• Meer dan 45 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en persoonlijk
 • Natuurlijke resultaten

Kosten haartransplantatie

Op deze pagina vindt u de prijzen voor haartransplantatie behandelingen. De haarimplantatie kosten worden weergegeven in aantal grafts. Grafts zijn groepjes haarzakjes. Verderop de pagina is meer achtergrondinformatie te vinden over het tot stand komen van de haartransplantatie kosten en prijsfactoren waar u rekening mee kunt houden.

De haartransplantatie kosten prijstabel

Ontvang vrijblijvend een behandel- en prijsindicatie

Ontvang per e-mail een haartransplantatie behandel- en prijsindicatie. De foto’s van het donorgebied (de achterzijde van uw hoofd) en het te behandelen gebied kunt u daarvoor e-mailen naar info@zantmankliniek.nl. Vermeld daarbij uw voor- en achternaam, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt binnen één werkdag een advies per e-mail van één van onze specialisten.

De haartransplantatie prijs per graft

Bij Zantman Kliniek wordt de prijs van een haartransplantatie berekend op basis van het daadwerkelijke aantal geplaatste grafts en niet het aantal geadviseerde grafts. De grafts worden tijdens een behandeling geteld en deze informatie wordt met u gedeeld. De focus ligt op zorgvuldig behandelen met een natuurlijke haarinplant en een hoge slagingskans van de getransplanteerde grafts. Er wordt behandeld met het oog op de lange termijn, waarbij het uitgangspunt is dat iedere graft kostbaar is. Met het behandeladvies voorafgaand aan de behandeling, wordt rekening gehouden met mogelijk toekomstige haaruitval en het reserve donormateriaal wat daarvoor nodig is.

Behandelgebied en aantal grafts

Op basis van het te behandelen gebied kunt u als indicatie rekening houden met het volgende aantal grafts.

Een behandeling van kleine inhammen: 500 – 750 grafts. Voorbeeld behandeling: lees de ervaring van Dennis Schouten.

Een behandeling van grote inhammen: 1250 – 1500 grafts. Voorbeeld behandeling: lees de ervaring van Hein Otterspeer.

Een behandeling van de voorlijn: 1250 – 1500 grafts. Voorbeeld behandeling: lees de ervaring van Jurriën Hendrikx.

Een behandeling van de kruin: 1750 – 2000 grafts. Voorbeeld behandeling: lees de ervaring van Stijn van Dongen.

Een behandeling van de voorlijn en kruin: 2500+ grafts. Voorbeeld behandeling: lees de ervaring van Willem Langenberg.

In de tabel hieronder vindt u de prijzen inclusief eventuele aanbiedingen die van toepassing zijn. Er geldt een toeslag op specialistische haartransplantaties, zoals baard-, kroeshaar en haarsparende behandelingen.

Prijslijst 2024

Aantal
Grafts
Prijs per
behandeling
Met € 300
seizoenskorting
500
€ 3.250
€ 2.950
750
€ 3.750
€ 3.450
1000
€ 4.300
€ 4.000
1250
€ 4.750
€ 4.450
1500
€ 5.100
€ 4.800
1750
€ 5.480
€ 5.180
2000
€ 5.800
€ 5.500
2250
€ 6.015
€ 5.715
2500
€ 6.250
€ 5.950
2750
€ 6.405
€ 6.105
3000
€ 6.500
€ 6.200

Het gratis en vrijblijvende consult

Tijdens het consultgesprek worden de verschillende behandeltechnieken met u besproken en het benodigde aantal grafts voor uw situatie. De kwaliteit van uw haren, uw huid en het te behandelen gebied wordt beoordeeld door een ervaren specialist. Op basis daarvan ontvangt u een persoonlijk behandelplan voor uw haaruitval en verdere haaruitval preventie. Daarna heeft u een overzicht van de haartransplantatie kosten waarop u kunt rekenen. Er is ook ruime gelegenheid om de vragen te stellen die u misschien heeft. Voor het consultgesprek nodigen we u graag uit op onze locatie in Rotterdam. Dit is ook de locatie waar alle behandelingen plaatsvinden. De duur van het gesprek is ongeveer een uur. U kunt een (telefonisch) consult inplannen via de online consultagenda of telefonisch contact met ons opnemen.

Wat zijn de kosten van een haartransplantatie?

Hoe de kosten van een haartransplantatie bepaald worden, wordt uitgediept aan de hand van de volgende 2 vragen:

1. Hoe kunt u een duur betaalde haartransplantatie voorkomen?

2. Hoe kunt u duurzaam kosten besparen op uw haartransplantatie behandeling? 

1. Hoe kunt u een duur betaalde haartransplantatie voorkomen?

Bij Zantman Kliniek kiezen we bewust voor een prijs per graft, een behandeladvies met voldoende reserve grafts voor de lange termijn en een zorgvuldige manier van behandelen. Zo wordt een duur betaalde haartransplantatie voorkomen.

Een vaste prijs voor een hoog aantal grafts, ongeacht het daadwerkelijke aantal getransplanteerde grafts, kan namelijk voor onaangename verrassingen zorgen. Door die manier van adviseren en behandelen lijkt de behandeling goedkoop, maar wordt het duur betaald. Een goedkope haartransplantatie kan daarnaast helaas blijvende schade aanrichten, wanneer met de focus op aantallen het oog voor zorgvuldigheid verloren gaat. De scenario’s die te allen tijde beter voorkomen hadden kunnen worden zijn:

 1. Het aantal grafts wordt uitgehaald, maar niet succesvol teruggeplaatst. Het kan zijn dat de grafts helemaal niet geplaatst zijn, dan zou er echt sprake zijn van een misstand. U doet er dan goed aan om daar melding van te maken bij het management van de kliniek of klachtenfunctionaris. Het kan ook zijn dat door het slordig plaatsen de graft beschadigd raakt of niet goed geplaatst wordt. Een derde oorzaak kan zijn dat de behandeling te lang duurt en de grafts te lang uit de huid zijn en daardoor beschadigd raken. U betaalt in alle gevallen voor niet-getransplanteerde grafts en kostbare grafts gaan verloren. Dit is heel pijnlijk, gezien het feit dat de meeste mensen 3000 – 7000 grafts beschikbaar hebben om (toekomstige) haaruitvalproblemen te kunnen behandelen. Wanneer dat materiaal verloren gaat is dat onherstelbaar.
 2. Het aantal grafts wordt uitgehaald, maar niet zorgvuldig geplaatst: om grote aantallen in korte tijd en soms ook nog in een relatief klein behandelgebied te plaatsen, wordt er gekozen voor een onnatuurlijke (rechte) manier van inplanten. Zo passen er eenvoudig veel grafts per vierkante centimeter, maar het resultaat ziet er kunstmatig uit.

Er zijn nog twee scenario’s mogelijk, die gelukkig geen schade geven voor de grafts of het resultaat, maar evengoed nadelig zijn:

 1. Het aantal grafts wordt niet uitgehaald vanwege een te hoog geadviseerd aantal: Een groot verschil in geadviseerde en daadwerkelijk getransplanteerde grafts kan behoorlijk in de papieren lopen. U betaalt dan voor niet geplaatste grafts.
 2. Het aantal grafts wordt niet gehaald vanwege medische redenen: Een haartransplantatie is een medisch ingreep en om allerlei medische redenen kan het niet lukken om het geadviseerde beoogde aantal te transplanteren. De kosten van het medisch risico ligt dan bij de cliënt.

Zantman Kliniek

Zantman Kliniek is opgericht in 1976 en daarmee de eerste haartransplantatie specialist in Nederland. Vele jaren aan kennis en ervaring zijn terug te zien in de kwaliteit van de behandelingen. Bij Zantman Kliniek worden de behandelingen gedaan volgens de nieuwste FUE methode. Met een FUE behandeling bij Zantman Kliniek bent u zeker van de volgende garanties:

 • Meer dan
  48 jaar ervaring
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Zorgvuldig en
  persoonlijk
 • Natuurlijke
  resultaten

2. Hoe kunt u duurzaam kosten besparen op uw haartransplantatie behandeling?

Er zijn verschillende verantwoorde manieren om de prijs van een haartransplantatie te verlagen:

 1. Kies een ervaren kliniek die u vertrouwt: Hoewel dit misschien duur lijkt, kan het uiteindelijk kosten besparen door het risico op complicaties en misverstanden te verminderen. Complicaties kunnen leiden tot extra kosten voor correctieprocedures of tot onherstelbare schade.
 2. Kies een andere transplantatiemethode: Er zijn verschillende technieken voor haartransplantaties. Complexere haartransplantaties zoals een FUE haarsparend zijn over het algemeen duurder.
 3. Ga voor een grotere transplantatie: Als je budget beperkt is, kunt u overwegen om te wachten tot de haaruitval verder doorzet (als dat op uw situatie van toepassing is) een grotere transplantatie te laten doen. Bij een grotere behandeling is de prijs per graft lager.
 4. Ga voor een kleinere transplantatie: Door een kleinere transplantatie te laten doen en later nog een sessie te plannen, kunt u de kosten spreiden over meerdere jaren. Een kanttekening is wel dat de prijs per graft daardoor omhoog gaat en niet naar beneden.
 5. Maak gebruik van aanbiedingen: Soms is het mogelijk om een behandeling op bepaalde data goedkoper te plannen, zoals bij een Last Minute datum.

 

Last Minute data

Plan uw behandeling op één van de beschikbare Last Minute data en ontvang een aantrekkelijke extra korting van 10%. Deze aanbieding is geldig in combinatie met andere lopende acties.

Actuele beschikbaarheid Last Minute data

Om nu of later gebruik te kunnen maken van een Last Minute datum is een (telefonische) consultafspraak verplicht. Tijdens het consultgesprek zal beoordeeld worden of (en welke type) behandeling mogelijk is. Daarnaast ontvangt u informatie over de voor- en nazorg. Dit zijn de beschikbare Last Minute data van dit moment:

Maandag 17 juni 2024

Vrijdag 26 juni 2024

De haartransplantatie behandeling uitgelegd

Een transplantatie is een medische procedure om haarverlies te behandelen en de effecten van haaruitval te herstellen. Na een behandeling is het getransplanteerde haar niet van het eigen haar te onderscheiden.

Vragen over de kosten van uw haartransplantatie?

Heeft u nog vragen over de haartransplantatie kosten of wilt u graag meer weten over de haartransplantatie kosten voor specifieke behandelingen? Neem dan contact met ons, we beantwoorden graag uw vragen. U kunt uw vraag over de haartransplantatie kosten ook stellen via de chatfunctie op onze website. Of raadpleeg onderstaande blogs gerelateerd aan de haartransplantatie prijzen:

Veelgestelde vragen over de haartransplantatie kosten

Plan een gratis en vrijblijvend consult met een specialist

Persoonlijk en deskundig

Zantman Kliniek is aangesloten bij