• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Voorlijn behandeling

Het herstellen van voorlijn is een veelvoorkomende haartransplantatie behandeling. Op deze pagina vertellen we u meer over de oorzaak van het ontstaan van een hoge voorlijn, hoe de procedure van de haartransplantatie behandeling eruit ziet en wat er mogelijk is in uw situatie.

Oorzaken ontstaan voorlijn

Een hoge voorlijn kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ontstaan door haaruitval of door huidziekten. En daarnaast is er de aangeboren hoge voorlijn, die erfelijk bepaald is.

Erfelijke hoge voorlijn

Een natuurlijke hoge voorlijn is aangeboren en wordt niet veroorzaakt door haarverlies of huidziekten. De haarimplant begint hoger dan gemiddeld en de haarlijn is stabiel. Door middel van een haartransplantatie kan de haarlijn indien gewenst verlaagd worden.

Terugtrekkende voorlijn door haaruitval

Alopecia adrogenetica, de erfelijke en meest voorkomende vorm van haarverlies begint vaak met haaruitval op de voorlijn. In eerste instantie ontstaan er kleine inhammen, maar geleidelijk aan zal ook het middelste deel van de voorlijn verdwijnen. Deze vorm van haaruitval begint vaak met een een terugtrekkende voorlijn en is over het algemeen goed te behandelen met haartransplantatie.

Huidziekte op de voorlijn

De huidziekte Frontale Fibroserende Alopecia (FFA) is een huidziekte die zich kenmerkt door littekenvorming op de voorlijn. Dit heeft haaruitval in het aangetaste gebied tot gevolg. Doordat de huid verlittekend is, zal de slagingskans van te transplanteren grafts (groepjes haarzakjes) lager zijn dan bij een gezonde huid. Bovendien is er een groot risico dat de huidziekte vroeg of laat na de behandeling opspeelt en de nieuw getransplanteerde haren alsnog uitvallen. Het is mogelijk om te behandelen met haartransplantaties, maar het is belangrijk om vooraf een goede inschatting te maken van de risico’s.

De haartransplantatie behandeling in 4 stappen

Bij Zantman Kliniek behandelen we voornamelijk volgens de FUE methode. Voor de FUE haartransplantatie bestaan veel vaktermen, waaronder Direct Hair Implantation (DHI), HaarStamcel Transplantatie (HST) en micro FUE om er een paar te noemen. Deze termen vertegenwoordigen varianten van de FUE methode. Meer over de FUE methode is te lezen op de “FUE haartransplantatie” pagina. Bij Zantman Kliniek beperken we ons niet tot één variant van de FUE methode, maar stemmen we de uitvoering van de behandeling af op uw specifieke wensen en individuele situatie. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende stappen van een haartransplantatiebehandeldag.

1. Het intakegesprek

Aan het begin van de dag of indien gewenst een aantal weken voor uw behandeling, staat het intake gesprek gepland. Dit is een gesprek met uw behandelend arts waarin de dag met u doorgenomen wordt en de afgesproken behandeling opnieuw besproken wordt. Daarna wordt de voorlijn getekend en (een deel) van het haar gemillimeterd.

(Semi)-haarsparend

De voorlijn is een behandeling die over het algemeen ook als (semi-)haarsparende behandeling uitgevoerd kan worden. Dan hoeft alleen het donorgebied gemillimeterd en kan het haar bovenop lang gehouden worden. Meer over de (semi)-haarsparende behandeling is te lezen op de pagina “haarsparende haartransplantatie”.

2. Het uithalen van de grafts

Na het intakegesprek begint de behandeling. Onder plaatselijke verdoving worden, meestal vanuit de achterzijde van het hoofd, de te transplanteren grafts eruitgehaald. Voor een voorlijn behandeling ligt het aantal te transplanteren grafts meestal tussen de 1250 en 2000 grafts.

3. Het terugplaatsen

Na een korte pauze voor de lunch, worden er door de arts incisies (minuscule sneetjes) in de huid gemaakt waar de grafts geplaatst gaan worden. Daarna worden de grafts en met een pincet één voor één geplaatst. Deze handelen nemen een aantal uren in beslag.

4. Het nazorggesprek

Na de behandeling staat het nazorggesprek gepland. Dit is een gesprek met de behandelend arts waarbij de nazorginstructies met u worden doorgenomen. U ontvangt een geprint exemplaar van de instructies mee naar huis. Daarin staat per dag aangegeven waar u rekening mee moet houden.

Het herstel na de behandeling

Het herstel van het ontvangstgebied is te vergelijken met het herstel van een oppervlakkige schaafwond. Bij hele vitale mensen zijn de korstjes na 5 dagen helemaal verdwenen, maar gemiddeld is dit na 10 dagen het geval. Het is voor een snel herstel belangrijk om de FUE haartransplantatie nazorg instructies goed op te volgen. Bovendien draagt een gezonde levensstijl bij aan een voorspoedig herstel van de huid.

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

Veelgestelde vragen

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij