• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Haartransplantatie kruin

Het ontstaan van haaruitval op de kruin is een eerste teken van mannelijke haaruitval. Vanuit het midden van de kruin ontstaat er een steeds groter wordende kale plek in het haar. Soms in combinatie met haaruitval aan de voorzijde. Een haartransplantatie kruin kan voor mannen in deze situatie een oplossing zijn.
Deze pagina gaat in op de oorzaak en de behandeling van de kruin als haaruitvalsgebied. Daarnaast kunt u meer lezen over de ervaringen van anderen die dit type behandeling hebben gekozen en wat de juiste aanpak zou kunnen zijn voor uw situatie. Onderaan de pagina worden de verschillende behandelmethodes verder besproken.

Het kruin haaruitvalpatroon

Bij sommige mannen begint dit type haaruitval al rond de leeftijd van 20 jaar. Bij anderen is dit pas rond de leeftijd van 50 jaar. De oorzaak is in de meeste gevallen Alopecia Androgenetica. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijk hormoon. De inhammen haarzakjes zijn gevoelig voor het mannelijk DHT hormoon. Daardoor gaan de haarzakjes een steeds slechtere kwaliteit haren, maar ook steeds minder haren produceren. Tot uiteindelijk het haar op de kruin alleen uit minuscule donshaartjes bestaat.

Haartransplantatie behandeling

Vaak is haaruitval in dit gebied uitstekend te behandelen met haartransplantatie. Een haartransplantatie is het verplaatsen van gezonde haarzakjes naar kale gebieden die ontstaan zijn door haaruitval. De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze haartransplantatie behandeling worden de groepjes haarzakjes (grafts) één voor één uit het donorgebied weggehaald. Het donorgebied is in de meeste gevallen de achterzijde van het hoofd. Daarna worden deze geplaatst in het gebied waar het haar is uitgevallen. In de meeste gevallen wordt haaruitval veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd, zijn ongevoelig voor het DHT hormoon en zullen na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval.

Behandelgrootte voor de haartransplantatie kruin

Een behandeling van de kruin varieert tussen de 1250 en 2500 grafts. Dit is afhankelijk van het beschikbare donormateriaal en de grootte van het uitvalsgebied. Het komt vaker voor dat de gevolgen van haaruitval eerder behandeld wordt. Er wordt dan niet gewacht tot al het haar is uitgevallen voordat de kruin haartransplantatie plaatsvindt. Om daarin een goede afweging te maken, is goed advies belangrijk. Een behandeling heeft ook invloed op de mogelijkheden en onmogelijkheden in de toekomst. Het voordeel van vroegtijdig advies inwinnen, is dat er soms ook nog mogelijkheden zijn om verdere haaruitval te voorkomen.

Zonder scheren, haarsparend behandelen

Een haartransplantatie bij de kruin is een behandeling die haarsparend uitgevoerd kan worden. Dit is afhankelijk van de behandelgrootte mogelijk tot 1500 grafts per haartransplantatie kruin behandeling. Door een kruin te behandelen volgens de FUE haarsparende methode, hoeft niet het hele haar geschoren te worden, maar alleen het donorgebied.

Haartransplantatie kruin behandeling in 4 stappen

Met een haartransplantatie kruin worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd), naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie bij de kruin is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

1. Het consult

Tijdens het consult legt een specialist u de verschillende behandeltechnieken voor de haartransplantatie kruin uit, en wordt met u besproken welke methode het beste bij uw wensen past. Daarbij wordt ook de kwaliteit van het donormateriaal meegenomen in de overweging.

2. Donormateriaal

Een behandeling begint met het voorbereiden van het donorgebied voor de haartransplantatie kruin met plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van circa 0,5 millimeter tot 0,8 millimeter dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

3. Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten van de kruin maken we met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen van de kruin met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast na de haartransplantatie bij de kruin.

4. Nazorg & controle

Na de behandeling van de haartransplantatie kruin krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Daarnaast kunt u, indien gewenst, een controleafspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de haartransplantatie kruin voor/na foto’s beoordeeld. Er zijn aan de controleafspraken geen extra kosten verbonden.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Veelgestelde vragen

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij