuren. Top !
, Beringen België
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
10 maart 2023
Vriendelijk, attent en deskundig personeel. Aanrader !
, Amersfoort
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
9 maart 2023
Zeer vriendelijk personeel en professionele behandeling met juiste nazorg.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
9 maart 2023
Ondanks soms pijnlijke ingreep toch een prima dag gehad. Dank aan het personeel.
, Honselersdijk
8
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
9 maart 2023
Zeer vriendelijke en klantgerichte benadering. De behandeling wordt erg netjes en professioneel uitgevoerd.
, Eibergen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
9 maart 2023
Blij dat ik bij elke handeling uitleg kreeg wat er gebeurde. Heel tevreden.
, Hellevoetsluis
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
6 maart 2023
Vakbekwaam, realistisch en denken met je mee over je situatie
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
3 maart 2023
Goed ontvangen, uitleg heel duidelijk. Deskundig personeel, tevreden over het resultaat, precies wat ik voor ogen had.
, Tielt - België
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen