• Meer dan 45 jaar ervaring
  • Deskundig en betrouwbaar
  • Zorgvuldig en persoonlijk
  • Natuurlijke resultaten

Krullend en kroeshaar

Het transplanteren van sterk krullend en kroeshaar is complexer dan steil haar, omdat het haar ook krult onder de huid. Het resultaat van dit type haar is bij een haartransplantatie wel sneller dekkend, doordat het haar een groter gedeelte van de hoofdhuid bedekt dan bij steil haar.

Haartransplantatie kroeshaar en krullend haar

Vanwege de haarstructuur van kroeshaar, afrohaar of zeer krullend haar, wordt een haartransplantatie voor dit type haar gerekend tot de specialistische haartransplantatie behandelingen. Dat komt doordat de haarwortels ook onder de huid de gedraaide structuur laten zien zoals boven de huid. Dit maakt het uithalen van de grafts met de FUE methode complexer. Bij Zantman Kliniek hebben we veel ervaring met deze variant van de FUE methode en kunt u zich goed laten adviseren.

Complexiteit FUE kroeshaartransplantatie

Een FUE kroeshaartransplantatie is een behandeling die complexer is en daardoor meer tijd kost. Om die reden is het aantal grafts wat per dag getransplanteerd kan worden lager dan bij een reguliere FUE behandeling.

Bij een FUT kroeshaartransplantatie is het wel mogelijk om in één keer een groot aantal grafts beschikbaar te maken, omdat er een strook huid met grafts uit het achterhoofd gehaald wordt. In de praktijk zijn de nadelen van een FUT behandeling echter vaak toch een reden om te kiezen voor meerdere, kleinere FUE kroeshaarbehandelingen. Verder is het belangrijk om u te laten voorlichten over de kans op littekenvorming of keloïd. Dit komt regelmatig voor bij een huid met kroeshaar.

Voordelen FUE kroeshaartransplantatie

Door de unieke eigenschappen van de sterk krullende haren is het resultaat van een behandeling vaak wél sneller dekkend dan bij een reguliere FUE haartransplantatie behandeling. Het haar dat krult bedekt een groter deel van de huid dan steil haar. Dit betekent dat met een lager aantal grafts evengoed een goed, dekkend resultaat kan worden behaald bij een behandeling.

FUE kroeshaartransplantatie bij Zantman Kliniek

Niet alle haartransplantatieklinieken voeren FUE-haartransplantaties met kroeshaar uit. Binnen het medisch team van Zantman Kliniek is er veel ervaring met dit type haartransplantaties. Uiteindelijk is de slagingskans van deze behandeling direct verbonden met de ervaring van het medisch team. En dan met name in het uithalen van de grafts. Tijdens het vrijblijvende consultgesprek kunt u zich laten voorlichten over de haartransplantatie mogelijkheden voor het laten doen van deze behandeling.

Nog vragen over deze behandeling?

Ontvang persoonlijk en deskundig advies van een specialist tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Zantman Kliniek is aangesloten bij