www.zantmankliniek.nl / Haartransplantatie /
Haartransplantatie Vrouwen

HAARTANSPLANTATIE BIJ VROUWEN

Ook vrouwen krijgen te maken met haarproblemen. En hoewel een haartransplantatie vaker bij mannen uitgevoerd wordt, zien wij ook veel vrouwen in onze kliniek. De beschikbare haartransplantatie technieken zijn voor mannen en vrouwen hetzelfde maar de keuzes die hierin gemaakt worden verschillen. Omdat wij vanuit het verleden al veel vrouwen in onze kliniek hebben behandeld beschouwd men de Zantman Kliniek als specialist in Nederland voor haartransplantatie bij vrouwen. 

 

DIRECT CONSULT AANVRAGEN

Meest voorkomend bij vrouwen

Het meest voorkomende gebied voor haaruitval is bij vrouwen bovenop het hoofd, langs de scheiding in het midden van het hoofd. Om dit gebied te behandelen worden er haren van achterop het hoofd verplaatst.

Haartransplantatie bij vrouwen met een hoge haarlijn

Een veelvoorkomende esthetische reden voor een haartransplantatie bij vrouwen is het verlagen van de voorlijn. Door het verlagen van de haarlijn komen de verhoudingen van het gezicht in evenwicht. Dit is een haartransplantatie behandeling waarbij het heel belangrijk is dat de haarinplant door de arts op een natuurlijke manier gemaakt wordt. Over het algemeen is er voor dit type behandeling voldoende donormateriaal aanwezig. Dit in tegenstelling tot behandelingen waarbij extreme haaruitval bij vrouwen hersteld moet worden.

‘Geweldig dat deze behandelingen vandaag de dag mogelijk zijn’

Sjors Ultee
LEES DE ERVARING VAN SJORS
Zantman_20200424_-8LowRes

HAARTRANSPLANTATIE BEHANDELING IN 4 STAPPEN

Met een haartransplantatie worden groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied. Een haartransplantatie is een bewezen en betrouwbare methode om een gebied waar de haren zijn uitgevallen blijvend te herstellen.

01

doc

Het consult

Tijdens het consult bekijken we eerst zorgvuldig uw haaruitval situatie. We leggen u de verschillende technieken uit, bespreken welke behandeling het best bij uw wensen past en wat uw mogelijkheden zijn voor de hoogte van uw haargrens, de groeirichting, de kwaliteit van het donormateriaal en uw haarvolume.

02

flask

Donormateriaal

Eerst bereiden we het donorgebied voor op de transplantatie met een plaatselijke verdoving. Dit is in bijna alle gevallen de achterkant van het hoofd. Daarna worden de follicular units (grafts) bestaande uit één tot drie haren met een holle naald van ca 0,5 mm tot 0,75 mm dun, één voor één uit het donorgebied gehaald.

03

injection

Het inzetten van het haar

In de huidoppervlakten waar het haar getransplanteerd wordt, maken we met een naald zeer kleine openingen (incisies) in de huid. Daarna worden de grafts stuk voor stuk naar deze geprepareerde incisies getransplanteerd. Hierbij plaatsen we de grafts in de juiste richting van het haar, zodat de overgangen met het bestaande haar zo natuurlijk mogelijk zijn. De getransplanteerde haren groeien vervolgens binnen enkele dagen vast.

04

hands

Nazorg & controle

Na uw behandeling krijgt u een mobiel nummer van de behandelend arts mee voor urgente vragen. Verder kunt u indien gewenst een controle afspraak plannen met de behandelend arts. De eindcontrole is een jaar na de behandeling, dan worden ook de voor- en nafoto’s beoordeeld. Net als voor de consult gesprekken zijn ook aan de controle afspraken geen extra kosten verbonden.

Wat houdt een haartransplantatie bij vrouwen in?

De behandeling

Een haartransplantatie bij vrouwen is voor wat betreft het verloop van de behandeling voor het grootste deel hetzelfde als bij mannen. Er worden ook bij vrouwen groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van uw hoofd) naar het te transplanteren gebied.

Blijvend resultaat

De nieuwe haargroei na een haartransplantatie behandeling zal wanneer de oorzaak genetisch is zoals bij Alopecia Androgenetica, niet meer uitvallen. De getransplanteerde haren vanaf het achterhoofd hebben dan een andere genetische aanleg. Daardoor zijn ze immuun voor het mannelijk DHT hormoon dat het haarverlies bij Alopecia Androgenetica veroorzaakt.

Alopecia Areata

Dit is niet mogelijk wanneer er geen sprake is van Alopecia Androgenetica, maar een andere vorm van haaruitval. Zoals bijvoorbeeld Alopecia Areata, waarbij het haar op een pleksgewijze manier uitvalt. Dit haaruitval patroon is onvoorspelbaar en niet gerelateerd aan het DHT hormoon. Daardoor is een groeigarantie op de getransplanteerde haren niet te geven. De getransplanteerde haren zouden in een later stadium alsnog uit kunnen vallen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Is haartransplantatie een pijnlijke ingreep?

Nee. Tijdens de behandeling wordt er plaatselijk verdoofd. Daardoor is er niets te voelen van de behandeling. In een heel enkel geval kan er de eerste dagen na een behandeling wel sprake zijn van napijn. Deze pijn kan verlicht worden door een Paracetamol of een andere pijnstiller te gebruiken.

Is het mogelijk om mijn kapsel te behouden en toch een haartransplantatie te ondergaan?

We begrijpen heel goed dat het voor vrouwen belangrijk kan zijn om het bestaande kapsel in stand te houden. Daarom is het ook mogelijk om te kiezen voor een FUE haarsparende haartransplantatie. De kosten van een FUE haarsparende behandeling zijn iets hoger dan een gewone FUE behandeling. Voor een haarsparende behandeling wordt een toeslag gerekend. Dit komt doordat de arts meer tijd nodig heeft voor de behandeling, vanwege het plaatsen tussen bestaand haar.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een haartransplantatie is in de meeste gevallen een dagbehandeling. Gemiddeld duurt een behandeling 5 tot 8 uur. De ervaring leert dat de duur van de behandeling soms oncomfortabel kan zijn. Anderen ervaren het juist als een dag om tot rust te komen. Een haartransplantatie behandeling vraagt behalve de eerste twee weken en de nacontrole afspraken met de arts, niet om verdere nazorg.

Wat kost een haartransplantatie voor vrouwen?

De kosten zijn tussen de €2000,- en €5000,- voor een normale behandeling en tussen de €5000,-  en  €10.000,- voor een grote behandeling. Een grote behandeling is vanaf  ca. 2000 grafts.  Het aantal grafts hangt ook voor vrouwen af van het effect dat bereikt moet worden. 

 

Is haartransplantatie bij vrouwen anders dan bij mannen?

Voor het overgrote gedeelte is dit gelijk echter de huid is kwetsbaarder en verfijnder en vraagt daardoor meer expertise van de behandelend arts. 

Geen berichten gevonden

Nog vragen over deze behandelingen?
Vraag het aan een specialist.

DIRECT CONSULT AANVRAGEN