Welkom!

Hairplus medical care en Zantman Kliniek hebben hebben als klinieken altijd veel samengewerkt. Als gevolg daarvan is Hairplus medical care nu verder gegaan onder de naam Zantman Kliniek.

Haartransplantatie: alles wat u zeker moet weten

Een haartransplantatie is een medische ingreep om de gevolgen van haaruitval blijvend te herstellen. Op deze pagina is alle relevante informatie rond dit onderwerp te vinden.

Waarom is een haartransplantatie überhaupt mogelijk?

Een haartransplantatie is het verplaatsen van eigen haarzakjes naar kale gebieden die zijn ontstaan door haaruitval. Voor wie er niet eerder van gehoord heeft klinkt het heel wonderlijk in de oren. Het is een behandeling die, wanneer deze zorgvuldig wordt uitgevoerd, prachtige resultaten geeft, die niet van het niet-getransplanteerde haar te onderscheiden zijn. De belangrijkste oorzaak van haaruitval is beschadiging van de haarzakjes door het mannelijk hormoon. De haren aan de achterzijde van het hoofd zijn ongevoelig voor dit hormoon en zullen daarom ook na verplaatsing nieuwe haren blijven produceren. Een haartransplantatie is daardoor een blijvende en natuurlijke oplossing voor het behandelen van haaruitval. Zantman Kliniek helpt u graag verder om een weloverwogen keuze te kunnen maken in de veelheid van termen, type behandelingen en voor- en nazorginstructies. Op deze pagina kunt u de volgende onderwerpen terug vinden:

 1. Wat zijn tegenwoordig de beste technieken?
 2. Welke gebieden zijn er te behandelen met haartransplantatie?
 3. Wat zijn de risico’s van de ingreep?
 4. Hoe hebben anderen de behandeling ervaren en wat zijn de te verwachten resultaten?
 5. Waar moet u op rekenen qua kosten?
 6. Wat is er mogelijk om úw haaruitval te herstellen?
 7. Hoe ziet het behandeltraject en herstel na een behandeling eruit?
 8. Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

1. Haartransplantatie technieken

De FUE methode is wereldwijd de meest toegepaste haartransplantatie methode. Bij deze methode worden de groepjes haarzakjes (grafts) 1 voor 1 uit het donorgebied (meestal de achterzijde van het hoofd) gehaald. Daarna worden deze teruggeplaatst in het te behandelen gebied dat aangetast is door haaruitval.

De nieuwste technieken

De nieuwste techniek voor haartransplantatie wordt de Follicular Unit Extraction (FUE) genoemd. Deze methode wordt beschouwd als de meest geavanceerde en minst invasieve optie onder de beschikbare technieken. In feite is het een verbeterde versie van de oudere FUT-techniek. Vanwege deze verbeteringen is FUE nu wereldwijd de meest gebruikte methode geworden voor haartransplantaties. Het heeft geleidelijk terrein gewonnen ten opzichte van de FUT-techniek.

Kiest u voor FUE of FUT?

Er zijn slechts twee methoden te onderscheiden, namelijk de FUE methode en de FUT methode. Bij de FUE behandeling worden de grafts (groepjes haarzakjes) per eenheid verplaatst. Bij de FUT methode wordt een strook huid verwijderd en die wordt opgedeeld in grafts. Deze methode is veel ingrijpender en om die reden worden tegenwoordig bijna alle behandelingen uitgevoerd volgens de FUE methode.

De verschillen tussen de twee hoofdtechnieken

Het belangrijkste verschil tussen beide technieken ligt in de manier waarop de grafts (groepjes haarzakjes) uit het donorgebied (de achterkant van het hoofd) worden gehaald. Bij FUT wordt een strip huid verwijderd, terwijl bij FUE de grafts één voor één worden geoogst. Dit heeft een grote invloed op het herstelproces na de behandeling. Dankzij het korte herstel na de FUE ingreep is haartransplantatie veel toegankelijker geworden. Afhankelijk van de haarkwaliteit, het beschikbare donorgebied en de specifieke behoeften van elke cliënt, is er binnen de FUE techniek veel mogelijk. Een consult is aan te bevelen om hierin een goede keuze te kunnen maken. Het is in ieder geval behulpzaam om alvast het volgende te weten over de FUE-techniek:

Behandeling met individuele grafts

Bij de FUE-techniek worden de grafts individueel geoogst, wat betekent dat elk haarzakje afzonderlijk wordt verwijderd uit het donorgebied. Dit biedt meer precisie en maakt het mogelijk om specifieke gebieden met dunner wordend haar aan te pakken. Het maakt ook een meer natuurlijke haargroei mogelijk, omdat de haarzakjes op een strategische manier kunnen worden geplaatst.

Geen litteken en hechtingen

In tegenstelling tot de FUT-techniek, waarbij een strip huid wordt verwijderd, laat de FUE-techniek geen lineair litteken achter. In plaats daarvan zijn zie je na de behandeling kleine puntjes die na een aantal dagen verdwijnen en waarbij vrijwel geen littekenvorming plaats vindt. Dit maakt de FUE-methode esthetisch aantrekkelijker, vooral voor mensen die het haar achterop het hoofd graag kort haar dragen.

Korte hersteltijd

Vanwege de minder invasieve aard van de FUE-techniek is de hersteltijd over het algemeen korter in vergelijking met de FUT-methode. De gemiddelde hersteltijd van de huid na een FUE behandeling is 10 dagen. Patiënten ervaren doorgaans veel minder ongemak en kunnen sneller terugkeren naar hun normale activiteiten.

Haartransplantatie technieken: lees meer

De belangrijkste innovaties

Sinds 1976 bestaat met de oprichting van Zantman Kliniek de haartransplantatie behandeling in Nederland. Het was toen wereldwijd een nieuwe medische ingreep die in de loop der jaren steeds meer verfijnd is.

Ontwikkeling haartransplantatie Nederland

Vanaf 1976 is de belangrijkste innovatie geweest dat de FUT techniek vervangen is voor de FUE techniek. Het verschil is de manier van het uithalen van de grafts (groepjes haarzakjes). Bij FUT wordt er een strook huid verwijderd en bij FUE worden de grafts één voor één uitgehaald. Daardoor is het herstel na de behandeling korter geworden en littekenvorming minimaal.

Het klonen van haarzakjes

Er wordt sinds het ontstaan van haartransplantatie reikhalzend uitgezien naar de dag dat er haarzakjes gekloond kunnen worden. Dan zou het mogelijk zijn om mensen met weinig haar veel haar te geven. Helaas is dat nu of in de nabije toekomst nog niet niet mogelijk. Er kunnen wel prachtige resultaten behaald worden met haartransplantatie, maar het is altijd met het beschikbare eigen haar. Uiteindelijk is het een behandeling waarbij eigen haar herverdeeld wordt.

Verschillen mannen en vrouwen

Bij vrouwen komt de erfelijke vorm van haaruival veroorzaakt door het mannelijk hormoon ook voor. Bij vrouwen volgt dit type haaruitval wel een ander haaruitvalpatroon. Het haaruitvalpatroon begint dan vaak rond de middenscheiding. Dit gebied wordt steeds groter en uiteindelijk blijft ook de haarkrans aan de achterkant van het hoofd over. Toch komt haaruitval bij vrouwen minder vaak voor dan bij mannen. En als vrouwen al te maken krijgen met haaruitval, dan is de erfelijke vorm van haaruitval minder vaak voorkomend. Oorzaken zoals een schildklieraandoening of gebruik van medicatie komen bij vrouwen vaker voor. Een dermatoloog kan haaruitval door aandoeningen, ziekte of medicatie onderzoeken en vaststellen. U kunt daarvoor een doorverwijzing via uw huisarts aanvragen.  

Haarherstel en het patroon

Een haartransplantatie is eigenlijk alleen mogelijk wanneer het haaruitval een voorspelbaar patroon volgt en voldoende gestabiliseerd is. Het haaruitvalpatroon dat veroorzaakt wordt door het mannelijk hormoon volgt een voorstelbaar patroon waarbij eerst de kruin of de inhammen kalend worden en daarna de omliggende gebieden. Alleen de krans aan de onderkant van het hoofd blijft uiteindelijk begroeid met haar. Het is overigens lang niet bij iedereen zo dat het haaruitval tot zo ver doorzet. Wanneer het haaruitval begint onder de leeftijd van 30 jaar is dit wel een risico. Daarna is het risico op deze mate van haaruitval aanzienlijk kleiner. Laat u goed voorlichten over het te verwachten haaruitval patroon en de mogelijkheden voor preventie tijdens het (telefonische) consultgesprek.

Haartransplantatie behandelingen

Onderstaande behandelingen zijn toepassingen van de FUE methode. De FUE haarsparende methode bijvoorbeeld staat voor een behandelmethode zonder scheren van het hele hoofd voor de behandeling. Hierdoor is deze behandelmethode erg geschikt voor mannen en vrouwen met haar dat langer is dan 5 centimeter. Verder is semi-haarsparend ook mogelijk. Bij deze toepassing kunt u het haar bovenop uw hoofd lang houden tijdens de behandeling en wordt alleen het donorgebied gemillimeterd.

Behandelgebied

Kruin

Inhammen

Voorlijn

Zonder scheren

(Semi)-haarsparend

3. De risico’s van de ingreep

Een haartransplantatie is en blijft een medische ingreep. Daarom is het van belang dat de behandeling uitgevoerd wordt in een daarvoor bestemde medische omgeving en dat u door ervaren specialisten behandeld wordt. Wanneer dit het geval is en ook uw persoonlijke, medische situatie beoordeeld is, dan is de kans op medische complicaties bij deze behandeling gelukkig nihil. De oppervlakkige wondjes in de huid herstellen over het algemeen zeer voorspoedig en zonder complicaties.

Lees meer over de risico’s en gerelateerde onderwerpen in de volgende blogs:

Haartransplantatie risico’s.

Wat is een amnese en waarom moet dat?

Hoeveel haartransplantaties kan ik ondergaan?

Rustig, uitleg van procedure, prettige vriendelijke behandelaars.
, Groningen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Als prettig ervaren.
, Mussel
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professionele behandelaars. Vriendelijk, zorgzaam, deskundig.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een combi tussen bijna in slaap vallen en hier en daar het gevoel hebben dat je bij de tandarts zit.Maar de pijn viel erg mee, fijn contact en goede begeleiding.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling als positief ervaren.
, Bosch en Duin
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk,kundig personeel, goede zorg, prettig dar er genoeg/steeds gevraagd wordt of je nog ok bent.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Door de positief kritische adviezen voelde het vertrouwd aan.
, Roosendaal
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De dag vloog voorbij; dat zegt alles over dat de behandeling vlekkeloos is verlopen. Jullie kenmerken mij als een loyale, betrokken organisatie. Alsof je bij familie of vrienden bent.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uit bovenstaande blijkt dat ik het als heel prettig en deskundig heb ervaren (cijfer 10). Fijne, persoonlijke sfeer! Je vragen worden allemaal beantwoord.
, Hoogvliet
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer prettige no nonsens kliniek. Zeer vriendelijke behandelaars, zeer aan te bevelen.
, Voorthuizen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Sehr kompetent, freundlich, toll.
, Munchen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mooie dag, goed geholpen, gewoon super geholpen.
, Haarlem
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel, vriendelijk, deskundig.
, Dronten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling dag als heel prettig ervaren door het medische team. Top gedaan!
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Goed geïnformeerd over de behandeling. Prima en deskundige mensen.
, Oude Wetering
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prettige ervaring.
, Deb Ilp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zowel het consult als de behandeling was helemaal top!! Ik voelde me helemaal thuis.
, Oegstgeest
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling is mij heel erg mee gevallen, het ging vrij snel en vrijwel geen pijn. De verzorging qua lunch en tussendoortjes was ook perfect.
, Papendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Al bij de consult had ik een goed gevoel met de uitgebreide en eerlijke uitleg. Ik ben ook bij een andere aanbieder op consult geweest, maar had een beter gevoel bij Zantman. De behandeling verliep ook goed, erg tevreden.
, Heemskerk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
The entire proces was very nice and comforting, from the first contact I felt the staff was professional and knowledgable. During the procedure I appreciated the effort in keeping me relaxed and comfortable.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel deskundig, positief en gezellig. Leuke club artsen/assistenten.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prettige ervaring.
, Amstelveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hele proces van consult tot gesprek tot behandeling als zeer professioneel ervaren. Doorheen de behandeling werd het proces toegelicht, wat erg veel vertrouwen geeft.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Super vriendelijk geholpen. Duidelijke uitleg en antwoord op al mijn vragen gehad. Minimaal tot geen pijn tijdens de ingreep en alles verliep vlot.
, Maassluis
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen

Waarom Zantman Kliniek?

Met meer dan 45 jaar specialisatie FUT en FUE behandelingen is Zantman Kliniek deskundig en ervaren in ieder type haartransplantatie. Voorbeelden van meer specialistische behandelingen zijn: FUE haarsparende methode of een baardhaar- of kroeshaartransplantatie. De behandelingen bij Zantman Kliniek zijn volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie en worden zeer zorgvuldig uitgevoerd door een ervaren en deskundig medisch team.

De belangrijkste redenen waarom onze cliënten voor een haartransplantatie behandeling bij Zantman Kliniek kiezen zijn:

Specialisatie en ervaring

Met meer dan 45 jaar aan specialisatie in zowel FUT als FUE behandelingen, heeft de Zantman Kliniek veel expertise opgebouwd. Het team van professionals is ervaren en deskundig op het gebied van haartransplantatie en kan ieder type behandeling aan. Of het nu gaat om FUE met de haarsparende methode, een baardhaartransplantatie of een kroeshaartransplantatie, alle vaardigheden en ervaring zijn in huis om optimale resultaten te kunnen leveren.

Persoonlijke benadering

Bij Zantman Kliniek staat uw persoonlijke situatie centraal. De behandelingen worden volledig afgestemd op uw individuele behoeften en esthetische doelen. Onze specialisten hebben de tijd om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en werken nauw met u samen om een behandelplan op maat te creëren. We streven naar natuurlijke resultaten die passen bij uw unieke kenmerken en uitstraling.

“De persoonlijke benadering en natuurlijke resultaten hebben voor mij het verschil gemaakt bij Zantman Kliniek.”

Willem Langenberg

Zorgvuldige uitvoering

De behandelingen bij Zantman Kliniek worden met grote zorgvuldigheid uitgevoerd. Het ervaren medisch team hanteert geavanceerde technieken en volgt strikte protocollen om de veiligheid en effectiviteit van elke behandeling te waarborgen. Ze maken gebruik van de bewezen instrumenten en apparatuur om optimale resultaten te bereiken en complicaties uit te sluiten.

Hoge cliënttevredenheid

De tevredenheid van de cliënt heeft bij Zantman Kliniek de hoogste prioriteit. De kliniek heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en klantenservice. Veel cliënten hebben positieve ervaringen gedeeld over hun behandelingen bij de kliniek en zijn tevreden met de behaalde resultaten. Het team streeft naar een comfortabele en prettige behandelomgeving, waarin uw welzijn en een goed verloop van de behandeling centraal staan.

Continue professionele ontwikkeling

Het medisch team van Zantman Kliniek blijft zich voortdurend ontwikkelen en bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in haartransplantatie. Ze zijn betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en nemen deel aan nationale en internationale congressen en symposia om hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden. 

5. Het aantal haarzakjes (grafts)

Hoeveel grafts zijn er nodig?

De behandelgrootte wordt door de meeste klinieken weergegeven in het aantal grafts. De geadviseerde aantallen kunnen helaas zeer uiteenlopend zijn, waardoor het niet altijd makkelijk is om klinieken onderling goed te vergelijken. Globaal gezien is het benodigde aantal grafts voor uw behandeling hangt af van twee factoren. Dat zijn uw persoonlijke wensen en het beschikbare donormateriaal.

Behandelgebied en behandelgrootte

Over het algemeen is het verschil in het benodigde aantal grafts bij Zantman Kliniek op de volgende manier verdeeld:

 1. kleine behandeling is 500 tot 1000 grafts: bijvoorbeeld kleine inhammen.
 2. gemiddelde behandeling is 1000 tot 1500 grafts: bijvoorbeeld een kruin.
 3. grote behandeling is 2000+ grafts: bijvoorbeeld een kruin en inhammen.

Een behandeling tot 1500 grafts kan ook goed als haarsparende behandeling uitgevoerd worden. Of eventueel als semi-haarsparend.

ALLES WETEN OVER HAARTRANSPLANTATIE?

Laat u gratis en vrijblijvend informeren tijdens een consultgesprek met een specialist.

6. Kom ik in aanmerking voor een haartransplantatie?

Als er genoeg donormateriaal van goede kwaliteit beschikbaar is, zijn de gevolgen van haaruitval meestal goed te behandelen. Er kunnen dan uitstekende resultaten behaald worden bij Zantman Kliniek in Rotterdam. De verwachtingen zullen we tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek tot in detail met u bespreken. Er wordt in dit gesprek ook veel zorg besteed aan uw wensen. Daarnaast is er uiteraard ook alle ruimte voor uw vragen. De gebieden die bij mannen het meest behandeld worden, zijn groter wordende inhammen en een dunner wordende kruin. Bij vrouwen is het in de meeste gevallen de voorlijn.

Behandelindicatie per e-mail

U kunt foto’s insturen per e-mail voor een eerste behandel- en prijsindicatie. Op basis van de foto’s geeft een haartransplantatiespecialist  u per e-mail een indicatie van het benodigde aantal grafts en de bijbehorende prijsopgave.

Gratis en vrijblijvend consult

Wanneer u meer wilt weten over de behandeling, kunt u een gratis en vrijblijvende consultafspraak plannen. Tijdens dit gesprek met de specialist krijgt u uitgebreide voorlichting over het behandeltraject en de afwegingen voor uw persoonlijke situatie op de korte en lange termijn. U krijgt een duidelijk beeld van wat de behandelresultaten die u kunt verwachten en er is alle ruimte voor uw vragen. Dit gesprek vindt plaats op onze locatie in Rotterdam waar ook de behandelingen gedaan worden. Het gesprek duurt ongeveer een uur. 

BEHANDEL- EN PRIJSINDICATIE

Vraag per e-mail een gratis en vrijblijvende prijs- en behandelindicatie aan. De foto’s van het te behandelen gebied kunt u daarvoor mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij ook uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt daarna binnen 1 werkdag een prijs- en behandelindicatie per e-mail. Ook voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Dit kan per email, telefonisch of via de chatfunctie op onze website.

7. Belangrijk voor- en na een haartransplantatie

Het behandeltraject van een haarimplantatie

Een haartransplantatie wordt ook wel haarimplantatie genoemd. Het behandeltraject van deze ingreep staat uitgebreid beschreven op de pagina: behandeltraject haarimplantatie.

Hersteltijd na de behandeling

De hersteltijd van een Follicular Unit Extraction haartransplantatiebehandeling is gemiddeld 10 dagen. Daarbij zal er tijdens de eerste 2 dagen echt rust gehouden moeten worden. De huidgenezing is vergelijkbaar met die van een oppervlakkige schaafwond. De huid is genezen wanneer de korstjes verdwenen zijn. Bij mensen die heel fit en gezond zijn kan dit al na 5 dagen het geval zijn. Het is voor een voorspoedig herstel hoe dan ook belangrijk om de nazorginstructies goed op te volgen. Dat zorgt er ook voor dat er met de getransplanteerde grafts niets gebeurt wat het resultaat negatief kan beïnvloeden.

Nazorginstructies

Na een haartransplantatie bij Zantman Kliniek ontvangt u nazorginstructies (bekijk deze pagina voor een samenvatting van de nazorginstructies) mee naar huis die in detail zijn uitgewerkt. Deze bestaan uit een stappenplan voor de eerste 10 dagen en de maanden erna. Zo weet u precies waar u goed aan doet en heeft u de juiste informatie altijd bij de hand. Daarnaast kunt u tussentijdse (telefonische) controle afspraken plannen met uw behandelend arts, mocht u dat prettig vinden. Het definitieve resultaat van uw behandeling is na een jaar volledig zichtbaar. Dat is het moment waarop de eindcontroleafspraak gepland wordt.

U kunt onderstaande blogs raadplegen voor meer informatie over de nazorg:

Zon voor- en na een haartransplantatie.

Shock loss na een haartransplantatie.

Roken na een haartransplantatie.

Alcohol voor- en na een haartransplantatie

De haartransplantatie artsen van Zantman Kliniek

Drs. O.W. van Putten-Rademaker, MSc
Haartransplantatie arts

BIG 59023398801

Drs. J.H Stokker, MSc
Haartransplantatie arts

BIG 19927193801

Drs. T. Bengrine, MSc
Haartransplantatie arts

BIG 59930109401

Drs. F.Y. van Osnabrugge, MSc
Haartransplantatie arts

BIG 49929106401

8. De haartransplantatie kosten

De kosten en eventuele lopende aanbiedingen staan overzichtelijk op de kosten pagina. De kosten zijn afhankelijk van het benodigde aantal grafts (groepjes haarzakjes). De aantallen die Zantman Kliniek adviseert liggen regelmatig lager dan andere haarklinieken. Mocht dat voor uw situatie gelden, dan is het aan te bevelen daarover met de consulent(e) in gesprek te gaan. Daarnaast worden alle prijzen bij Zantman Kliniek gebaseerd op het daadwerkelijke aantal getransplanteerde grafts.

Wachttijd en Last Minute datum

De gemiddelde wachttijd voor een behandeling is 1 tot 2 maanden. Wanneer u een flexibele agenda heeft, kunt mogelijk gebruik maken van een Last Minute behandeldatum. Dat betekent dat u binnen een aantal weken al terecht kunt voor uw behandeling. De actuele Last Minute data zijn te vinden op de kosten pagina. Om een Last Minute datum te kunnen plannen, dient u wel eerst een consultafspraak te maken met één van onze specialisten, geeft u daarbij aan dat u gebruik wilt maken van een Last Minute optie. Dan kunt u op de Last Minute lijst geplaatst worden.

Blijvend resultaat

Een transplantatie is een blijvende oplossing voor het behandelen van de gevolgen van haarverlies. De haarzakjes die verplaatst worden zullen blijvend nieuwe haren produceren. Wanneer haaruitval een voorspelbaar patroon volgt, zoals bij Alopecia Androgenetica, is goed te bepalen welke haarzakjes gebruikt kunnen worden om de kale gebieden op te vullen. Bij Alopecia Androgenetica zullen de haarzakjes op de achterzijde van het hoofd (de haarkrans) ongevoelig blijven voor het DHT hormoon. Ook wanneer ze verplaatst zijn, zullen ze gezond blijven en haren produceren. Daardoor is het herverdelen van deze haarzakjes een effectieve manier om het haaruitval te herstellen. Ook bij andere haaruitval oorzaken kan het resultaat blijvend zijn. Tijdens een consultgesprek bij Zantman Kliniek wordt uw persoonlijke situatie beoordeeld en bepaald of een behandeling ook daadwerkelijk mogelijk is.

Kosten en aanbiedingen

Prijs- en kwaliteitsverschillen

Behandeltechnieken en jargon

Wanneer u gaat oriënteren op een haartransplantatie zult u merken dat de adviezen die u krijgt zeer uiteenlopend kunnen zijn. In bijna alle gevallen zult u het advies krijgen een FUE behandeling te kiezen. Bij hoge uitzondering zult u nog de oudere FUT techniek geadviseerd krijgen. Verder zult u veel termen voorbij horen komen voor behandelingen die eigenlijk variaties zijn op de FUE techniek. Denk daarbij aan Micro FUE, HTS (Haarstamceltransplantatie), FUE-CT, etc.. Het hele spectrum van FUE wordt aangeboden bij Zantman Kliniek en de manier van uithalen en inzetten wordt aangepast aan de gewenste resultaten van de behandeling.

Behandelgrootte en kosten

Een behandeling wordt altijd uitgedrukt in het benodigde aantal grafts. Desondanks kunnen de aantallen die geadviseerd worden zeer uiteenlopend zijn. Het is daarom raadzaam om een vergelijking te maken op het exacte behandelgebied en het te verwachten resultaat. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat hoog aantal grafts voor een relatief klein behandelgebied eigenlijk altijd af te raden is. Het aantal beschikbare grafts voor transplantatie is bijna altijd beperkt. Het is zonde om dan een groot aantal grafts op te maken aan een klein haaruitval probleem.

Kwaliteitsbehandeling

De kwaliteit van een behandeling is veelomvattend, maar heeft kort samengevat te maken met de manier van werken van de kliniek en het medisch team. De focus van de kliniek bij een haartransplantatie is cruciaal, net als bij veel andere medische ingrepen. Het is het beste om de behandeling te laten uitvoeren door een gespecialiseerde haartransplantatiekliniek of in ieder geval een medisch team dat zich dagelijks bezighoudt met deze behandeling. Bij Zantman Kliniek zijn de passie voor kwaliteit en een buitengewone klantervaring op het gebied van haartransplantatie sinds de oprichting in 197 de drijfveren geweest. Zorgvuldigheid staat centraal in de manier van werken om het donormateriaal niet overmatig uit te putten, zodat toekomstige behandelingen mogelijk blijven. Ten tweede kunt u rekenen op kwalitatief advies en realistische verwachtingen. We behandelen met natuurlijke resultaten door strategische plaatsing van getransplanteerde haren, rekening houdend met haargroeipatronen en -richtingen. De overgangen tussen eigen en getransplanteerd haar worden geleidelijk en harmonieus gemaakt.

HEEFT U NOG VRAGEN OVER UW SITUATIE?

Ontvang persoonlijk en deskundig advies van een specialist tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Lees meer over de haartransplantatie behandeling

Rustig, uitleg van procedure, prettige vriendelijke behandelaars.
, Groningen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Als prettig ervaren.
, Mussel
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professionele behandelaars. Vriendelijk, zorgzaam, deskundig.
, Rotterdam
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Een combi tussen bijna in slaap vallen en hier en daar het gevoel hebben dat je bij de tandarts zit.Maar de pijn viel erg mee, fijn contact en goede begeleiding.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling als positief ervaren.
, Bosch en Duin
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Vriendelijk,kundig personeel, goede zorg, prettig dar er genoeg/steeds gevraagd wordt of je nog ok bent.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Door de positief kritische adviezen voelde het vertrouwd aan.
, Roosendaal
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De dag vloog voorbij; dat zegt alles over dat de behandeling vlekkeloos is verlopen. Jullie kenmerken mij als een loyale, betrokken organisatie. Alsof je bij familie of vrienden bent.
, Amsterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Uit bovenstaande blijkt dat ik het als heel prettig en deskundig heb ervaren (cijfer 10). Fijne, persoonlijke sfeer! Je vragen worden allemaal beantwoord.
, Hoogvliet
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zeer prettige no nonsens kliniek. Zeer vriendelijke behandelaars, zeer aan te bevelen.
, Voorthuizen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Sehr kompetent, freundlich, toll.
, Munchen
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Mooie dag, goed geholpen, gewoon super geholpen.
, Haarlem
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Professioneel, vriendelijk, deskundig.
, Dronten
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb de behandeling dag als heel prettig ervaren door het medische team. Top gedaan!
, Den Haag
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Goed geïnformeerd over de behandeling. Prima en deskundige mensen.
, Oude Wetering
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prettige ervaring.
, Deb Ilp
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Zowel het consult als de behandeling was helemaal top!! Ik voelde me helemaal thuis.
, Oegstgeest
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
De behandeling is mij heel erg mee gevallen, het ging vrij snel en vrijwel geen pijn. De verzorging qua lunch en tussendoortjes was ook perfect.
, Papendrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Al bij de consult had ik een goed gevoel met de uitgebreide en eerlijke uitleg. Ik ben ook bij een andere aanbieder op consult geweest, maar had een beter gevoel bij Zantman. De behandeling verliep ook goed, erg tevreden.
, Heemskerk
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
The entire proces was very nice and comforting, from the first contact I felt the staff was professional and knowledgable. During the procedure I appreciated the effort in keeping me relaxed and comfortable.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Heel deskundig, positief en gezellig. Leuke club artsen/assistenten.
, Utrecht
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Prettige ervaring.
, Amstelveen
9
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Ik heb het hele proces van consult tot gesprek tot behandeling als zeer professioneel ervaren. Doorheen de behandeling werd het proces toegelicht, wat erg veel vertrouwen geeft.
, Rotterdam
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen
Super vriendelijk geholpen. Duidelijke uitleg en antwoord op al mijn vragen gehad. Minimaal tot geen pijn tijdens de ingreep en alles verliep vlot.
, Maassluis
10
Bekijk alle klantenvertellen ervaringen

Geraadpleegde bronnen

Rassman WR, Bernstein RM, McClellan R, et al. Follicular unit extraction: minimally invasive surgery for hair transplantation. Dermatol Surg. 2002 Jul;28(7):720-8. doi: 10.1046/j.1524-4725.2002.01320.x. PMID: 12174079.

Harris JA. Follicular unit extraction. Facial Plast Surg. 2008 Nov;24(4):404-13. doi: 10.1055/s-0028-1102904. Epub 2008 Nov 25. PMID: 19034817.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de haartransplantatiebehandeling 6 tot 7 uur. De duur van de haartransplantatie hangt onder andere af van het type behandeling en het te behandelen gebied.

Wanneer is het eerste resultaat zichtbaar?

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal er weer haar beginnen te groeien op plekken waar u eerder geen haar had. Dit gaat heel geleidelijk en zal daardoor onopvallend zijn. De eerste haren zijn iets fijner van structuur dan de volgende haren die door de getransplanteerde haarzakjes geproduceerd worden. Een jaar na de transplantatie is het resultaat volledig zichtbaar.

Wat is de wachttijd voor het haartransplantatie consult?

Voor een gratis en vrijblijvend haartransplantatieconsult kunt u iedere werkdag terecht bij Zantman Kliniek. De wachttijd voor een haartransplantatieconsult is hooguit enkele werkdagen. Mocht u er niet uitkomen met het vinden van een datum, neemt u dan telefonisch contact op met de assistente om een datum en tijd af te stemmen.

Wat is de wachttijd voor de haartransplantatiebehandeling?

Wachttijd behandeling
De gemiddelde wachttijd voor een behandeling is 1 tot 2 maanden.
Last Minute behandeldatum
Wanneer u een flexibele agenda heeft, kunt u in aanmerking komen voor een Last Minute datum. Dat betekent dat u binnen een aantal weken al terecht kunt voor uw behandeling. De actuele Last Minute data zijn te vinden op de kosten pagina.
Om een Last Minute datum te kunnen plannen, dient u wel eerst een consultafspraak te maken met één van onze specialisten. Op basis daarvan kan bepaald worden of u in aanmerking komt voor de behandeling. U kunt via de online agendaper e-mail of telefonisch uw consultafspraak inplannen.

Welke voorzorginstructies gelden er voor een behandeling?

Tijdens een consultgesprek worden de voorzorginstructies en uw medische situatie uitgebreid met u doorgenomen. Het is in ieder geval het advies om 1 week voor uw behandeling geen gebruik maken van voedingssupplementen ter ondersteuning van sportprestaties. Daarnaast wordt u gevraagd om 24 uur voor uw behandeling geen gebruik maken van alcohol of aspirine (-achtigen).

Is een haartransplantatie pijnlijk?

De transplantatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. De verdovingsprikjes zijn het meest vervelend van de hele behandeling. Na een behandeling kunt u, in een uitzonderlijk geval, last krijgen van napijn of jeuk. Dit kan gemakkelijk verholpen worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Wat is de minimum leeftijd voor een haartransplantatie?

Voor een haartransplantatie behandeling heeft Zantman Kliniek een ondergrens van 18 jaar. Verder vraagt Zantman Kliniek tot 21 jaar om betrokkenheid van de ouders bij de beslissing om te behandelen. Wanneer er voor die tijd haarproblemen zijn, is het wel mogelijk om op consult te komen. We kunnen de ontwikkeling van het haaruitval dan monitoren en eventueel haaruitval preventie adviseren.

Hoeveel ervaring heeft Zantman Kliniek met haartransplantatie?

Zantman Kliniek heeft meer dan 45 jaar ervaring in haartransplantatiebehandelingen. Met de oprichting van Zantman Kliniek in 1976 werd het voor het eerst mogelijk om een haartransplantatie in Nederland te ondergaan. Als privé kliniek is Zantman Kliniek volledig gespecialiseerd in haartransplantatiebehandelingen en voeren we dagelijks haartransplantatie behandelingen uit. Dat betekent ook dat er ook ruime ervaring is binnen het medisch team met specialistische haartransplantaties, zoals de FUE haarsparende haartransplantatie, kroeshaartransplantatie, baardtransplantatie en reconstructieve haartransplantatie.

Welke garanties geeft Zantman Kliniek op een haartransplantatie behandeling?

1. Kwaliteit en veiligheid
Zantman Kliniek werkt met een hoge standaard voor medische kwaliteit en veiligheid. Alle behandelend artsen zijn aangesloten bij ISHRS (the International Society of Hair Restoration Surgery) en de kliniek onder toezicht van de IGJ (Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd).
2. Deskundigheid en ervaring
De behandelingen worden verricht door een team van zeer deskundige en ervaren artsen en assistentes. 
3. Levenslange groeigarantie
Op verplaatste grafts (groepjes haarzakjes) garanderen wij een levenslange groeigarantie. Dit betekent dat de getransplanteerde haarzakjes een leven lang haren blijven produceren.
4. Tevredenheidsgarantie
Een haartransplantatie is een medische ingreep en het resultaat is voor een deel afhankelijk van factoren die buiten de invloed van de behandelaars liggen. Zoals de huidconditie. Zantman Kliniek biedt een 100% tevredenheidsgarantie op alle behandelingen.
5. Zorgvuldigheid
De hoeveelheid grafts die geschikt zijn om te transplanteren (het donorgebied) is voor de meeste mensen beperkt. Zantman Kliniek gaat zorgvuldig om met het beschikbare donormateriaal. Het donorgebied wordt niet onnodig uitgeput en minimaal 95% van de grafts die uitgehaald wordt, wordt succesvol getransplanteerd. Verder wordt er in het behandeladvies rekening gehouden met de verwachte toekomstige ontwikkelingen, zodat ook op de lange termijn de juiste keuzes gemaakt worden.

Is haartransplantatie bij vrouwen anders dan bij mannen?

Een behandeling bij mannen en vrouwen wordt op dezelfde manier gedaan. Bij vrouwen wordt er vaker gekozen voor de FUE haarsparende methode. Het haar hoeft dan niet helemaal gemillimeterd te worden voor de haartransplantie behandeling. Ook bij mannen met langer haar (bovenop het hoofd) is de FUE haarsparende methode populair.
Een variatie op de FUE haarsparende methode is de semi-haarsparende behandeling waarbij het haar bovenop het hoofd lang kan blijven tijdens de behandeling en alleen het donorgebied gemillimeterd wordt.