De FUE haartransplantatie

Heeft u last van haaruitval of dunner wordend haar? De nieuwste FUE haartransplantatie techniek is een effectieve oplossing voor haarherstel. De Follicular Unit Extractions (FUE) behandeling is minimaal invasief en is daarom enorm populair. Een lang genezingsproces en zichtbare littekens zijn met de komst van deze techniek verleden tijd. Ontdek op deze pagina de voor- en nadelen van een FUE haartransplantatie en leer welke variaties er binnen deze behandelmethode mogelijk zijn.

De opkomst van de FUE haartransplantatie methode

De FUE haartransplantatie (Follicle Unit Extraction) is de nieuwste haartransplantatie methode. Deze methode blijft terrein winnen op de oudere FUT (Follicular Unit Transplant) methode. De groeiende populariteit van de FUE haartransplantatie is te danken aan het feit dat deze methode minder ingrijpend is dan de FUT methode. Het genezingsproces verloopt sneller en men houdt er geen zichtbaar litteken aan over, zoals bij de FUT methode.

FUE haartransplantatie behandeling in 6 stappen

Bij Zantman Kliniek behandelen we voornamelijk volgens de FUE methode. Er is veel jargon binnen het spectrum van de FUE CT haartransplantatie, zoals Direct Hair Implantation (DHI), HaarStamcel Transplantatie (HST), micro FUE en andere veelgebruikte termen. Dit zijn voorbeelden van variaties op de FUE haarsparende methode. Bij Zantman Kliniek werken we met meerdere toepassingen van de FUE methode. De uitvoering van de behandeling wordt aangepast op uw wensen en op uw situatie. In onderstaand overzicht staan de verschillende stappen van FUE beschreven en de mogelijke variaties.

1. Het intakegesprek

Aan het begin van de behandeldag wordt opnieuw met u doorgenomen wat tijdens het eerdere consultgesprek besproken is over de FUE haartransplantatie. Daarnaast worden er voorfoto’s gemaakt en wordt het behandelgebied afgetekend door de behandelend arts. Ter voorbereiding op een FUE haartransplantatie behandeling wordt daarna het haar gemillimeterd. Bij een FUE haarsparende of een FUE haartransplantatie semi-haarsparende behandeling wordt alleen een strook haar in het donorgebied gemillimeterd. Hierdoor is FUE zonder scheren deels mogelijk bij de FUE haartransplantatie.

GARANTIES ZANTMAN KLINIEK

Meer dan
45 jaar ervaring

100%
tevredenheidsgarantie

Zorgvuldig
en persoonlijk

Natuurlijke
resultaten

FUE haarsparend

Het millimeteren van het haar was tot 2010 een reden dat er toch voor de FUT methode gekozen werd in plaats van voor de FUE haartransplantatie. Met de komst van de FUE haartransplantatie methode is het wel mogelijk om met behoud van lang haar een haartransplantatiebehandeling uit te voeren. Er wordt dan alleen een strook haar in het donorgebied gemillimeterd. Bij FUE zonder scheren valt de rest van het haar na de behandeling over het donorgebied heen.

FUE semi-haarsparend

Een variatie op FUE haartransplantatie haarsparend is de FUE haartransplantatie semi-haarsparend. Bij deze toepassing wordt het donorgebied tot de kruin opgeschoren en kan het gebied bovenop het hoofd lang gehouden worden. In beide gevallen worden de te transplanteren grafts (groepjes haarzakjes) tussen bestaande haren geplaatst. Het maximale aantal voor deze FUE haartransplantatie behandeling is 1500 grafts.

2. Het losmaken van de grafts

Na de voorbereiding begint het behandelgedeelte in de behandelkamer. Dit gebeurt nadat u plaatselijk verdoofd bent in het donorgebied. Tijdens het losmaken en het uithalen van de grafts ligt u bij de FUE haartransplantatie op uw buik; vergelijkbaar zoals bijvoorbeeld ook bij een massage gebruikelijk is.

Bij de FUE haartransplantatie methode worden de grafts één voor één met een ‘micro FUE punch’ losgemaakt. Dit is een instrument dat bestaat uit een holle micronaald met een klein motortje. De grootte van de punch varieert tussen de 0,5 tot 0,8 millimeter. Bij Zantman Kliniek wordt de punchgrootte bij de FUE haartransplantatie afgestemd op uw situatie.

De diameter van de ‘punch’

Er zijn klinieken die alleen met de kleinst mogelijke punch de grafts losmaken en die variatie een eigen naam geven, zoals bijvoorbeeld micro FUE of HaarStamcel transplantatie (HST). De grafts die op deze manier uitgehaald worden, zijn heel fijn en vaak enkele grafts. Dat is voor een ontvangstgebied als de voorlijn of bij een stevig haartype (zoals bijvoorbeeld Aziatisch haar) soms een geschikte methode. Voor een groot behandelgebied kan het een te fijn resultaat geven of het benodigde aantal grafts kan tot wel 30% hoger uitvallen. Een belangrijk voordeel is dat de impact op het donorgebied minimaal is.

3. Het uithalen van de grafts

Nadat de grafts zijn losgemaakt, worden ze met een uithaalpincet uit de huid gehaald en in petrischaaltjes met bewaarvloeistof gelegd. Als alle grafts geoogst zijn, is er tijd voor een uitgebreide lunch. Deze lunch wordt door Zantman Kliniek verzorgd. U kunt voorafgaand aan de FUE haartransplantatie behandeldag uw dieetwensen doorgeven.

Verschil met de FUT methode

Het grootste verschil met de FUT methode ten opzichte van de FUE haartransplantatie is het eerste gedeelte van de behandeling. Bij de FUT methode wordt er een strook huid uitgesneden en wordt de huid weer gehecht. De strook huid wordt vervolgens opgesneden in losse grafts.

Genezing

Het donorgebied kan na het oogsten van het donormateriaal bij een FUE haartransplantatie behandeling gevoelig zijn. Als het gaat om de FUE haartransplantatie nazorg, zijn hechtingen niet nodig. Dat komt omdat de minuscule gaatjes zeer snel dichtgroeien. Het verloop van de wondgenezing is goed te vergelijken met een schaafwond. Er blijven geen littekens achter op de huid. Gemiddeld is het herstel 10 dagen, maar er zijn ook vitale mensen waarbij de huid al na 5 dagen is hersteld. Dat wil zeggen dat alle korstjes verdwenen zijn.

4. Het sorteren van de grafts

Het is niet standaard, maar wel bij Zantman Kliniek, dat direct na het uithalen, de grafts gesorteerd worden op grootte en dikte. Dat betekent: de hoeveelheid haarzakjes per graft en de dikte van de haarzakjes. Door deze manier van werken, kan het beschikbare donormateriaal tijdens de behandeling optimaal ingezet worden.

5. Het maken van de incisies

Vervolgens worden, opnieuw onder plaatselijke verdoving, in het te behandelen gebied minuscule incisies gemaakt. Deze incisies worden gemaakt met een naald of een mesje, afhankelijk van de huid en het te behandelen gebied en de grafts. De breedte van de mesjes varieert van 1.0 tot 1.2 millimeter. Bij Zantman Kliniek wordt gebruik gemaakt van een naald, een chirurgisch mesje (blade) of saphir mesje, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Incisies met laser

De laser is een aantal jaren in trek geweest, maar heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken. Met name op precisie en natuurlijke inplant, laat deze methode het afweten. Daarnaast geeft een laser vaak onnodig veel schade aan het huidweefsel van het te behandelen gebied.

Incisies en implantaten combineren

Met het gebruik van een direct-hair-implanter (DHI) is het eenvoudiger om grafts te plaatsen. De implanter bestaat uit een houder, waar de graft in geplaatst wordt, met daaraan een holle naald, die de incisie maakt. Bij het maken van de incisies kan de graft direct in de huid worden geplaatst. Er kunnen daardoor meer handelingen tegelijkertijd gedaan worden door het medisch team. Het vullen van de implanter kan ook door iemand met weinig ervaring gedaan worden. Het grootste nadeel van deze methode is dat grafts onnodig beschadigen, omdat ze eerst in de implanter gedaan worden en daarna mechanisch in de huid geplaatst worden. Bij Zantman Kliniek wordt er daarom zelden gebruik gemaakt van deze manier van grafts plaatsen bij de FUE haartransplantatie.

Het maken van de incisies heeft een grote impact op het resultaat. Het mooiste resultaat sluit goed aan bij het bestaande haar en geeft een natuurlijk beeld. Bij een voorlijn is bijvoorbeeld een meer willekeurige zigzaglijn mooier dan een strakke, rechte lijn.

6. Het inzetten van de grafts

Na het maken van de incisies in het ontvangstgebied worden de grafts ingezet met een inzetpincet. De nieuw geplaatste haarwortels groeien binnen een paar dagen vast. De haartjes die meegetransplanteerd zijn, vallen soms na enkele weken uit, waarna na drie tot vijf maanden de haargroei zich hersteld en er nieuwe haren groeien op de plek die voorheen kaal was. Het definitieve resultaat van de FUE haartransplantatie behandeling is na een jaar te zien. Dat is ook het moment waarop de eindcontrole gepland wordt.

Genezingstijd

Het herstel van het ontvangstgebied verloopt vergelijkbaar als dat van het donorgebied. Het is voor een snel herstel belangrijk om de FUE haartransplantatie nazorg instructies goed op te volgen. Dat zorgt er ook voor dat er met de getransplanteerde grafts niets gebeurt wat het resultaat negatief kan beïnvloeden. Gemiddeld is de hersteltijd 10 dagen, waarbij de eerste 2 dagen echt rust gehouden moet worden.

Levenslange haargroei

In het gebied waar de grafts geplaatst zijn, zullen de haarzakjes nieuwe haren gaan produceren. Dit zullen ze levenslang blijven doen. Deze nieuwe haarzakjes zijn namelijk ongevoelig voor aantasting door het DHT-hormoon. De nieuw getransplanteerde haren zullen niet van de niet-getransplanteerde haren te onderscheiden zijn en kunnen ook op dezelfde manier verzorgd en gestyled worden.

Heeft u nog vragen over de FUE haartransplantatie?

Heeft u nog vragen over de FUE haartransplantatie Nederland bij Zantman Kliniek, of ontvangt u graag meer informatie over de FUE haartransplantatie kosten? Neem dan contact met ons op, we geven u graag meer informatie over de FUE haartransplantatie en we helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Zijn er risico’s aan een haartransplantatie verbonden?

De kans op medische complicaties bij een haartransplantatie is minimaal. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig.
Een kanttekening daarbij is dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en volgens de juiste behandelprotocollen. Bij een goede haarkliniek zal dit op orde zijn.

Hoeveel grafts (groepjes haarzakjes) heb ik nodig voor een haartransplantatie?

Het aantal benodigde grafts voor een haartransplantatie behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal (meestal de achterzijde van uw hoofd). 
Een kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts. Een gemiddelde behandeling is 1500 grafts. Een grote behandeling is 2000+ grafts.
Ontvang vandaag een persoonlijke behandelindicatie
Vraag per e-mail een prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum.
U ontvangt dan vandaag nog een prijs- en behandelindicatie per e-mail.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). Een kleine behandeling is 500 grafts, een gemiddelde is 1500 grafts en een grote behandeling is 2000+ grafts.
De haartransplantatie kosten staan overzichtelijk op de pagina ‘kosten haartransplantatie’ die te vinden is in het hoofdmenu. Op deze pagina staan ook de beschikbare Last Minute data en zijn de overige lopende aanbiedingen te vinden.

Wat is de wachttijd voor een haartransplantatie?

De wachttijd voor een haartransplantatie is gemiddeld 2 maanden. Wanneer u een flexibele agenda heeft, kunt u in aanmerking komen voor een Last Minute datum. Dat betekent dat u bij beschikbaarheid van Last Minute datum binnen een paar weken terecht kunt. De Last Minute data zijn te vinden op de kosten pagina.

PLAN EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN SPECIALIST

Top ervaring. Professioneel en je wordt goed op je gemak gesteld.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Over het algemeen heel goed, alleen het laatste uur heel zwaar. Heel lastig om zolang te moeten stil zitten/liggen
, Zuid-Scharwoude
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Goede ervaring, kundige vriendelijke mensen
, Ursem
8
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Alles is helemaal top gegaan. Van intake gesprek, e-mails, telefoongesprek tot de dag van de behandeling. Ik ben zeer tevreden. Nu nog een jaartje wachten voor het eindresultaat.
, Ede
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zag er wel tegenop, maar is me reuze meegevallen. Met vriendelijke en deskundige medewerkers.
, Pijnacker
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijke en gezellige crew. Erg zorgzaam met attentie voor detail. En de bounties waren top !
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De tijd vloog voorbij. Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren.
, Oostvoorne
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer professionele behandeling. Uitvoerig intakegesprek, zeer kundig en vriendelijk personeel tijdens de behandeling.
, Vleuten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb een hele goede FUE haartransplantatie gehad bij Zantman Kliniek
, Naarden
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Géén op- of aanmerkingen. Zoals verwacht prima communicatie en een uitstekende dagbehandeling.
, Zuidhorn
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De kliniek straalt deskundigheid uit. Je voelt je er ook thuis door de vriendelijkheid van de medewerkers.
, Hoofddorp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer prettig, aardig personeel die allemaal erg professioneel zijn. Tegen het einde van de behandeling had ik redelijk pijn in m'n rug door het lange stilzitten, maar dat hoort er nou eenmaal bij.
, 's-Hertogenbosch
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Rustige en professionele behandeling. Mooi team en goed op elkaar ingespeeld.
, Alblasserdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Allemaal heel toegankelijk en vriendelijk personeel.
, Akersloot
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Na consult met goed advies kon ik gebruiken maken van een last-minute behandeling. Dus snel en deskundig geholpen door een fijn team.
, Utrecht
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Dit is de 2e keer voor mij, wederom heel erg goed. Vriendelijk en professioneel. Zeer blij met het resultaat.
, Wormer
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professionele behandeling. Vriendelijk personeel. Goede lunch. Vermoeiend, maar wel mooi resultaat.
, Eindhoven
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer kundige kliniek met erg klantvriendelijk personeel ! De behandeling is zeer goed te doen en het tarief is erg redelijk.
, Naaldwijk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer deskundig, vriendelijk en behulpzaam personeel. Iedere stap werd uitstekend uitgelegd.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vakkundig en zeer vriendelijk
, Gorinchem
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Fantastische ervaring van A tot Z. Constant op mijn gemak gevoeld door alle personeelsleden. Eerlijkheid en professionaliteit staan hier hoog in het vaandel.
, Michigan (US)
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel, vertrouwd, vriendelijk,deskundig,confortabel,sociaal,persoonlijk,meedekend, goede uitleg, fijne ervaring gehad, nogmaals dank voor de goede zorg.
, Zwijndrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Je wordt erg fijn door de behandeling geholpen, klantvriendelijk en aardig personeel.
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uitstekend, zeer goed begeleid, behandeling viel mee
, Haarlem
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen